Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A KAPOSVÁR ELLEN KEZDJÜK AZ ÉVET

A KAPOSVÁR ELLEN KEZDJÜK AZ ÉVET

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Rövid téli szünetet követően holnap folytatódik a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es versenykiírásának pontvadászata. A soron következő 22. fordulóban a Kazincbarcika 17:00-ás kezdéssel a Kolorcity Arénában lép pályára a Kaposvári Rákóczi FC ellen.


A Kaposvár a 2017/2018-as szezont követően az NB3 Nyugati csoportjának bajnokaként mutatkozott be a Merkantil Bank Liga csapatai között. A 2018/2019-es bajnokságban huszonegy győzelemmel, tizenegy döntetlennel és hat vereséggel 74 pontot gyűjtve az NB2 első helyén 82 ponttal végző ZTE-t követve vívta ki az OTP Bank Ligába való feljutást. A Rákóczi első osztályú szereplése viszont nem tartott sokáig, a csapat 33 fordulót követően mindössze 14 ponttal zárta  a tabellát és szezon végén búcsúzott is onnan.

A kiesést követően nem kerültek az NB2 élcsapatai közé, hiszen e heti vendégeinknek első 2020/2021-es szezonbeli győzelmükre egészen a nyolcadik fordulóig kellett várniuk. Az első hét mérkőzésen öt döntetlent (WKW ETO FC Győr, Kolorcity Kazincbarcika SC, Békéscsaba 1912 Előre, Aqvital FC Csákvár, Szombathelyi Haladás) és két vereséget ( Nyíregyháza Spartacus FC,  Szentlőrinc) könyvelhettek el. A nyolcadik fordulóban legyőzték a Budaörs csapatát, majd kikaptak a DVSC-től, ezután Siófokon szereztek három pontot és hazai pályán a Szolnokot is megverték. A továbbiakban kikaptak még a Szeged, a Vasas, a PMFC, a Soroksár és a Dorog csapataitól, illetve legyőzték az Ajka és a DEAC együtteseit és egy pontot szereztek a Gyirmót FC Győr ellen. A tavaszról előrehozott két decemberi fordulóban négy pontot gyűjtöttek, hiszen a WKW ETO FC Győrt legyőzték és a Nyíregyházával osztozkodtak a pontokon. A Kaposvári Rákóczi FC  hat győzelemmel, hét döntetlennel és nyolc vereséggel gyűjtött huszonöt pontjával jelenleg a tabella tizenötödik helyén áll.

Természetesen a Kaposvár is erősített a téli átigazolási szezonban, hat érkező mellett csupán egy távozót jelentettek be. Bartos Julian a Ceglédtől, a korábban a Vasasnál is játszó Lakatos Csaba Kisvárdáról, Dvorschák Gábor az ETO-tól, Zsigrai Martin Pápáról, Bánki Márton az FTC utánpótlásától, illetve Bidzilya Anton az MTK-tól érkeztek. Az egyetlen távozó pedig a mezőkövesdi játékos Varjas Zoltán, aki kölcsönszerződése lejárta után a BFC Siófoknál szerepel majd tavasszal kölcsönben.

A Kolorcity Kazincbarcika SC csapata sem igazán alakult át a télen, hiszen a két távozó játékost (Bereczki Dániel és Iszák Dominik)  három fiatal labdarúgó pótolja. Csősz Krisztián a DVSC-től,  Kovács Máté az MTK-tól, Tóth-Gábor Kristóf pedig a Budapest Honvédtól érkeztek kölcsönbe.

Csapatunk felemás őszi szezonja után jelenleg hat győzelemmel (Soroksár SC, DEAC, Békéscsaba 1912 Előre, Szentlőrinc, Aqvital FC Csákvár, FC Ajka), négy döntetlennel (Vasas FC, Kaposvári Rákóczi FC, Dorogi FC, Szolnoki MÁV FC) és tizenegy vereséggel (FC Ajka, PMFC, Nyíregyháza Spartacus FC, WKW ETO FC Győr, Szombathelyi Haladás, Budaörs, DVSC, BFC Siófok, Gyirmót FC Győr, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Vasas FC) gyűjtött huszonkét pontjával a tabella tizenhetedik helyén áll. 

Holnap negyedik alkalommal találkozunk a Kaposvárral. Először a 2018/19-es bajnokság második fordulójában játszottunk ellenük egy 2:2-es döntetlent, ekkor Rajczi Péter és Beliczky Gergő első félidei góljaira Fótyik Dominik válaszolt két találattal a második játékrészben. A decemberi visszavágón azonban nem sikerült pontot szereznünk, Nagy Krisztián és Beliczky Gergő góljaival 2:0-ás hazai siker született a Rákóczi Stadionban. Az idei bajnoki szezonban a harmadik fordulóban Vachtler Csaba szerzett vezetést a hazai csapatnak a hatvanegyedik percben, mely eredményt egészen a kilencvenegyedik percig tartani tudták, azonban ekkor a csereként beállt Németh Tamás mentett bravúrral pontot a Kazincbarcikának. A két csapat egymás elleni mérlege így két döntetlen és egy kaposvári győzelem, mely statisztikát holnap minden reményünk szerint ki tudjuk egyenlíteni.

Természetesen szurkolóink a Merkantil Bank Liga huszonkettedik fordulójában most vasárnap megrendezésre kerülő Kaposvári Rákóczi FC elleni hazai  bajnokinkat is élőben nézhetik,  valamint online élő szöveges közvetítésünk a megszokott gyakorlat szerint honlapunkon vasárnap is elérhető lesz.

 

2021. JANUÁR 31. 17:00
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC- KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

 

A holnapi napon mind a húsz NB2-es csapat pályára lép. A mérkőzések nagy részét, szám szerint hetet a kora délutáni órákban, 13:00-tól követhetik. A Kolorcity Kazincbarcika SC - Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen 17:00-tól találkoznak egymással a felek, ahogy a Szombathelyi Haladás - Gyirmót FC Győr és a DVSC - BFC Siófok mérkőzések is ekkor kezdődnek. A forduló zárómérkőzésén a WKW ETO FC Győr - PMFC találkozón 18:30-kor hangzik majd el a kezdősípszó. A huszonkettedik forduló párosításai a következőek:

2021. január 31.
13:00
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
SOROKSÁR SC
2021. január 31.
13:00
BÉKÉSCSABA
1912 ELŐRE
FC AJKA
2021. január 31.
13:00
AQVITAL FC
CSÁKVÁR
VASAS FC
2021. január 31.
13:00
SZENTLŐRINC SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
2021. január 31.
13:00
BUDAÖRS SZOLNOKI MÁV FC
2021. január 31.
13:00
DOROGI FC DEAC
2021. január 31.
17:00
KOLORCITY 
KAZINCBARCIKA SC
KAPOSVÁRI 
RÁKÓCZI FC
2021. január 31.
17:00
SZOMBATHELYI 
HALADÁS
GYIRMÓT FC GYŐR
2021. január 31.
17:00
DVSC BFC SIÓFOK
2021. január 31.
18:30
WKW ETO FC GYŐR  PMFC

További híreink

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Elkezdődött a jegyértékesítés a következő hazai mérkőzésre

Dátum: 2024. ápr 18. 10:38

Április utolsó meccsén a Honvéd ellen játszunk a Kolorcity Arénában.

U14: kiütéses győzelem idegenben!

Dátum: 2024. ápr 17. 14:23

A szülők is benne voltak a győzelemben, sokat jelent a támogatásuk a csapatnak!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk