Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/MINDEN JÓ, HA A VÉGE JÓ - SIKERES ŐSZT ZÁRTUNK

MINDEN JÓ, HA A VÉGE JÓ - SIKERES ŐSZT ZÁRTUNK

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Csapatunk igencsak rövid, három hetes pihenőt követően június 20-án már bele is vágott a 2022/2023-as NB2-es bajnokságra való felkészülésbe. A hat hetes programban a napi egy, illetve két edzés mellett szép számmal szerepeltek felkészülési mérkőzések is, hogy minél hatékonyabb legyen a munka, mely kifizetődik a bajnokságban. Lássuk ezt részleteiben.


A Kolorcity Kazincbarcika SC NB3-as bajnokcsapatából tizenöt játékos kezdte meg velünk a felkészülést június 20-án. Ádám Ferenc, Dvorschák Gábor, Heil Valter, Laczkó Milán, Nagy János, Megyeri Gábor, Pálinkás Gergő, Süttő Attila, Szabó Balázs, Szemere Balázs, Székely Krisztián és Ur László pedig a másodosztályban is csapatunk alapemberei, Fila Károly, Sinanovic Sinan és Kovács Dávid azonban még a bajnoki rajt előtt búcsúztak a Kazincbarcikától. Számos érkezőről is hírt adtunk, Hleba Tamás, Kurdics Levente és Szekszárdi Tamás a Szolnoki MÁV FC-től igazoltak hozzánk, Arday Dominik az FCT II-től, Székely Dávid a DEAC-tól, Lippai Tibor pedig Füzesgyarmatról érkeztek. Visszatérőként köszönhettük a Csákvártól ismét minket erősítő Takács Tamást. Kölcsönben nálunk szerepel a Budapest Honvédtól Megyeri II Gábor, a Vasastól Puska Péter, az Újpesttől Kovács Dominik. Kooperációs szerződéssel Kállai Zalán, Horváth Milán és Rádling Kevin érkeztek, a Diósgyőr pedig Csatári Gergőt, Benkő Pétert és Nagy Ákost adta kölcsön. A hat hetes felkészülést követően tehát így vált teljessé a Kolorcity Kazincbarcika SC NB2-es kerete.

Egy év kihagyás után tehát ismét másodosztályú bajnoki mérkőzésnek adhatott otthont a Kolorcity Aréna. A bajnokságot hazai pályán kezdtük, július utolsó napján a Dorog érkezett hozzánk. Ur László és Szemere Balázs első félidőben szerzett találatainak köszönhetően a negyvenegyedik percre beállítottuk a találkozó 2-0-ás végeredményét, így győzelemmel tértünk vissza a Merkantil Bank Ligába. A következő héten azonban sehogy sem  jött ki a lépés, Békéscsabán egy súlyos, 6-1-es vereségbe futottunk bele. Utóbbit viszont hamar feledni is tudtuk, hiszen a harmadik fordulóban Kállai Zalán és Pálinkás Gergő találataival 2-1-re győztük le a Budafokot, majd Mosonmagyaróváron Székely Dávid és Takács Tamás találtak be, így onnan is három ponttal utazhattunk haza. A Kozármisleny elleni bajnoki mérkőzésen szintén három pontot könyvelhettünk el, ott Ádám Ferenc volt eredményes. Ezután augusztus 28-án a bajnokaspiráns Diósgyőrnél vendégeskedtünk, ahol a hazaiak csak egyetlen egy góllal bizonyultak jobbnak. Idei hetedik bajnokinkon a Csákvár ellen Pálinkás Gergő és Süttő Attila találtak be Auerbach kapujába, így akkoris három pontot abszolváltunk. A nyolcadik fordulóban viszont a Nyíregyháza ideiglenes hazai pályáján, Sényőn négy gólos hátrányból, 4-2-re tudtuk csak módosítani az eredményt. Azonban az első válogatott szünet előtti teljesítményünk így is megsüvegelendő volt, öt győzelemmel és három vereséggel tizenöt pontot gyűjtöttünk, így a tabella ötödik helyéről várhattuk a folytatást. Ekkor kapcsolódtunk be a MOL Magyar Kupa idei sorozatába is, első ellenfelünk rögtön egy szintén másodosztályú csapat volt, Kozármislenybe utaztunk, ahonnan Nagy János nyolcvanhatodik percben jegyzett góljának köszönhetően továbbjutóként indultunk haza.

Október 2-án az ETO FC Győr elleni 0-0-val folytatódott a bajnokság. Majd egy hétközi forduló keretien belül Szombathelyen maradtunk alul, amit még két vereség követett. Legnagyobb sajnálatunkra hosszú ideje tartó hazai veretlenségi sorozatunkat szakította meg október 9-én a Siófok, azt követően pedig Soroksáron sem tudtuk bajnoki egységeink számát növelni. A tizenharmadik fordulóban ikszeltünk a Tiszakécskével, a tizennegyedikben Ajkáról hoztunk el egy pontot, a tizenötödikben pedig hazai pályán játszottunk 1-1-et a feljutásra is esélyes PMFC-vel. A Szegedet vendégül látva, valamint Gyirmóton viszont mi maradtunk alul. Mindemellett még a MOL Magyar Kupától is búcsúztunk, 17-én az NB1-es ZTE FC lett a negyedik kör továbbjutója.
A kissé szerencsétlenül alakult október után mindannyian tudtuk, hogy ebben a csapatban több van és ezt játékosaink mind bizonyítani is akarták. A tizennyolcadik fordulóban egy gólzáporos 3-3-as döntetlen született az MTK ellen a Kolorcity Arénában, majd az őszi idény utolsó mérkőzésén, Szentlőrincen is pontot szereztünk. A tavaszról előrehozott, dorogi találkozónak nagy volt a tétje, így az öröm is hatalmas volt, amikor is a lefújást követően győzelemmel zártuk a 2022-es évet. 
A Kolorcity Kazincbarcika SC mindent összevetve egy jó őszön van túl. Hat győzelemmel, hat döntetlennel és hat vereséggel a bajnoki tabella tizenharmadik helyéről várjuk a január végi folytatást.

A Kolorcity Kazincbarcika SC őszi játékoskerete: Dvorschák Gábor, Szabó Balázs, Laczkó Milán, Szemere Balázs, Ur László, Kurdics Levente, Nagy Ákos, Megyeri Gábor, Rédling Kevin (kooperáció Mezőkövesd Zsóry FC, időközben távozott a Szeged-Csanád Grosics Akadémiához), Szekszárdi Tamás, Kálnoki-Kis Zsombor (időközben tanulmányai miatt távozott), Kállai Zalán (Mezőkövesd Zsóry FC kooperáció), Csatári Gergő, Hleba Tamás, Székely Dávid, Pálinkás Gergő, Süttő Attila, Ádám Ferenc, Takács Tamás, Megyeri Gábor József, Nagy János, Heil Valter, Lippai Tibor, Arday Dominik, Sztankó Dávid (időközben távozott), Székely Krisztián, Puska Péter, Kovács Dominik, Benkő Péter, Horváth Milán (Mezőkövesd Zsóry FC kooperáció)
Vezetőedző: Varga Attila
Másodedző: Sorin Cigan
Videóelemző, asszisztens edző: Simon László
Erőnléti edző: Gudovics Attila
Kapusedző: Botló Ádám
Fizioterapeuta (gyógytornász, rehabilitációs edző): Rácz Anna
Masszőrök: Gál Zsolt, Siska Gábor
Technikai vezető: Zabos Attila
 

További híreink

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Elkezdődött a jegyértékesítés a következő hazai mérkőzésre

Dátum: 2024. ápr 18. 10:38

Április utolsó meccsén a Honvéd ellen játszunk a Kolorcity Arénában.

U14: kiütéses győzelem idegenben!

Dátum: 2024. ápr 17. 14:23

A szülők is benne voltak a győzelemben, sokat jelent a támogatásuk a csapatnak!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk