Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/EZ TÖRTÉNT 2022-BEN

EZ TÖRTÉNT 2022-BEN

Szerző:

Szabó Noémi

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

KBSC archívum 2022.12.31-ig

Sűrű és mozgalmas év van csapatunk mögött. Az elmúlt két hétben Facebookon szurkolóink láthatták "ez történt" sorozatunkat, de most úgy döntöttünk, hogy hónapról-hónapra itt is csokorba gyűjtjük legszebb pillanatainkat. Hiszen van mire visszaemlékeznünk a 2022-es esztendőből is!


JANUÁR

A Kolorcity Kazincbarcika SC 2022. január 3-án Varga Attila vezetésével megkezdte felkészülését a bajnokság tavaszi szezonjára. Csapatunkhoz az év első hónapjában csatlakozott Pálinkás Gergő és a stábunkat erősítő Gudovics Attila, aki, mint erőnléti edző segíti mindennapjainkat. A Kazincbarcika nemcsak edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készült, hanem egy pár napos Telkiben megrendezett edzőtábor is helyet kapott a programban. Ekkor sérült meg Laczkó Milán, akire a Kozármisleny elleni edzőmeccset követően keresztszalag szakadása miatt sajnos az egész tavaszi idényben nem számíthattunk.

FEBRUÁR

Február 13-án elkezdődött az NB3 Keleti csoportjának tavaszi szezonja. Azonban a bajnoki pontvadászat rajtja előtt csapatunkra még várt egy fontos összecsapás, hiszen a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, február 5-én a Cegléd otthonába utaztunk. A mérkőzésen egy, Ádám Ferenc által értékesített büntetőnek köszönhetően kivívtuk a továbbjutást. Így a sorozat negyeddöntőjében, mint egyetlen harmadosztályú együttes szerepeltünk a legjobb nyolc között.
Külön boldogsággal töltött el minket, hogy ebben az örömben a helyszínen osztozhattunk szurkolóinkkal, hiszen szép számmal elkísérték csapatunkat a Zsengellér Gyula Sporttelpre!
Mindemellett térjünk ki kicsit a bajnokságra is, ahol február hónapban is 100%-os teljesítményt nyújtottunk. A DVSC II, az Újpest FC II és a Tállya KSE ellen is begyűjtöttük a három pontot.

MÁRCIUS

Tavaly remekeltünk a MOL Magyar Kupa sorozatában, hiszen a negyeddöntőben, mint egyetlen harmadosztályú klub léptünk pályára. Március 1-jén az NB1-es Paksi FC-t fogadtuk a Kolorcity Arénában. Az egyébként az OTP Bank Ligában is jól teljesítő vendégek a hetvenharmadik percben Szabó János góljával vívták ki a továbbjutást, így egy nagyszerű menetelés végén hazai pályán búcsúztunk a sorozattól. A Paks pedig a Kazincbarcika, majd az Újpest legyőzésével egészen a döntőig szárnyalt.
Csapatunk márciusban négy bajnokit is játszott, a Sényő, az SBTC, a DVTK II és a Törökszentmiklós elleni győzelmekkel tizenkét pontot gyűjtöttünk és folytattuk hosszú ideje tartó veretlenségi szériánkat.

ÁPRILIS

Áprilisban a Kolorcity Kazincbarcika SC minden héten egyre közelebb került az NB3-as bajnoki címhez. A hónapban legyőztük a Hidasnémeti, a Putnok és a Jászberény csapatait, majd közvetlen riválisaink a DEAC és a BKV Előre ellen egy, illetve három pontot könyvelhettünk el. Utóbbi mérkőzésen készült fotónkat emeltük ki a hónapból, hiszen csapatunknak egy-egy győzelem után nagyon sokat jelentett, hogy szurkolóinkkal együtt örülhettünk! Ezúton is köszönjük nekik, hogy egész évben velünk voltak!

MÁJUS

Az évünk egyik legszebb hónapja volt a május. Csapatunk a bajnokság harmincharmadik fordulóját követően, meggyőző fölénnyel ünnepelhette bajnoki címét. A május 1-jén megrendezett Kisvárda II elleni találkozó után ugyan még várt ránk öt bajnoki, azonban ezeket szinte már tét nélkül játszottuk le. A Kazincbarcika történelmet írt az NB3 Keleti csoportjában, hiszen a bajnoki idényt harminckét győzelemmel, öt döntetlennel és mindössze egy vereséggel zártuk. Utóbbi mérkőzésre a szezon tizennegyedik fordulójában került sor, ami azt jelenti hogy azt követően egy huszonnégy NB3-as mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatot is magunkénak tudhattunk.
Nem mellékes az sem, hogy a megszerezhető 114 pontból 101-et gyűjtöttünk be és 106 góllal szórtuk meg soros ellenfeleink kapuját, így minden célunk maradéktalanul megvalósult. Volt tehát mit ünnepelnünk május 29-én a Békéscsaba 1912 Előre II elleni hazai győzelmet követően! 

JÚNIUS

Csapatunk pár hét pihenőt követően június 20-án megkezdte hat hetes felkészülését a 2022/2023-as NB2-es bajnoki idényre. Keretünk kis mértékben alakult át, NB3-as bajnoki címet szerző játékosainkhoz azonban többen csatlakoztak az első edzésre. Érkezőként jelentettük be júniusban Hleba Tamást, Szekszárdi Tamást és Kurdics Leventét, akik a Szolnoki MÁV FC-től igazoltak hozzánk. Csatlakoztak a Kazincbarcikához Lippai Tibor Füzesgyarmatról, Arday Dominik az FTC II-től és Székely Dávid a DEAC-tól. Visszatérőként köszöntöttük Takács Tamást, valamint a Budapest Honvéd együttesétől kölcsönbe érkezett az Olaszországot is megjárt, fiatal hálóőr, Megyeri Gábor. 

JÚLIUS

A hat hetes felkészülési programot követően július utolsó napján újra NB2-es mérkőzést rendezhettünk a Kolorcity Arénában. A stadion lelátói szinte megteltek a Merkantil Bank Liga első fordulójában és csapatunk is nagyon motiváltan vágott neki az új szezonnak, így minden adott volt a sikerhez. A játékosainkon és szurkolóinkon semmi sem múlott, ennek meg is lett az eredménye, Szemere Balázs és Ur László góljainak köszönhetően a Dorog elleni 2-0-ás győzelemmel tértünk vissza a másodosztályba!

AUGUSZTUS

Sűrű volt az augusztus csapatunk számára, hiszen öt bajnoki mérkőzést is játszottunk. Ugyan a hónapot egy békéscsabai vereséggel kezdtük, azonban ezt hamar el is felejthettük. A harmadik fordulóban a Kolorcity Arénában győztük le a Budafokot, majd Mosonmagyaróvárról is elhoztuk a három pontot és a Kozármislenyt is magunk mögé utasítottuk. Mindemellett augusztus 28-án a bajnokaspiráns Diósgyőr is csak egy góllal tudott fölénk kerekedni a DVTK Stadionban.
A hónap végére az addig lejátszott hat bajnokin tizenkét pontot gyűjtöttünk, külön öröm, hogy még az NB3-ban elkezdett hazai veretlenségi sorozatunkat is folytatni tudtuk a másodosztályban! Ezek ismeretében nyugodtan kijelenthetjük, hogy csapatunk remek rajtot vett az NB2-ben! 

SZEPTEMBER

Szeptember hónapban két bajnoki mérkőzést játszottunk, hazai pályán győztük le a Csákvár csapatát, valamint Sényőn vereséget könyvelhettünk el a Nyíregyháza vendégeként. Előbbin készült mai kiemelt képünk. Szemere Balázs már több, mint száz bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Kazincbarcika színeiben, így a Csákvár elleni találkozó előtt ennek apropóján köszöntöttük. A két NB3-as bajnokcsapat tagjának és mérkőzésről-mérkőzésre remek teljesítményt nyújtó játékosunknak Szitka Péter Kazincbarcika Város polgármestere adta át a jubileum alkalmából készült emlékmezt, amit Balázs a kisfiával vehetett át a Kolorcity Arénában.
Nagy örömünkre szolgál, hogy számos olyan játékosunk van, akik hosszú évek óta segítik csapatunkat, így ilyen és ehhez hasonló pillanatokban jövőre is részünk lehet!

OKTÓBER

Nagyon sűrű volt az október csapatunk számára. A Kolorcity Kazincbarcika SC nemcsak hat bajnoki mérkőzésen, hanem a MOL Magyar Kupa következő fordulójában is pályára lépett.
A kozármislenyi továbbjutást követően ezúttal hazai környezetben fogadhattuk az NB1-es Zalaegerszeget. Az október 19-én megrendezett mérkőzésen csapatunk mindvégig derekasan küzdött és még a két gólos vendég vezetést követően sem adtuk fel a harcot a következő körbe jutásért, azonban sajnos idén mégis korán kellett búcsúznunk a Magyar Kupától.

NOVEMBER

Nem a november volt az évünk legsikeresebb hónapja, hiszen két döntetlen mellett, két vereséget is elkönyvelhettünk. Azonban így is volt minek örülnünk, hiszen a feljutást célként maga elé kitűző, tavaly még NB1-es, MTK Budapest ellen egy gólzáporos találkozó után osztozkodtunk a pontokon.
Idei utolsó hazai bajnokinkon Ádám Ferenc és Pálinkás Gergő találataival szereztünk két gólos vezetést, vendégeink azonban a hatvanötödik percre megfordították az állást. Csapatunkon ezen a mérkőzésen is látszott a ránk jellemző küzdés, így Ádám Ferenc a hajrában duplázni tudott, s ezzel pontot mentett a Kazincbarcikának.
Az MTK elleni döntetlen mellett novemberben még a szintén remek formában lévő PMFC-vel is ikszeltünk, de nem sikerült bajnoki egységeink számát növelni a Szeged és a Gyirmót elleni találkozókon.

DECEMBER

Decemberben sem állt meg a munka, hiszen csapatunkra még két bajnoki mérkőzés várt a hónapban. Az utolsó őszi meccsünket a Szentlőrinc otthonában játszottuk, ahol osztozkodtunk a pontokon. Majd a huszadik fordulóban egy tavaszról előrehozott találkozón léptünk pályára Dorogon, melyet Süttő Attila és Kurdics Levente góljainak köszönhetően győzelemmel zártunk. A Kolorcity Kazincbarcika SC így hat győzelemmel és hat döntetlennel huszonnégy pontot gyűjtött a bajnokság első etapjában, mellyel a tabella tizenharmadik helyéről vonulhattunk rövid téli pihenőnkre. A szünet valóban rövidke volt, hiszen karácsony után már edzésen találkozott a csapat, hogy minél hatékonyabban készüljünk fel a tavaszi folytatásra.
Az ünnepek közeledtével azonban nemcsak munkával teltek napjaink, hanem igyekeztünk egy kis segítséget nyújtani a rászorulóknak. Idén először vettünk részt csapatként a Cipősdoboz Akcióban, valamint a múcsonyi Betti menedékén lakó kutyákat is meglátogattuk, ahova természetesen nem üres kézzel érkeztünk.
Szurkolóink pedig a mérkőzések mellett az ilyen kezdeményezéseink során is velünk voltak. Ezúton is köszönjük nekik az egész éves drukkolást, január 29-én a Békéscsaba elleni találkozón pedig már ismét együtt izgulhatunk csapatunk sikeréért a Kolorcity Arénában.

További híreink

Mindenki menekül(ne)!

Dátum: 2024. ápr 19. 16:00

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a szezonban legtöbb edzőváltást átélt Tiszakécskére látogatunk.

André Zoltán hármat gurított a BSK-nak

Dátum: 2024. ápr 18. 14:45

U17: nagyobb koncentrációval a különbség is nagyobb lehetett volna!

U15: közel ötven percig meccsben voltunk

Dátum: 2024. ápr 18. 12:20

Aztán a kihagyott helyzetek és az egyéni hibák miatt vereséget szenvedett Balogh József csapata.

Elkezdődött a jegyértékesítés a következő hazai mérkőzésre

Dátum: 2024. ápr 18. 10:38

Április utolsó meccsén a Honvéd ellen játszunk a Kolorcity Arénában.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk