Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/HAZAI PÁLYÁN A NYÍREGYHÁZA ELLEN

HAZAI PÁLYÁN A NYÍREGYHÁZA ELLEN

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

A Merkantil Bank Liga 2020/2021-es versenykiírásának huszonhatodik fordulójában holnap 14:00-tól fogadjuk a Nyíregyháza Spartacus FC csapatát a Kolorcity Arénában.


A Kazincbarcika és a Nyíregyháza számszerint negyvenhatodik alkalommal találkoznak holnap egymással, ezek a mérkőzések kettő kivételével mind az NB2-ben kerültek megrendezésre. A két kivételnek számító meccset az NB3 Keleti csoportjában játszották a csapatok, hiszen a Győrhöz hasonlóan hiába harcolta ki a 2014/15-ös bajnokságban az első osztályban való bennmaradást a Nyíregyháza, az induláshoz szükséges licenc feltéleinek nem tudtak ekkor megfelelni és az NB3-ba sorolta vissza a csapatot a Magyar Labdarúgó Szövetség.
A Szpari azonban a következő szezonban magabiztosan nyerte az NB3 Keleti csoportját (ekkor egy 2:2-es döntetlen, valamint egy 0:1-es nyíregyházi győzelmet könyvelhettek el ellenünk) és a 2016/17-es idényt már a Merkantil Bank Ligában kezdte meg. A Kazincbarcika az ezt követő évben szintén az NB3 Keleti csoportjának bajnokaként zárta a szezont, így egy év kimaradással a 2017/18-as bajnokságban ismét találkoztunk a Nyíregyházával, ezúttal már újra az NB2-ben. Az őszi mérkőzésen 2:2-es döntetlen született, tavasszal pedig a Nyíregyháza tartotta otthon a három pontot.
Az ezt követő bajnokságban sem voltunk szerencsésebbek, hiszen az első és az előrehozott, decemberben megrendezett huszadik fordulóban is a Szpari nyert, a tabellán pontazonosággal végeztünk a nyíregyi alakulattal, azonban több győzelmünknek köszönhetően mi a kilencedik, ők pedig a tizedik helyen zárták a szezont.
A tavalyi versenykiírásban a hetedik fordulóban láttuk vendégül e heti ellenfelünket Putnokon, ekkor 2:2-es eredménnyel zárult a találkozó, Lukács Raymond 52. percben szerzett góljára az 55. percben Sinanovic Sinan válaszolt, majd a 82. percben Tóth Barna talált be kapunkba, a végeredményt pedig a 85. percben Oltean állította be. Tavasszal Nyíregyházán hiába szereztük meg korán, a hatodik percben Krausz Raul találatának köszönhetően a vezetést, viszont Hornyák Marcell duplája és Ötvös Bence gólja 3:1-es hazai sikert eredményeztek. Idén a hetedik fordulóban találkoztunk e heti vendégekkel, akkor Ötvös Bence huszonnegyedik percben lőtt góljával tartotta a három pontot Nyíregyházán.

A téli átigazolási szezonban az öt távozó játékost szintén öt érkező labdarúgóval pótolták Nyíregyházán. Előbbi listán szerepelnek: Gyurján Bence, aki Tiszakécskére igazolt, Magyar Gábor Sényőn szerepel tavasszal kölcsönben, Fejér Béla, Ötvös Bence és Kártik Bence pedig kölcsönszerződésük lejárta után távoztak a Szparitól. Az érkezők névsorára került két a Nyíreggyel korábban már bajnoki címet is ünneplő játékos: Szokol Zsolt az NB3-as Sényőtől, Paku Roland pedig Szlovéniából tértek vissza; valamint szintén külföldről, Norvégiából érkezett Márkus Attila is . A korábban NB1-ben (Újpest FC, Szombathelyi Haladás), valmint NB2-ben az ETO-nál, a Siófoknál, a Sopronnál és legutóbb Ajkán játszó Zamostny Balázst is új igazolásként mutatta be a Gálhidi György vezette csapat, valamint a korábban Barcikán is szereplő Gresó Mátyás is az NB3-as Eger után folytatja itt pályafutását.

A Nyíregyháza Spartacus FC jól szerepel az idei bajnokságban, hiszen tíz győzelemmel (Kaposvári Rákóczi FC, PMFC, Soroksár SC, Kolorcity Kazincbarcika SC, Aqvital FC Csákvár, Szentlőrinc, BFC Siófok, Gyirmót FC Győr, DEAC, WKW ETO FC Győr), hat döntetlennel (Dorogi FC, DVSC, Szolnoki MÁV FC, Kaposvári Rákóczi FC, PMFC, Soroksár FC) és kilenc vereséggel (DEAC, WKW ETO FC Győr, Békéscsaba 1912 Előre, Szombathelyi Haladás, Budaörs, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Vasas FC, FC Ajka, Dorogi FC) a tabella kilencedik helyén állnak. A Nyíregyháza eddig harminchat pontot gyűjtött, amivel a hatodik helyen álló Soroksártól is csak két egységgel vannak lemaradva. 

Csapatunk továbbra sem nyugodhat meg, hiszen jelenleg hat győzelemmel (Soroksár SC, DEAC, Békéscsaba 1912 Előre, Szentlőrinc, Aqvital FC Csákvár, FC Ajka), hat döntetlennel (Vasas FC, Kaposvári Rákóczi FC, Dorogi FC, Szolnoki MÁV FC, Kaposvári Rákóczi FC, Dorogi FC) és tizenkettő vereséggel (FC Ajka, PMFC, Nyíregyháza Spartacus FC, WKW ETO FC Győr, Szombathelyi Haladás, Budaörs, DVSC, BFC Siófok, Gyirmót FC Győr, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Vasas FC, PMFC) gyűjtött huszonnégy pontjával a tabella tizennyolcadik helyén áll. Egy esetleges győzelemmel és az eredmények számunkra szerencsés alakulásával azonban akár már a holnapi meccs után is több helyet is előreléphetünk.

Természetesen szurkolóink a Merkantil Bank Liga huszonhatodik fordulójában most vasárnap megrendezésre kerülő Nyíregyháza Spartacus FC elleni hazai  bajnokinkat is élőben nézhetik,  valamint online élő szöveges közvetítésünk a megszokott gyakorlat szerint honlapunkon vasárnap is elérhető lesz.

2021. FEBRUÁR 28. 14:00
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

 

Természetesen ezen a hétvégén is minden NB2-es csapat pályára lép.  Holnap nyolc találkozót rendeznek 14:00-tól - köztük a Kolorcity Kazincbarcika SC - Nyíregyháza Spartacus FC -, a Szombathelyi Haladás - Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen hangzik majd el 17:00-kor a kezdősípszó; a forduló rangadója a DVSC - Vasas FC pedig 20:00-kor kezdődik majd.  A huszonhatodik forduló párosításai a következőek:

2021. február 28.
14:00
AQVITAL FC CSÁKVÁR  SOROKSÁR SC
2021. február 28.
14:00
SZENTLŐRINC PMFC 
2021. február 28.
14:00
BUDAÖRS  FC AJKA 
2021. február 28.
14:00
BFC SIÓFOK  SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA 
2021. február 28.
14:00
SZOLNOKI MÁV FC  GYIRMÓT FC GYŐR 
2021. február 28.
14:00
KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
2021. február 28.
14:00
BÉKÉSCSABA
1912 ELŐRE
DOROGI FC
2021. február 28.
14:00
WKW ETO FC GYŐR DEAC
2021. február 28.
17:00
SZOMBATHELYI 
HALADÁS 
KAPOSVÁRI
RÁKÓCZI FC
2021. február 28.
19:30
DVSC  VASAS FC

#hajrábarcika

További híreink

Futottunk az eredmény után, s végül utolértük…

Dátum: 2024. ápr 20. 10:00

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a Tiszakécskei LC otthonába látogatunk.

Mindenki menekül(ne)!

Dátum: 2024. ápr 19. 16:00

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a szezonban legtöbb edzőváltást átélt Tiszakécskére látogatunk.

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk