Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A LISTAVEZETŐT FOGADJUK

A LISTAVEZETŐT FOGADJUK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Ismét nem vár könnyű mérkőzés a Kazincbarcika csapatára, hiszen holnap a listavezető MTK Budapestet fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban.


 

Az MTK már a bajnokság elején egyértelműsítette, hogy a lehető leghamarabb szeretnének újra az élvonal csapatai között versengeni, és a 27. fordulót megelőzően szinte már borítékolható is, hogy a következő szezont már az NB1-ben kezdhetik. A budapesti együttes a bajnokság egésze alatt a tabella első pozícióját foglalta el és egy tíz mérkőzéses veretlenségi szériát is magukénak tudhatnak, ami a 12. fordulóban a Vác legyőzésével kezdődőtt és egészen a 23. fordulóbeli Soroksári vereségig tartott. Az idei évben a jó sorozat  megszakadni látszik, hiszen az eddig lejátszott négy mérkőzésük közül csak a Tiszakécske ellen szereztek három pontot, a Soroksár és az Ajka ellen vesztes meccset zártak, a Békéscsabával pedig osztozkodhattak a pontokon. Az MTK 25 meccséből tizenhét alkalommal győztesként hagyta el a pályát, ötször játszottak döntetlent és csupán három vereség került a nevük mellé, így összegyűjtött 56 pontjukkal három pontos előnnyel vezetik a tabellát a Budafoki MTE előtt.

A csapat a téli átigazolási szezonban a következőképpen alakult át: a távozók névsorára Babinszky Bence, Molnár Bence, Nasiru Banahene ,Simon András, Szerencsi Miklós, Tóth Zoltán és Stephen Amankona kerültek. A hét már máshol futballozó játékost kilenc érkezővel pótolta az MTK. A bajnoksesélyesnél folytatja pályafutását Bíró Bence, Cseke Benjámin, a kölcsönből visszatérő, Molnár Bence és Prosser Dániel is, aki Diósgyőr után igazolt hozzájuk. Az öt ideigazoló játékost még négy a Sándor Károly Akadémiáról érkező fiatallal egészítették ki, lehetőséget kaphat az NB2-ben: Biben Barnabás.,Horváth Arthúr, Kovács Mátyás, Helembai Márk és Lehoczky Roland.

A Kazincbarcika láthatóan nincs a legjobb formájában idén, nagyban nehezíti dolgunkat az is, hogy több játékosunk is sérüléssel bajlódik, de ennek ellenére Dzurják József vezetőedző bizakodva várja  a holnapi találkozót:

Újabb nehéz összecsapás vár ránk, hiszen a listavezetőt fogadjuk holnap. A bajnokság elején tudtuk, hogy nagyon nehéz a sorsolásunk és ahhoz hogy jól szerepeljük kellettek volna a bravúrok, melyek eddig különböző okos miatt nem jöttek össze. A holnapi találkozóra több játékosom is felépült sérüléséből és így bízom abba, hogy velük erősebbek leszünk és hogy a nagyon erős MTK ellen végre összejön is várt bravúr is. Szeretnénk holnap meglepetést okozni és hazai pályán megszerezni az első tavaszi győzelmünket is."

A KBSC holnap a huszonhatodik mérkőzését játssza a Merkantil Bank Liga 2019/2020-as szezonjában. A fordulót megelőzően csapatunk hat győzelemmel, kilenc verséggel és tíz döntetlennel jelenleg gyűjtött 27 pontjával a tabella 16. helyén áll. Az idei évben még nem sikerült győzelmet elkönyvelnünk, hiszen az FC Ajka, a Duna Aszfalt TLC és WKW ETO FC Győr csapatai ellen játszottunk döntetlent, valamint a Vasastól és a Nyíregyházától kaptunk ki.

Holnap harmadik alkalommal találkozunk az MTK-val, hiszen  Kazincbarcika feljutásának évében, az MTK szintén búcsúzni kényszerült az NB1 küzdelmeitől  és a következő bajnokságot ekkor is a Merkantil Bank Ligában kezdte meg. A 2017/18-as szezonban először Tiszaújvárosban csaptunk össze a szebb időket is megélt klubbal, ahol az azóta már a Vasasnál futballozó Torghelle Sándor góljával a vendégek nyerték meg a mérkőzést. Tavasszal szintén a fővárosi alakulat örülhetett, ekkor hazai pályán egy 4:1-es győzelmet könyvelhettek el.  Az idei évben is az MTK felé billen mérleg, hiszen az őszi mérkőzésen Fótyik kiállítása, valamint vitatható büntető értékesítése után 1:0-ás eredménnyel tartották otthon a három pontot. 

2020. MÁRCIUS 08. 14:30
KAZINCBARCIKA - MTK BUDAPEST
VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT
3630, Putnok Puskás Ferenc út 6.
Jegyárak: diák/nyugdíjas: 500 Ft; felnőtt: 800 Ft
Nőnap alkalmából a hölgyek számára díjatalan a belépés

A Merkantil Bank Liga 2019/2020-as versenykiírásának 27. fordulójában rendszerint kilenc mérkőzést rendeznek. Négy találkozó - köztük a Kazincbarcika - MTK Budapest is - kezdődik 14:30-kor, valamint öt meccsen hangzik majd el 17:00 órakor a kezdősípszó. A heti szabadnapos a Békéscsaba 1912 Előre csapata, a forduló párosításai a következőek:

2020. március 08. 
14:30
BUDAÖRS BFC SIÓFOK
2020. március 08. 
14:30
DOROGI FC GYIRMÓT FC GYŐR
2020. március 08. 
14:30
SOROKSÁR SC SZOMBATHELYI
HALADÁS
2020. március 08. 
14:30
KAZINCBARCIKA MTK BUDAPEST
2020. március 08. 
17:00
WKW ETO FC GYŐR SZOLNOKI MÁV FC
2020. március 08. 
17:00
AQVITAL FC CSÁKVÁR SZEGED-CSANÁD
GROSICS
2020. március 08. 
17:00
FC AJKA BUDAFOKI MTE
2020. március 08. 
17:00
DUNA ASZFALT TLC VÁC FC
2020. március 08. 
17:00
VASAS FC NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC

Ezúttal is kérjük a tisztelt szurkolókat, nézőket a sportszerű magatartásra, a fair play szabályainak maradéktalan betartására! Kérjük, hogy minden rasszista és gyűlöletkeltő kifejezéstől tartózkodjanak és mellőzzék az ellenfelet, a hivatalos szerveket szidalmazó rigmusokat ! Az MLSZ döntése értelmében a pirotechnikai eszközök egyszeri alkalommal történő használata 1 millió forinttól 10 millió forintig terjedő pénzbüntetést von maga után, melyet a klubok a szabályokkal ellentétesen viselkedő szurkolókra hárítanak! Kérjük, ezek használatától tartózkodjanak!

#hajrábarcika

Kép forrása: mtkbudapest.hu

 

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk