Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/ÉRKEZIK AZ MTK BUDAPEST

ÉRKEZIK AZ MTK BUDAPEST

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Olyannyira végéhez közeledik a 2022/2023-as bajnoki idény őszi szezonja, hogy holnap 13:00-tól idei utolsó hazai mérkőzésünket játsszuk. A Merkantil Bank Liga tizennyolcadik fordulójában a tavaly még az élvonalban szereplő, MTK Budapest csapatát fogadjuk a Kolorcity Arénában.


KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Csapatunk a remek szezonkezdet után, egy kisebb gödörbe került az elmúlt hetekben. A nyolcadik fordulóig bezárólag tizenöt pontot gyűjtöttünk a Dorog, a Budafok, a Mosonmagyaróvár, a Kozármisleny és a Csákvár legyőzésével és csak Békéscsabán, Diósgyőrben, illetve a Nyíregyháza otthonában nem tudtuk bajnoki egységeink számát szaporítani és heteken keresztül a tabella felsőházában tanyáztunk. Azonban az idei első válogatott szünetet követően kevésbé voltunk szerencsések. Az októberben lejátszott hat mérkőzésünkön csupán három pontot gyűjtöttünk. A múlt hónapot a Győr elleni döntetlennel kezdtük, amit három vesztes meccs követett a Szombathely, a Siófok és a Soroksár csapatai ellen, majd ikszeltünk a Tiszakécskével és az Ajkával.
A novemberünk is egy döntetlennel indult, a PMFC-vel osztozkodtunk a pontokon, majd szintén nem sikerült bajnoki egységeink számát növelni a Szeged és a Gyirmót csapatai ellen. Reméljük, hogy a múlt heti szünetet követően megfordul a szerencsénk és már akár holnap visszatérünk a szezon eleji győztes útra.
Vezetőedzőnk, Varga Attila is pozitívan áll az MTK elleni mérkőzés elé:

"Soha nem hagytam fel a hittel. Tudom,hogy magasak az elvárások velünk szemben megpróbálok, megpróbálunk megfelelni ezeknek. Kiegyensúlyozott vagyok, ugyanolyan lelkesedéssel, akarattal dolgozom, mint a sikereink idején!
Nekünk most bizonyítanunk kell ,hogy megérett a csapat a sikerre, hiszen a legutóbbi mérkőzést leszámítva nüanszok döntöttek, sajnos nem jöttünk jól ki belőle! Egyértelmű, hogy ezekben a nehéz pillanatokban és akkor is amikor minden rendben volt egységként kell viselkednünk!
Minden labdáért harcolnunk kell, minden egyes pontért úgy kell mennünk az utolsó három mérkőzésen, mintha az életünk múlna rajta, mert nem tudjuk, milyen értéke lesz a folytatásban. Remélem, megmutatja azokat az értékeit a csapat, amelyeket már sokszor láttam!"

MTK BUDAPEST

Az 1901-ben alapított MTK Budapest 1903-tól a magyar első osztály meghatározó együttese volt, hiszen huszonhárom alkalommal ünnepelhettek magyar bajnoki aranyérmet, tizenkétszer nyerték meg a Magyar Kupát, kétszer a Magyar Szuper Kupát és szintén kétszer került az MTK otthonába a Közép-európai kupa. A nagy múltra visszatekintő klub életében érdekesség még, hogy miközben 1903 és 2010 között, azaz százhét év alatt csupán két alkalommal esett ki a magyar első osztályból, 2011 és 2022 között, az elmúlt tizenegy évben már négyszer kényszerült búcsúzni az OTP Bank Liga küzdelmeitől.
Az MTK csapata 2016/2017-ben a DVTK-val azonos pontszámot elérve, azonban a diósgyőri klub mögött, a tizenegyedik helyen végezve esett ki az NB1-ből, ekkor egyértelmű célként a következő évben történő visszajutást jelölték meg. A budapesti csapatnak ez sikerült is, hiszen nyolcvankét pontot gyűjtve, hét ponttal a második Kisvárdát megelőzve a Merkantil Bank Liga bajnoki címét ünnepelhették. Az első osztályban való szereplés azonban nem tartott sokáig, hiszen az MTK a 2018/2019-es idényben a Szombathelyi Haladással a tabella utolsó két pozíciójában végzett, így újra az NB2-ben kell bizonyítania. A csapat ezt követően is egyértelműsítette, hogy mielőbb az élvonalban kíván szerepelni. A 2019/2020-as csonka szezonban a bajnokság lezárásakor listavezetőként jutottak vissza. Az MTK ezt követően két évet töltött az NB1-ben, azonban tavaly a Gyirmóttal együtt búcsúztak. 
Holnapi vendégeink célja ezúttal sem más, mint az első osztályban való szereplés jogának kivívása.  Az idei évben nincs könnyű dolguk, hiszen többen pályáznak az NB1-re. Az MTK az eddig lejátszott tizenhét forduló alatt kilenc győzelemmel (Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Dorogi FC, Békéscsaba 1912 Előre, Budafoki MTE, Credobus Mosonmagyaróvár, HR-Rent Kozármisleny, Soroksár SC, Tiszakécskei LC, FC Ajka), négy döntetlennel (Szentlőrinc, ETO FC Győr, BFC Siófok, PMFC) és négy vereséggel (DVTK, Aqvital FC Csákvár, Nyíregyháza Spartacus FC, Szombathelyi Haladás) harmincegy pontot gyűjtött. Az MTK a tabella harmadik helyén áll, őket a harminchárom pontos PMFC , illetve az éllovas DVTK előzi meg, valamint a negyedik helyen pontazonossággal követi a Szeged és az ötödik helyen a harminc pontos Gyirmót FC Győr.

EGYMÁS ELLEN

Holnap negyedik alkalommal találkozunk az MTK-val, hiszen 2017-es feljutásunk évében, az MTK szintén búcsúzni kényszerült az NB1 küzdelmeitől  és a következő bajnokságot ekkor is a Merkantil Bank Ligában kezdte meg. A 2017/18-as szezonban először Tiszaújvárosban csaptunk össze a szebb időket is megélt klubbal, ahol Torghelle Sándor góljával a vendégek nyerték meg a mérkőzést. Tavasszal szintén a fővárosi alakulat örülhetett, ekkor hazai pályán egy 4:1-es győzelmet könyvelhettek el. A szezon végén a csapat kivívta a feljutást, azonban ismét hamar kényszerültek búcsút venni az NB1-től.
A 2019/2020-as évben kiegyenlített az egymás elleni mérleg, hiszen az őszi mérkőzésen Fótyik kiállítása, valamint vitatható büntető értékesítése után 1:0-ás eredménnyel tartották otthon a három pontot. Tavasszal pedig a putnoki  Várady Béla Sportközpontban a listavezető MTK-t Kovác Alan egy és Mikló Roland két góljával 3-1-re győztük le. Holnap két szezon után újra az NB2-es bajnokságban találkozik egymással a két csapat.

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

A holnapi MTK Budapest elleni mérkőzésünkre vasárnap 11:00-ig online a LINK-re kattintva is megvásárolhatják jegyeiket, ha erre nincs lehetőségük természetesen a helyszínen is megválthatják azokat. Az online vásárolt jegyeket nem kell kinyomatatni, elég azokat a telefon kijelzőjéről beolvasni belépetéskor. A találkozót megelőzően egy órával, azaz 12:00-kor nyitnak a jegypénztárak, valamint a kapunyitás is ebben az időpontban történik meg. Kérjük a szurkolóinkat, hogy érkezzenek időben, így elkerülhetik a pénztár előtt már többször is kialakult sorban állást! Az idei szezonban az elővételes és a helyszíni jegyárak között nincsen különbség, a teljes árú belépő 1500 forintba kerül, a kedvezményes jegy pedig 1000 forint, utóbbit a diák, a nyugdíjas és mozgáskorlátozott szurkolóink vásárolhatják meg. 

A Kolorcity Kazincbarcika SC - MTK Budapest találkozót Csonka Bence vezeti majd, asszisztensei Buzás Balázs és Medovarszki János lesznek, a tartalék játékvezetőként pedig Farkas Tibor lesz jelen. A mérkőzésről honlapunkon élő szöveges közvetítéssel jelentkezünk és közösségi média felületeinken is informálódhatnak majd az aktuális állásról.
 

Merkantil Bank Liga 18. forduló
2022. NOVEMBER 27. 13:00
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
-
MTK BUDAPEST

 

A TIZENNYOLCADIK FORDULÓ

A Merkantil Bank Liga tizennyolcadik fordulójában rendszerint mind a húsz NB2-es csapat pályára lép. A tíz találkozóból öt kezdődik 13:00-kor, illetve szintén öt mérkőzésen hangzik majd el 15:00-tól a kezdést jelző sípszó. A párosítások a következőek:

2022. november 27.
13:00
GYIRMÓT FC GYŐR SZEGED-CSANÁD
GROSICS AKADÉMIA
2022. november 27.
13:00
KOLORCITY
KAZINCBARCIKA SC 
MTK BUDAPEST
2022. november 27.
13:00
SOROKSÁR SC BUDAFOKI MTE
2022. november 27.
13:00
BFC SIÓFOK CREDOBUS
MOSONMAGYARÓVÁR
2022. november 27. 
13:00
NYÍREGYHÁZA
SPARTACUS FC
AQVITAL FC
CSÁKVÁR
2022. november 27. 
15:00
PMFC SZENTLŐRINC
2022. november 27.
15:00
FC AJKA DOROGI FC
2022. november 27.
15:00
TISZAKÉCSKEI LC BÉKÉSCSABA 1912
ELŐRE
2022. november 27.
15:00
SZOMBATHELYI
HALADÁS 
HR-RENT
KOZÁRMISLENY
2022. november 27.
15:00
ETO FC GYŐR DVTK

További híreink

A Szeged is újra becsekkolt a feljutásért, vége a Vasas veretlenségének, győztes „menekülők” és újabb edzőváltás

Dátum: 2024. ápr 23. 11:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára, ami ismét bebizonyította, hogy egyszerre lehet hullámzó és kiegyensúlyozott egy liga.

Rossz kezdés és vereség Tiszakécskén

Dátum: 2024. ápr 22. 14:00

Továbbra is „hullámzó” a bajnokság, egy-két csapat kivételével bárki, bárki ellen tud botlani vagy nyerni.

TISZAKÉCSKEI LC - KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Dátum: 2024. ápr 21. 15:00

MERKANTIL BANK LIGA 29. forduló

Kemény meccsek minden fordulóban

Dátum: 2024. ápr 21. 10:30

Így készül a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 29. fordulójára.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk