Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/„Erre a teljesítményre kell és lehet is építenünk.”

„Erre a teljesítményre kell és lehet is építenünk.”

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A mérkőzés elején nem látszódott a megilletődöttség a hazai csapaton, sőt, az első percek alapján nehezen lehetett volna eldönteni, hogy melyik csapat szeretne a feljutásért harcolni és melyiknek célja a stabil NB2-es tagság. Az első komolyabb lehetőség is a mieink előtt adódott: a 12. percben Ádám Ferenc a jobb szélről szép csellel hozta helyzetbe magát, de ballábas lövését Molnár-Farkas védte.

Az iram továbbra sem csökkent, a 20. percben Ádám technikás passza után Süttő Attila teremtett egy látványos csellel helyzetet a baloldalon; éles szögből leadott lövését a szegedi kapus kiöklözte, a kipattanót pedig Csilus Tamás lőtte mellé.

Természetesen, ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát. Három perccel Süttő és Csilus helyzete után a szegediek a védelmünk jobb szélét bontották meg egy gyors támadással, majd az élesen középre lőtt labdát közvetlen közelről Borvető Áron lőtte a kapunkba.

A bekapott góltól sem illetődtek meg a hazaiak, az iram sem csökkent. A félidő hátralévő részében Borvetőnek is akadt esélye duplázni, de Ádám Ferenc is újabb lövéssel veszélyeztetett. A lefújás előtt Prosser Dániel szabadrúgása okozott még izgalmat, de a távoli löket elkerülte a kaput.

A második játékrészben gyökeresen nem változott a játék képe. A Szeged igyekezett sebességet váltani, de egyre inkább a barcikai dominancia érződött. A 68. percben Csábi József hármat (majd egyet) is cserélt, amivel tudott ugyan új színt adni a támadójátéknak, de a csongrádiak nagyot már nem hibáztak, s le tudták hozni a találkozó hajráját.

Támadóink az utolsó pillanatokig igyekeztek nyomást gyakorolni a vendégek kapujára, de ezúttal nem jött össze a gól, így vereséggel kezdődött a szezon. A játék képe alapján azonban van ok a bizakodásra, egy feljutásért küzdő Szeged ellen sikerült ugyanis dominálni a mérkőzés túlnyomó részében.

             

Folytatás augusztus 6-án - vasárnap - 17.30-kor, amikor a Mosonmagyaróvár otthonába látogatunk. Hazai pályán legközelebb augusztus 13-án találkozhatunk, a PMFC elleni meccsen, mely 19 órakor kezdődik.


JEGYZŐKÖNYV

MERKANTIL BANK LIGA 1. forduló

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC:  Tóth B. – Papp M. (Kotula 83’), Szekszárdi M., Ternován (Székely 68’), Süttő – Csatári, Ádám (Pekár 68’)., Heil, Csilus T. – Kurdics (Gyurkó 68’), Pinte.

Vezetőedző: Csábi József

 

SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas – Nagy Zs., Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., – Palincsár (Magyar Zs. 86’), Papp Á., Prosser (Óvári 71’), Gajdos – Bíró B. (Radics 93’), Borvető (Daru 71’).

Vezetőedző: Alekszander Sztevanovics


 

MESTERMÉRLEG

 

Csábi József – Kolorcity Kazincbarcika SC

A mérkőzés összképe alapján jó érzéseim vannak, s bár nem könnyű, de természetesen gratulálok a Szegednek. Úgy gondolom, hogy nagyon ültek azok a dolgok, amit kitaláltunk erre a mérkőzésre, egyszer sikerült megbontani bennünket, amiből – jó csapat lévén – azonnal gólt rúgtak. Erre a teljesítményre kell és lehet is építenünk. Nagyon sok fordulópontja volt a mérkőzésnek, amiből most a Szeged jött ki jobban. Játszottunk egy jó ritmusú mérkőzést, ez nagyon jó, ami miatt elégedetlen vagyok, az az eredmény.

 

Aleksandar Stefanovic – Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Legjobb tudásunk szerint próbáltunk felkészülni a mai mérkőzésre, bár a szezonnyitány az általában megjósolhatatlan. Nem kezdtük jól a találkozót, voltak egyéni hibáink, amelyek valószínűleg a koncentráció hiányából akadtak. Aztán sikerült stabilizálni a játékunkat, ennek köszönhetően meg is szereztük a vezetést. A második félidőben nem volt meg bennünk a kellő önbizalom, de az is igaz, hogy az ellenfelünk nagyon bátran és határozottan játszott. Örülök a győzelemnek, de azt gondolom, hogy a legtöbb csapat meg fog szenvedni a pontért, pontokért a Kazincbarcika otthonában.

 

 

További híreink

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk