Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/NBII-es stadion épülhet Kazincbarcikán

NBII-es stadion épülhet Kazincbarcikán

Szerző:

KBSC MÉDIA

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Egyedi kormánydöntés alapján 492 millió Forintos támogatásban részesül a KBSC FC, mely lehetővé teszi a jelenlegi centerpályához kapcsolódó teljes infrastruktúra fejlesztését.

A várható fejlesztésekről Gulyás Tibor, a KBSC FC Kft. ügyvezetője nyilatkozott.

„A jelenlegi pályánk és építményünk nem felel meg az NBII-es követelményeknek, ezt már a nyári, bemutatkozó sajtótájékoztatónkon is elmondtam. Az egyedi kormánydöntés előtt az volt a tervünk, hogy a 2000-es évek elején, a város által az MTK részére értékesített pályát és klubházat egy kisebb összegből, mintegy közel 150 millió Forintból felújítjuk, és várhatóan augusztusban már hazai pályán játszunk. Az egyedi kormánydöntés következtében viszont egy ettől teljesen független, de sokkal nagyobb volumenű beruházás valósulhat meg a városban, amely a már korábban megépített centerpályát és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra kialakítását teheti lehetővé. Ennek következtében két beruházást véghez vinni ésszerűtlen döntés és felesleges pénzköltés lenne.

Az NBII-es stadionnal kapcsolatos követelmények nagyon összetettek, mind a lelátók, beléptető rendszerek, Vip és mixed zóna, öltözők, dopping szoba, játékvezetői és rendezői szobák, játékoskijáró, vizesblokkok, stb. tekintetében, ezeknek minden ponton meg kell felelnünk.

A napokban várható a támogatási szerződés megkötése, előzetesen számtalan dokumentáció elkészítése és engedélyek bekérése volt a feladat, ezek után a következő lépés a kivitelezés ütemének összeállítása lesz. Optimális esetben a bajnokság utolsó néhány mérkőzését talán már valóban Kazincbarcikán játszhatjuk.

Nagyon örülök annak, hogy ez a lehetőség elénk tárult, óriási lépés lehet számunkra és a város számára is egy ilyen komplexum létrejötte. Köszönetünket szeretném kifejezni Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek, aki szívén viselte a barcikai stadion beruházási programját, és Kazincbarcika Város Önkormányzatának, valamint a Képviselő-testületnek, hogy a fejlesztésekhez támogatását adta. Bízom a csapat jó szereplésében továbbra is, mely megfelelő alap lehet a folytatáshoz.”

További híreink

Mindenki menekül(ne)!

Dátum: 2024. ápr 19. 16:00

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a szezonban legtöbb edzőváltást átélt Tiszakécskére látogatunk.

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Elkezdődött a jegyértékesítés a következő hazai mérkőzésre

Dátum: 2024. ápr 18. 10:38

Április utolsó meccsén a Honvéd ellen játszunk a Kolorcity Arénában.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk