Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A MÉRKŐZÉS LEGJOBBJA : SZEMERE BALÁZS

A MÉRKŐZÉS LEGJOBBJA : SZEMERE BALÁZS

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Tegnap sem várt könnyű mérkőzés csapatunkra, hiszen az idei szezonban még veretlen Pécs alakulatát fogadtuk. A találkozót megelőzően még listavezető gárda ellen játékosaink szinte kivétel nélkül remek formában futballoztak. Nem volt tehát könnyű dolga sportigazgatónknak a mérkőzés legjobbjának megnevezésekor. Koszta Péter választása ezúttal a hetek óta és tegnap is kiválóan játszó Szemere Balázsra esett. Csapatunk egyik emblematikus alakjával készült interjúnkat olvashatják.


A mérkőzést megelőzően még listavezető Pécs érkezett tegnap hozzánk. Okozott talán plusz nyomást a csapatnak, hogy az éllovast látjuk vendégül?

"A plusz nyomást nem a Pécs elfoglalt helyezése okozta, hanem az, hogy mindenképp szeretnénk már győzelmet ünnepelni és megszakítani ezt a negatív szériát."

A találkozó első percétől látszott, hogy mindent megtesztek a győzelem érdekében és számos gólveszélyes helyzetet is kidolgoztunk, mégis gól nélkül ért véget a találkozó első játékrésze. Hogyan értékelnéd az első félidőt?

"Jól kezdtük a találkozót, úgy gondolom elég nagy nyomást gyakoroltunk a Pécsre az első harminc percben, de sajnos ezt nem sikerült góllal zárni, ezután ellenfelünk is ébredezett."

A szünetet követően a Pécs játéka is felélénkült, a vezetést is megszerezték, amire hamar jött tőlünk válasz. A meccset viszont egyik gárda sem tudta a maga javára eldönteni. Ennek ellenére fogalmazhatunk úgy, hogy egy kicsit közelebb voltunk tegnap is a győzelemhez? Hogyan láttad ezt?

"Igen, egy a saját tizenhatosunknál elvégzett bedobásunkból sikerült gólt összehoznunk a Pécsnek, de sikerült hamar egyenlíteni, utána pedig el kellett volna döntenünk a három pont sorsát. Ez utóbbi sajnos nem sikerült tegnap sem."

Már a harmadik mérkőzés ez ahol jó játékunk ellenére is osztozkodnunk kell a pontokon. Az eddig veretlen Pécs ellen azonban ez akár dicséretreméltó is lehetne. Van esetleg hiányérzetetek?
 

"Igen az első helyezett ellen egy döntetlen nem rossz, de aki látta a meccseinket, mindhárom találkozót nyerhettük volna, ha a kapu előtt nagyobb százalékban használjuk ki a lehetőségeinket."

Az NB3-as bajnoki cím megszerzésében is oroszlánrészt vállaltál és az idei évben is alapembernek számítasz, nem mellesleg hétről-hétre remek játékkal segíted a csapatot. Tegnap Koszta Péter téged nevezett meg a mérkőzés legjobbjaként. Meg voltál elégedve a teljesítményeddel?

"Próbálom minden meccsen a legjobbat nyújtani, akkor lennék maximálisan elégedett ha sikerült volna a végén feltenni a pontot az i-re és nyerünk. A győzelem többet ér minden egyéni teljesítménynél. A mi esetünkben pedig nagyon kellenek a győzelmek, hisz messze még a bajnokság vége, de jó lenne nyugodtan és átélve élvezni minden meccset, hogy ne izguljunk a kiesés miatt. Ehhez pedig nagyon sok jó teljesítményre lesz szükségünk mindenki részéről."

Nemrégiben ünnepeltük a századik Kazincbarcika színeiben lejátszott mérkőzésed. Mit jelent neked a KBSC?

"Van az már lassan százharminc is, de ki számolja. Aki ismer az tudja, hogy bármit megteszek a klubért, a csapatért. Ha kell a pályát nyírom és locsolok, ha csavarhúzó kell valakinek akkor azt szerzek, ha máshol kell segíteni, hát ott segítek. Segítek ahol csak tudok, szeretem az itt élőket, az itt dolgozó embereket, a pályamunkásokat, a portásainkat a takarítókon át, egyszóval MINDENKIT."

Szurkolóink tegnap is remek hangulatot teremtettek a Kolorcity Arénában és a mérkőzés egésze alatt biztatták a csapatot. Mit üzennél nekik a szerdai Szeged elleni meccs előtt?

"Remélem szerdán is ennyien itt lesznek velünk és segítenek, hisz óriási lökést tudnak adni. Remek hangulatot tudnak varázsolni és ha a mi játékunk ilyen lesz, ők pedig ennyire fanatikusak, abból csak jó dolog sülhet ki…"

További híreink

Fehér Balázs: a támadószekcióban javulnunk kell!

Dátum: 2024. ápr 25. 08:00

Ismét a gyenge helyzetkihasználásunk miatt maradtunk alul.

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk