Kazincbarcikai Sport Club
http://kbsc.hu/Hazai pályán az MTK ellen

Hazai pályán az MTK ellen

Szerző:

KBSC MÉDIA

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

A hazai veretlenség megőrzése a cél

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 11. fordulójában az MTK együttesét fogadja október 1-jén a KBSC. A listavezető fővárosi alakulat elleni mérkőzés igazi rangadónak ígérkezik, hiszen a Barcika a harmadik a bajnokságban.

 

Két idegenbeli siker után ismét Tiszaújvárosban lép pályáraVitelki  Zoltán együttese. Most azonban erős ellenfél, az előző idényben még NB I-es MTK lesz a vendég, mely szeretne aszezon végén visszakerülni a legjobbak közé. A fővárosi csapat korábban 23 alkalommal nyert élvonalbeli bajnokságot,és 12-szer hódította el a Magyar Kupát. A kék-fehér együttes 1977-ben KEK döntőt is játszhatott és kétszer megnyerte aKözép-európai Kupát (1955, 1963). A vendégek dicső múltjaután a jelen már nem ennyire sikeres, hiszen az utóbbi 25 évben harmadszor szerepelnek a honi labdarúgás második vonalában. Legutóbb az NB II nyugati csoportjában játszottak, így nem mérkőzhettek a KBSC-vel. Az 1994/1995-ös idényben azonban kétszer is megmérkőztek egymással a felek. Ezekre a meccsekre a kazincbarcikaiak emlékeznek szívesebben ugyanis kétszer is legyőzték a budapesti gárdát, amely ezenkívül mindössze a Tiszakécskétől kapott ki és aszezon végén visszakerült az NB I-be. a Kazincbarcika akkor otthon 2-1-re, idegenben1-0-ra győzött az MTK ellen és lett végül harmadik a bajnokságban. 

A helyzet most is hasonló, hiszen 9 forduló után a fővárosi kék-fehérek az első, még a barcikaiak a harmadik helyen állnak. A KBSC Tiszaújvárosban még nem talált legyőzőre, mérlege 3 győzelem és egy döntetlen. az MTK viszont idegenben már nem ennyire sikeres, ugyanis 3 győzelem és egy döntetlen mellett egyszer attól a Dorogtól kapott ki 2-1-re, amelyet a Kazincbarcika vendégként legyőzött 1-0-ra. Az előző két fordulóban a KBSC kétszer is hozta az idegenbeli „slágereredményét” az 1-0-t, míg az MTK a legutóbbi fordulóban 5-2-re verte a Soroksárt, de előtte volt a már említett dorogi kudarc. a két csapat között mindössze két pont a különbség, tehát egy esetleges barcikai sikert követően afelek helyet cserélnének a tabellán. Vitelki Zoltán célja most is, mint eddig mindig győzelemre vezetni csapatát, amelyre az előjelek szerint az esély megvan, a kérdés csupán az élnek-e vele a kék-sárgák. Az MTK – KBSC mérkőzés október 1-jén vasárnap 15 órakor kezdődik Tiszaújvárosban.

A mérkőzés megtekintése díjtalan.

További híreink

Gratuláció a röplabdásoknak!

Dátum: 2018. márc 18. 09:49

A KBSC minden játékosa, vezetői, a szakmai stáb és a klub dolgozói gratulálnak a VRC Kazincbarcika csapatának a Magyar Kupa győzelemhez!

Ismét a hó az úr - elmarad a mai bajnoki!

Dátum: 2018. márc 18. 09:41

Az éjszaka ítéletidő tombolt az ország keleti felében, amely nem kímélte Nyíregyházát sem. A Városi Stadion gyepét és lelátóját vastag hóréteg borította reggelre, így a két csapat az MLSZ engedélyével a találkozó elhalasztása mellett döntött. A mérkőzés április 25-én kerül pótlásra.

Sigér Ákos három pontot vár

Dátum: 2018. márc 17. 10:00

Csapatunk egyik alapembere, Sigér Ákos osztotta meg velünk gondolatait a Nyíregyháza elleni mérkőzés előtt.

Szpari-KBSC 40. alkalommal

Dátum: 2018. márc 16. 20:49

Nyíregyházán szerepel csapatunk az NB II 25. fordulójában. A két csapat negyvenedik alkalommal csap össze egymással tétmérkőzésen.

Mérkőzések

KAZINCBARCIKA - DOROGI FC

TISZAÚJVÁROSI SPORTCENTRUM

KBSC Galéria

KBSC videók

Közösségi média

Szurkoljunk