Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Hazai nyitány a Szeged ellen

Hazai nyitány a Szeged ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Vasárnap lesz hatvanhat napja annak, hogy a Szentlőrinc elleni győzelemmel a Kolorcity Kazincbarcika szép lezárást adott a helyenként hullámzó, ám végül boldogan záruló 2022/2023-as szezonnak. A bő két hónapot és egy kemény előszezont követően most egy újabb létszámcsökkentéssel megterhelt, kőkemény NB2-es szezon elé nézünk. Kezdésként rögtön az elmúlt évek egyik leginkább domináns, feljutásra is esélyes csapatával mérhetjük össze az erőnket.

Ez az ellenfél nem más, mint a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata, amely a 2018/2019-es szezont még az NB3 Közép csoportjában töltötte, ahonnan ekkor a Szentlőrincet és a városi rivális SZEOL-t megelőzve jutottak fel a másodosztályba. A következő - COVID miatt megkurtított - idény félbeszakítása a 12. helyen találta őket, a számunkra kieséssel végződő, rossz emlékű 2020/2021-es szezont pedig már a 10. pozícióban fejezték be.

Az előző két évadnak immár feljutási ambíciókkal vágtak neki, és bár a jellemzően az NB1-es liftező nagyokat nem tudták érdemben megszorongatni, mindkétszer a 4. helyen értek célba, előbb 66, majd 64 ponttal. A csapat vezetőedzője a szerb Aleksandar Stevanović, aki a Diósgyőrhöz nagy visszhangot kiváltva távozó honfitársa, Dragan Vukmir helyét vette át.

A kék-feketék keretében - hozzánk és az NB2 legtöbb klubjához hasonlóan - számos változás történt, az előző idény zárása óta. Jelen állás szerint tizenegy távozó és ugyancsak tizenegy érkező nevesíthető. A lentebb található felsorolásból érdemes külön kiemelni néhány játékost. Borvető Áron a Haladás és a III. Kerület színeiben az előző két szezonban többnyire alapember volt a Merkantil Bank Ligában, a gólerős Daru Bence a 2015/2016-os idényben a Zalaegerszeg csapatával a másodosztály gólkirálya volt, a Paksról átigazoló rutinos Haris Attila 91 élvonalbeli meccsel büszkélkedhet, ahogy az MTK-tól kölcsönbe érkező, szegedi születésű Nagy Zsombor szintén játszott már 45 NB1-es mérkőzésen.

Természetesen távozói – köztük „nagynevűek” – is voltak a tiszapartiaknak  A fehérvári nevelésű, komoly élvonalbeli rutinnal bíró Géresi Krisztián, kölcsönszerződése lejártával visszatért a Vasashoz, a veterán Szatmári Lóránd és Szakály Dénes páros szintén távozott. Ugyanígy tett az ellenünk tavasszal győztes gólt szerző Kundrák Norbert is, aki kölcsönszerződése leketyegését követően ismét Debrecenben jelentkezett munkára.

A szegediek sportigazgatója, Adem Kapics nem kertel, amikor az idei célokról kérdezik. Kijelentette, hogy a következő idényt már az OTP Bank Ligában szeretné kezdeni a Szeged, ugyanakkor a játékos mozgást elnézve látható, hogy komoly fiatalitáson esett át a keretük; s bár láthatóak minőségi érkezők, a távozók rutinja még hiányozhat.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A SZEGED-CSANÁD GA-NÁL


Érkezők: Borvető Áron (Haladás), Daru Bence (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Dimitrije Acsimovics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia), Haris Attila (Paksi FC), Magyar Zsolt (Csákvár), Nagy Zsombor (MTK – kölcsönbe), Nyári Patrik (Paksi FC – kölcsönbe), Óvári Zsolt (ETO FC Győr), Palincsár Martin (MTK), Radics Márton (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Vaits Marcell (Hódmezővásárhely – kölcsönből vissza)
Távozók: Czékus Áron (Hódmezővásárhely), Géresi Krisztián (Vasas – kölcsönből vissza, onnan ?), Szatmári Lóránd (?), Szakály Dénes (Csákvár), Farkas Aurél (Csákvár), Kundrák Norbert (Debreceni VSC – kölcsönből vissza), Aulon Mushla (koszovói-svájci, KF Dardania SG – Svájc), Rédling Kevin (Mezőkövesd – kölcsönből vissza), Simon Ádám (visszavonult), Vári Barnabás (visszavonult), Temesvári Attila (Paks)


Érdemes szót ejteni aktuális ellenfelünk felkészüléséről is. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Szlovéniában edzőtáborozott egy héten át, ahol három mérkőzést is lekötöttek külföldi csapatok ellen, ám az időjárás szeszélyei miatt csak egyet sikerült végigjátszaniuk, ami nem nevezhető ideálisnak.

A szaúdi Al Feiha elleni gólnélküli döntetlenjük után a szerb másodosztályú FK Macva Sabac elleni találkozót el sem tudták kezdeni az óriási esőzés miatt. A szlovén másodosztályú NK Bistrica elleni meccset a félidőben kellett megszakítani, mert az eső és a nagy köd miatt sem a látási viszonyok, sem a pálya nem tette lehetővé a folytatást.

Adem Kapic sportigazgató a szeged-grosicsakademia.hu kérdésére így értékelte az edzőtábort:

„Úgy gondolom, hogy a nagy része jól ment. Ne feledjük, hogy magaslati edzőtáborról volt szó, hiszen 1500 méteres magasságban készültek a játékosok. Szeretem pozitív megközelítésből szemlélni a dolgokat: igaz, hogy a mérkőzések tekintetében nem volt teljes a program, de mindennap két edzésen vettek részt a játékosok és láttam, hogy nagyon jól dolgoztak. Mindemellett a csapatépítés szempontjából is fontos volt az edzőtábor, hiszen a nyári igazolásaink ezáltal könnyebben épültek be a csapatba. Nemcsak a fizikális felkészülés, hanem a csapatépítés végett is hasznos volt a Szlovéniában töltött egy hét.”


A Szeged-Csanád Grosics Akadémia felkészülési mérkőzései:

 

Szeged-Csanád GA – Al Feiha (szaúdi) 0-0

Rogla, Szlovénia.

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera, Acsimovics, Szilágyi, Nagy Zs., Haris, Radics, Gajdos, Óvári, Prosser, Bíró. Csere: Rodics – Könczey, Lestyán, Tóth, Beronja, Nyári, Palincsár, Magyar, Papp, Borvető. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Szeged-Csanád GA - FK Macva Sabac – VIHAR MIATT ELMARADT

Szeged-Csanád GA – NK Bistrica (szlovén II.) 1-0-ás állásnál félbeszakadt

Rogla, Szlovénia.

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi, Nagy Zs., Tóth, Haris, Nyári, Gajdos, Papp, Prosser, Bíró. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gól: Prosser (14. – büntetőből).


Az elmúlt tíz év, azaz az egycsoportos NB2 bevezetése óta játszott találkozóink vegyes képet mutatnak. 2017 őszén idegenből (akkor még a szegedi Szent Gellért Fórum építése miatt Gyuláról) hoztuk el Heil Valter góljával a három pontot. Tavasszal itthon (a Kolorcity Aréna építése miatt Tiszaújvárosban) viszont csak egy döntetlenre futotta. Engel Alex találata fontos pontot jelentett, hiszen a szezon végén a Barcika a 17. helyen bent maradt, míg a Szeged utolsó előttiként búcsúzott a másodosztálytól.

A 2019/2020-as évad őszén futottunk újra össze, akkor Putnokon fogadtuk a csongrádiakat, akiket egy nagyon izgalmas meccsen sikerült 3-2 arányban legyőzni Raul Krausz 93. percben szerzett góljával. A tavaszi visszavágót aztán a Covid hiúsította meg.

A járvány végeztével újra egymásnak feszültünk, ám innentől kezdve már nem sok babér termett a kék-feketékkel szemben: 2020 novemberében immár Kazincbarcikán kaptunk ki Miroszlav Grumics góljával 0-1-re, majd a következő év májusában, az utolsó fordulóban – immár biztos kiesőként – idegenben is 2-0 arányú vereséget szenvedtünk.

A gyors visszajutás után sem váltak kedvenc ellenfeleinkké a szegediek, hiszen a mögöttünk hagyott szezonban is egy 0-2 és egy 0-1 lett a „termésünk”. Novemberben Szegeden Gajdos Zsolt duplája, idén áprilisban pedig Kundrák Norbert hajrábeli gólja miatt szomorkodhattunk.

 

Egymás elleni mérkőzések az egycsoportos NB2-es bajnokság bevezetése óta:

 

2017/2018 ősz Szeged - KBSC 0-1

2017/2018 tavasz KBSC - Szeged 1-1

2019/2020 ősz KBSC - Szeged 3-2

2019/2020 tavasz ELMARADT (34. forduló)

2020/2021 ősz KBSC - Szeged 0-1

2020/2021 tavasz Szeged - KBSC 2-0 (utolsó forduló; kiesés)

2022/2023 ősz KBSC - Szeged 0-2

2022/2023 tavasz Szeged - KBSC 1-0

További híreink

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

U15: megjött az áttörés!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:00

Nagyarányú győzelem idegenben, ma pedig hazai környezetben gyűjtögethetjük tovább a pontokat.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk