Kazincbarcikai Sport Club

Stadion


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A KOLORCITY ARÉNA TÖRTÉNETE

A klubvezetés, a szurkolók és a mindenkori csapat régi álma volt, hogy a hazai találkozókat a kor igényeinek megfelelő új stadionban játssza a Kolorcity Kazincbarcika csapata.

Az aréna építése 2017-ben kezdődött meg, miután a csapat feljutott az NB2-be. Az egykori Kazincbarcikai Sportközpont (KSK) Tardonai út felé eső részén található régi füves pálya adta a beruházás alapját. Az építkezés első ütemében az eredeti pálya felújítását végezték el a szakemberek; kialakították a rétegelt játékteret, majd elkészült a pályafűtés és a lelátók is.

A hazai szektor 920 fő, míg a vendég 200 fő befogadására alkalmas. Emellett a főépület felőli oldalra két, egyenként 64 fő befogadására alkalmas mobil lelátó került. Mindkét szektorban modern büfé, szociális helyiségek kerültek kialakításra, illetve a szabályoknak megfelelően hazai- és vendég jegypénztárak, parkolók.

A Kolorcity Aréna ünnepélyes avatására 2020. augusztus 16-án került sor; a bajnoki mérkőzéssel egybekötött esemény igazi örömünnep volt a Nemzeti Sportváros életében.


A Kolorcity Aréna megépítése nagyban köszönhető a Wanhua-BorsodChem Zrt. támogatásának is. A vegyipari cég az alap infrastrukturális fejlesztésekhez, illetve az utánpótlás-bázis bővítéséhez a látványcsapatsportágak támogatási rendszere által biztosította a forrást.
A BorsodChem a folyamatosságot és az állandóságot képviseli Kazincbarcika város sporttámogatásában. Társadalmi felelősségvállalásuk egyik kiemelt területe az egészséges életmód népszerűsítése cégen belül és azon kívül egyaránt, valamint a tömegsport támogatása.

A cég 2014 őszén írt alá egy együttműködési megállapodást Kazincbarcika Város Önkormányzatával. Ennek keretében a BorsodChem - többek között - azt vállalta, hogy a társaság és leányvállalatai az évente rendelkezésükre álló, látványcsapatsportágak támogatására fordítható keretösszegük legalább hetven százalékát kazincbarcikai sport-és kulturális egyesületek számára ajánlják fel. Így 2021-ig csaknem 11 milliárd forinttal tudták támogatni a város utánpótlás-neveléssel is foglalkozó csapatsportágait, valamint különböző egyesületek azon beruházásait, melyek közfeladatot ellátó fejlesztésekre is irányultak.

A Kolorcity Aréna avatásakor - új támogatóként - a kazincbarcikai székhelyű Green Plan Energy Kft. is bemutatkozott. Nekik köszönhető a stadion négy oszlopos, modern, energiatakarékos LED világítása, amely az országban egyedülálló, s amely nagyban segíti a klub működési hatékonyságát. Emellett a KBSC FC Kft. és az energetikai cég egy hosszabb távú megállapodást is kötött, mely további biztonságot ad a klubnak a működés tekintetében. Ugyanekkor a Green Plan Kft. lett a csapat első számú mez-szponzora.
A cég elkötelezett a jövőbeni gondolkodásban, ezért anno úgy döntöttek, hogy megelőlegezik a kazincbarcikai futball jövőjét. Emellett azon igyekeznek, hogy a klubbal és partnereikkel együtt olyan alapokat tudjanak közösen teremteni, ami egy újabb szintre emelheti a város labdarúgását.

 

 

HAZAI SZEKTOR

A hazai szektorba a Tardonai útról a Lini István tér felé kanyarodva lehet eljutni gépjárművel, illetve gyalogosan. A buszpályaudvar 1-2 perc sétával érhető el, a vasútállomás 4 km.

A szurkolók számára kényelmes parkolóhelyek állnak rendelkezésre. Az elővételes, illetve helyszíni jegyvásárlás és beléptetés szabályait az Általános jegyinformációk rovatban találják meg.

 

VENDÉG SZEKTOR

A vendégszurkolók a mellékelt rajz szerint, az Akácfa utca felől tudják megközelíteni a stadiont, ahol 57 személyautó és 2 busz számára tudunk parkolóhelyet biztosítani. Buszpályaudvar 4-6 perc séta, a vasútállomás 4 km.

A vendégszektor 200 fő befogadására alkalmas fedetlen lelátóval rendelkezik, önálló mosdó, büfé rendelkezésre áll.

A vendégszektorba előzetesen online is lehet jegyet vásárolni, további infók: Jegyinfók

A beléptetést a biztonsági személyzet végzi az elővételes és helyszínen vásárolt jegyek alapján.

 

 

 

A Kolorline beszámolója és fotóalbumok az avatásról
Kolorcity Kazincbarcika sajtótájékoztató 2020

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk