Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Tisztul a kép a mezőnyben, de még nem dőlt el minden kérdés

Tisztul a kép a mezőnyben, de még nem dőlt el minden kérdés

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Szombati mérkőzéssel kezdődött meg a Merkantil Bank Liga 32. fordulója, melynek során a PMFC fogadta a Soroksár SC csapatát. A pécsiek számára kulcsfontosságú volt a győzelem a kiesés elleni harcban, s Mátyus János csapata Harsányi István góljával meg is szerezte a három pontot. A „Munkás” így egy pontra faragta hátrányát a BVSC-Zuglóval szemben, akik a már bajnok Nyíregyháza Spartacustól szenvedtek 2-1 arányú vereséget hazai pályán, Novák Csanád 93. percben szerzett góljával.

 

Nincs még biztonságban a Szombathelyi Haladás csapata sem, a zöld-fehérek hétfőn este léptek pályára az Illovszky Rudolf Stadionban, ahol a Vasastól szenvedtek 1-0-s vereséget. A győztes gólt az ősszel még a Haladásban futballozó Doktorics Áron szerezte, ezzel Gera Zoltán együttese továbbra is versenyben van a feljutásért. Az angyalföldiek riválisa az ETO FC Győr egypontos előnyben van, miután vasárnap 0-2-es állásról fordítva 3-2-re győztek a Kolorcity Arénában.

A Haladás egyébként több sebből is vérzik, egyrészt a napvilágot látott súlyos anyagi gondok mellett a mögöttünk álló héten először lemondott az NB2-es csapat vezetőedzője, Alekszandar Jovics és stábja. Majd az ügyvezető is benyújtotta felmondását, ezt követően pedig kiderült, hogy a klub második alkalommal sem ment át a licensz-adó testület rostáján, ezzel szinte lehetetlen helyzetbe kerülve. Még az is előfordulhat, hogy az utolsó két fordulóra nem, vagy csak erősen tartalékosan, esetleg más csapattal áll ki a klub.

 

Kiszállt a feljutásért folyó harcból a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, miután 1-1-es döntetlent játszottak a már kieső Siófokkal. A szegediek lemaradása a 2. helytől ezzel nyolc pontra nőtt, így a következő évet is a Merkantil Bank Ligában kezdi majd a Szeged. S az is biztos, hogy már nem Aleksandar Stevanovic mesterrel, hiszen a tréner munkáját a találkozót követően megköszönték, s a hátralévő két fordulóban az ott maradt  szakmai stáb készíti fel a Szeged csapatát.

A Szeged már lejjebb sem tud csúszni a tabellán, hiszen az 5. helyezett HR-Rent Kozármisleny 3-1-re kikapott Csákváron. Szintén kétgólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd, Csertői Aurél csapata Ajkán győzött 2-0-ra, így matematikailag is bebiztosította bennmaradását a kispesti együttes.

 

Ugyanezt nem tudta megtenni a Budafoki MTE, Dajka László tanítványai a Credobus Mosonmagyaróvár otthonában értek el 1-1-es döntetlent egy első félidő végi gyors gólváltás után. Szintén 1-1 lett a vége a Gyirmót FC Győr és a Tiszakécskei LC összecsapásának, utóbbi együttes ezzel ugyancsak elbúcsúzott a másodosztály küzdelmeitől, jövőre az NB3-ból próbálhatnak meg újra kvalifikálni.

 

A 32. forduló eredménysora:

 

PMFC

SOROKSÁR SC

1-0

BVSC-ZUGLÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

1-2

AQVITAL FC CSÁKVÁR

HR-RENT KOZÁRMISLENY

3-1

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

BUDAFOKI MTE

1-1

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

ETO FC GYŐR

2-3

FC AJKA

BUDAPEST HONVÉD

0-2

GYIRMÓT FC GYŐR

TISZAKÉCSKEI LC

1-1

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

BFC SIÓFOK

1-1

VASAS FC

SZOMBATHELYI HALADÁS

1-0

 

A forduló gólok számában pontosan hozta a szezon átlagát, huszonkét találat született, ami meccsenként átlagosan 2,4 gólt jelent. A Vasas FC – Szombathelyi Haladás meccsen betaláló Doktorics Áron szerezte az idei szezon 700. gólját. A sárga lapok száma a kilenc mérkőzésen összesen harminchat volt, azaz átlagosan négy figyelmeztetés történt meccsenként.

 

A Merkantil Bank Liga tabellája a 32. forduló után:

 

 

A góllövőlistán számunkra kedvezőtlen módon történt változás, hiszen az ETO FC Győr román támadója, Claudiu Bumba duplázott a Kolorcity Kazincbarcika SC ellen, így egy gólra megközelítette a 2. helyen álló angyalföldi Tóth Milánt. Eredményes volt még a nyíregyházi Nagy Dominik, valamint a kispesti Kerezsi Zalán is, így ők holtversenyben a 4. helyre jöttek fel.

 

A góllövőlista élmezőnye:

 

1.

Kirchner György

HR-Rent Kozármisleny

17 gól

2.

Tóth Milán

Vasas FC

16

3.

Claudiu Bumba

ETO FC Győr

15

4.

Nagy Dominik

Nyíregyháza Spartacus FC

11

4.

Kerezsi Zalán

Budapest Honvéd

11

6.

Rácz Barnabás

Szombathelyi Haladás

10

6.

Géresi Krisztián

Nyíregyháza Spartacus FC

10

 

A 33. fordulóban csapatunk a Soroksár SC otthonába látogat, a találkozó tétje nem kicsi, a mieink számára még mindig elérhető akár a 6. hely is a tabellán, míg Lipcsei Péter csapata győzelem esetén helyet cserélhet velünk. A bennmaradásért küzdő BVSC-Zugló Tiszakécskén lép pályára, riválisaik közül a Budafoki MTE és a PMFC egymás ellen csatáznak majd, ahogy a Szombathelyi Haladás és az FC Ajka is, így meglehetősen parázs meccsekre lehet kilátás. A forduló rangadója ugyanakkor vitathatatlanul a hétfő esti ETO FC Győr – Vasas FC mérkőzés lesz majd, melynek győztese igen nagy lépést tehet az OTP Bank Liga felé.

 

2024. MÁJUS 19.

17:00

BFC SIÓFOK

HR-RENT KOZÁRMISLENY

2024. MÁJUS 19.

17:00

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

AQVITAL FC CSÁKVÁR

2024. MÁJUS 19.

17:00

TISZAKÉCSKEI LC

BVSC-ZUGLÓ

2024. MÁJUS 19.

17:00

BUDAPEST HONVÉD

GYIRMÓT FC GYŐR

2024. MÁJUS 19.

17:00

SZOMBATHELYI HALADÁS

FC AJKA

2024. MÁJUS 19.

17:00

SOROKSÁR SC

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

2024. MÁJUS 19.

17:00

BUDAFOKI MTE

PMFC

2024. MÁJUS 19.

17:00

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR

2024. MÁJUS 20.

20:00

ETO FC GYŐR

VASAS FC

 

 

További híreink

Szezonnyitó Csákváron

Dátum: 2024. júl 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös évadának első fordulójában a Puskás Akadémia fiókcsapatához látogatunk.

A Csákvár ellen a nyitófordulóban!

Dátum: 2024. júl 25. 18:00

Volt játékosmozgás ellenfelünknél is.

Csokorba szedtük az NB2-es keret nyári változásait

Dátum: 2024. júl 25. 14:00

Érkezők, távozók, kölcsönjátékosok...

A Barcika éve lehet a következő – de már a jövő csapatát is építjük!

Dátum: 2024. júl 25. 04:00

Bizalom, türelem, hit és összetartozás – ezek a formálódó csapat és közönsége „varázsszavai”.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk