Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/HÉTKÖZI FORDULÓ A SZEGED ELLEN

HÉTKÖZI FORDULÓ A SZEGED ELLEN

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC - hírek

Sűrű hete van csapatunknak, hiszen éppenhogy lejátszottuk a vasárnapi, PMFC elleni bajnokit, tegnap már a Szeged ellen kezdtük el felkészülésünket. Egy hét alatt három mérkőzést játszunk, a Pécs után holnap a Szeged érkezik a Kolorcity Arénába, majd vasárnap a Gyirmót vendégei leszünk.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Csapatunk a remek szezonkezdet után, egy kisebb gödörbe került az elmúlt hetekben. A nyolcadik fordulóig bezárólag tizenöt pontot gyűjtöttünk a Dorog, a Budafok, a Mosonmagyaróvár, a Kozármisleny és a Csákvár legyőzésével és csak Békéscsabán, Diósgyőrben, illetve a Nyíregyháza otthonában nem tudtuk bajnoki egységeink számát szaporítani. 
Ezt követően az októberben lejátszott hat mérkőzésünkön csupán három pontot gyűjtöttünk. A múlt hónapot a Győr elleni döntetlennel kezdtük, amit három vesztes meccs követett a Szombathely, a Siófok és a Soroksár csapatai ellen, majd ikszeltünk a Tiszakécskével és az Ajkával. A novemberünk is egy döntetlennel indult, vasárnap a PMFC-vel osztozkodtunk a pontokon. Utóbbi mérkőzések kifejezetten bosszantóak, hiszen csak hajszálokon múltak a győzelmek. A játékunk minden elemében benne van, hogy holnap végre tényleg győztesként hagyhassuk el a pályát és ezért mindent meg is teszünk majd.  
Takács Tamásnak nem ismeretlenek holnapi vendégeink, hiszen csatárunk a 2020/2021-es szezonban pont az alföldiektől igazolt Kazincbarcikára. Játékosunk így várja a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni mérkőzést:

"Ugyanúgy készülünk erre a mérkőzésre is, mint a többire. Hasonló mérkőzésre számítok, mint a Pécs elleni volt. Nagyon szeretnénk Kazincbarcikán tartani a három  pontot. Azt gondolom, hogy hazai pályán minden ellenfél számára kellemetlen ellenfél vagyunk. Szerintem sokszor jó teljesítményt nyújtottunk idehaza, olyan mérkőzéseken ikszeltünk, ahol kezünkben volt a győzelem. Ezúttal szeretnénk visszatérni a győztes útra és megörvendeztetni szurkolóinkat. Sérülésem a múlté, sikerült utolérnem magam, bízom benne, hogy nem kell sokat a gólra várni! Hajrá Barcika!"

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

Heti ellenfelünk Szeged 2011 néven 2011-ben a Kiskundorozsma és a Makó fúziójából alakult és mivel utóbbi csapatnak NB2-es indulási joga volt a Szeged 2011 első évét már a másodosztály mezőnyében kezdhette meg. A 2011/12-es és 2012/13-as szezonokban a Kazincbarcikával azonos osztályban, a Ness Hungary NB2 Keleti csoportjában versengtek. Ezt követően egy osztályzót elbukva a 2013/14-es bajnokságban az NB3 Közép csoportjának második helyezettjeként ismét kivívták a másodosztályban való szereplés jogát. A 2015/16-os évben a Merkantil Bank Liga tizedik helyén zárták a szezont, majd a következő szezonban a tizenegyedik hellyel biztosították bentmaradásukat. Ennek értelmében a 2017/18-as bajnokságban így ismét azonos osztályban versengett a Kazincbarcika és a Szeged csapata, ekkor mi tizenhetedikként maradtunk bent, miközben e heti vendégeink a tizenkilencedik pozícióból kényszerültek búcsúzni. A Szeged azonban nem sokáig szerepelt alacsonyabb osztályban, hiszen a 2018/19-es bajnokságban az NB3 Közép csoportjának bajnokaként huszonegy győzelemmel, öt döntetlennel és csupán négy vereséggel hatvannyolc pontot gyűjtöttek és újra az NB2 küzdelmeire készülhettek. A 2019/2020-as csonka szezonban tizenkettedik helyen zártak, a következő idényben pedig tizedikek lettek. Holnapi vendégeink tavaly azonban igazán magukra találtak a Merkantil Bank Ligában, hiszen sokáig még a feljutásért is versenyben voltak, végül pedig negyedikek lettek.
A Szeged a tavalyihoz hasonlóan idén is remekül teljesít. Eddig megszerzett huszonöt pontjukkal a tabella ötödik helyét foglalják el és csak két egység választja el őket a dobogós MTK-tól. Holnapi vendégeink hét győzelmet (ETO FC Győr, Szombathelyi Haladás, Dorogi FC, Budafoki MTE, Tiszakécskei LC, FC Ajka, HR-Rent Kozármisleny), négy döntetlent (BFC Siófok, Békéscsaba 1912 Előre, Soroksár SC, PMFC) és szintén négy vereséget (MTK Budapest, Szentlőrinc, Credobus Mosonmagyaróvár, DVTK) könyvelhettek el.
 

EGYMÁS ELLEN

Hosszabb kihagyás után a Szeged 2011 első másodosztályú évében, 2011-ben találkozott egymással a két csapat a Ness Hungary NB2 Keleti csoportjának ötödik fordulójában. Akkor Szegeden Gahwagi Nebil egyetlen egy gólja döntött a három pont sorsáról, ami így hazai pályán maradt. Tavasszal revansot vehettünk, hiszen a márciusi mérkőzésen mi szereztük meg a találkozó egy gólját. A 2012/13-as bajnokságban mindkétszer a Szeged bizonyult jobbnak, hiszen ősszel 2:1-re tavasszal pedig 1:2-re győztek a Kazincbarcika csapata ellen. Pár év kihagyás után a Kazincbarcika első Merkantil Bank Ligában eltöltött szezonjában, a 2017/18-as bajnokságban lépett pályára egymás ellen a két csapat. A tizedik fordulóban Heil Valter góljának köszönhetően hazahozhattuk a három pontot Szegedről, a tavaszi mérkőzésen pedig Engel Alex és Zivanovic Boris találataival 1:1-es döntetlent játszott egymással a Kazincbarcika és a Szeged. 2019/2020-as bajnokság rövidsége miatt csak egy egymás elleni mérkőzésre került sor. A tizenötödik fordulóban lejátszott találkozón először Iszák Dominik talált be a szegedi kapuba a tizenegyedik percben, majd a huszadik percben egy büntetőt követően Germán Tamás egyenlített, amire öt perccel később Lukács Raymond válaszolt, azonban az első félidőben Aleksander Jovanic ismét 2-2-re változtatta az állást. A második játékrészben csak egy gól esett, Krausz Raul a hosszabbítás perceiben állította be a 3-2-es eredményt, mellyel itthon tudtuk tartani a három pontot. A 2020/2021-es szezonban a tizenkilencedik fordulóban fogadtuk őket. A november végi találkozón Grumic Miroslav harmincnegyedik percben szerzett találatával vendégeink örülhettek a Kolorcity Arénában. A visszavágóra már, mint kiesett csapat utaztunk el május közepén Szegedre. A Szent Gellért Fórumban Kóródi Nándor és Gajdos Zsolt góljaival vereséggel búcsúztunk az NB2-től.
Vezetőedzőnk, Varga Attila ezúttal győzelmet vár csapatunktól:

"Ambiciózusak vagyunk, meglátjuk, mi történik ezután. Csapatom motivált és éhes a sikerre. Ez egy taktikailag trükkös meccs lesz, mert a Szeged a Pécshez képest teljesen más stílusban játszik, még akkor ha nagyon hasonló a formáció. Tudjuk hogyan kell kezelni a jelenlegi helyzetet és ismét meggyőző teljesítményt várok a csapattól! Most a Szeged mérkőzés a legfontosabb, felkészültünk, hogy kimenjük a pályára és megnyerjük a találkozót!"

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A szerdai mérkőzésünkre elővételben meccsnapon 15:00-ig online a LINK-re kattintva is megvásárolhatják jegyeiket, ha erre nincs lehetőségük természetesen a helyszínen is megválthatják azokat. Az online vásárolt jegyeket nem kell kinyomatatni, elég azokat a telefon kijelzőjéről beolvasni belépetéskor. A találkozót megelőzően egy órával, azaz 16:30-kor nyitnak a jegypénztárak, valamint a kapunyitás is ebben az időpontban történik meg. Kérjük a szurkolóinkat, hogy érkezzenek időben, így elkerülhetik a pénztár előtt már többször is kialakult sorban állást! Az idei szezonban az elővételes és a helyszíni jegyárak között nincsen különbség, a teljes árú belépő 1500 forintba kerül, a kedvezményes jegy pedig 1000 forint, utóbbit a diák, a nyugdíjas és mozgáskorlátozott szurkolóink vásárolhatják meg. 

A Kolorcity Kazincbarcika SC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia találkozót Katona Balázs vezeti majd, asszisztensei Rózsa Dávid és Ring Kevin lesznek, a tartalék játékvezetőként pedig Fehérvári Patrik lesz jelen. A mérkőzésről honlapunkon élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk és közösségi média felületeinken is informálódhatnak majd az aktuális állásról.
 

Merkantil Bank Liga 16. forduló
2022. NOVEMBER 09. 17:30
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
-
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

A TIZENHATODIK FORDULÓ

Szerdán természetesen teljes fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában. A húsz csapatból nyolc játszik 13:00-tól, az Ajka-MTK Budapest találkozó kezdődik 16:00-tól, két meccsen hangzik majd el 17:00-kor a kezdést jelző sípszó. A 17:30-as kezdetű Kolorcity Kazincbarcika SC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia találkozót még két mérkőzés követi majd 18:00-tól.
A forduló párosításai a következőek:

2022. november 09.
13:00
SOROKSÁR SC DOROGI FC
2022. november 09.
13:00
BFC SIÓFOK BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
2022. november 09.
13:00
NYÍREGYHÁZA 
SPARTACUS FC
HR-RENT
KOZÁRMISLENY
2022. november 09.
13:00
 AQVITAL FC CSÁKVÁR  DVTK
2022. november 09. 
16:00
FC AJKA MTK BUDAPEST
2022. november 09. 
17:00
SZOMBATHELYI
HALADÁS
BUDAFOKI MTE
2022. november 09.
17:00
ETO FC GYŐR CREDOBUS
MOSONMAGYARÓVÁR
2022. november 09.
17:30
KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC
SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
2022. november 09.
18:00
PMFC GYIRMÓT FC GYŐR
2022. november 09.
18:00
TISZAKÉCSKEI LC SZENTLŐRINC

További híreink

A MÉRKŐZÉS LEGJOBBJA : KÁLLAI ZALÁN

Dátum: 2022. dec 06. 10:30

A Merkantil Bank Liga tizenkilencedik fordulójában a Szentlőrinc vendégeként léptünk pályára. A hazai vezetést követően Kállai Zalán egyenlítettet, így ezúttal Koszta Péter őt választotta a mérkőzés legjobbjának.

U19 - Győzelem Tiszaújvárosban

Dátum: 2022. dec 05. 15:01

Korosztályos csapataink közül az U19 zárta utolsóként a bajnokság őszi idényét. Együttesünk egy tiszaúvárosi győzelmet követően vonulhat a téli szünetre.

DÖNTETLEN SZENTLŐRINCEN - ÖSSZEFOGLALÓ, EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Dátum: 2022. dec 04. 17:00

A Merkantil Bank Liga tizenkilencedik fordulójában a Szentlőrinc otthonában zártuk a 2022/2023-as idény őszi szezonját, mely mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.

ÉLŐ TUDÓSÍTÁS: SZENTLŐRINC SE - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2022. dec 04. 12:40

A Merkantil Bank Liga mai, tizenkilencedik fordulójában a Szentlőrinc SE vendégeként lépünk pályára. A találkozóról ezúttal élő tudósítással jelentkezünk a szokásos percre-percre közvetítés helyett.

Mérkőzések

Eredmények

Szponzorok 

 

 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk

Tippmix