Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Következő ellenfelünk, a Credobus Mosonmagyaróvár!

Következő ellenfelünk, a Credobus Mosonmagyaróvár!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A mosonmagyaróvári futball komoly múltra tekint vissza, a klubot ugyanis 1904-ben alapították.

A szereplésükre a hetvenes évek vége óta a második és a harmadik vonal közti liftezés jellemző, az élvonalban még soha nem szerepeltek.

A kék-fehérek – hozzánk hasonlóan – a 2021/2022-es szezonban jutottak fel (legutóbb) az NB3 Nyugati csoportjából egy meggyőző, 100 pontos szezon végén. Újoncként a tavalyi idényt stabilan hozták le, 46 ponttal a 12. helyen végeztek. Említésre méltó, hogy csak négyen (a DVTK, az Ajka, a Szeged és a Pécs) kaptak kevesebb gólt (44), mint az óváriak. Mindeközben nem volt nyugodt a kispad a csapatnál, hiszen négy edzőváltáson is keresztül mentek. A szezon végeztével, júniusban nevezték ki Németh Zoltánt vezetőedzőnek, aki előtte a Gyirmót pályaedzőjeként dolgozott.

 

Az átigazolási időszak ennél nyugodtabban telt az észak-nyugati végeken, az együttes magja együtt tudott maradni. A 19 éves Deákovits Richárd a nyíltan feljutásra pályázó Győri ETO-tól szerződött kölcsönbe. A számottevő élvonalbeli tapasztalattal bíró Szabó Bence szintén kölcsönbe érkezett Zalaegerszegről, míg Nagy Patrik személyében a keret egy rutinos veteránnal bővült, aki az előző idényben még a Gyirmót alapembere és csapatkapitánya volt.

Ami a távozókat illeti: a 18 éves és az előző idényben kiegészítő embernek számító Artner Dávidot az NB1 ezüstérmese, a Kecskemét igazolta le, a rutinos Debreceni András tavaszra nagyrészt kiszorult a csapatból és Mezőörsre távozott. Szintén máshol folytatja pályafutását Nagy Kevin, Nagy Zoárd és Végh Bence. Közülük Végh Bence alapembernek számított Mosonmagyaróváron, hiszen a mögöttünk hagyott szezonban harmincöt meccsen is kezdőként számított rá az aktuális vezetőedző. Ugyanakkor Nagy Zoárdot is ki lehet emelni, hat góljával, Illés Dáviddal holtversenyben a legeredményesebb tagja volt csapatának.

A jelenlegi keret tagjai közt találunk ismerőst is: Korbély Kristóf kazincbarcikai születésű támadó, aki Diósgyőrben és Barcikán is megfordult már felnőttként is.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁRNÁL

 

Érkezők: Deákovits Richárd (ETO FC Győr – kölcsönbe), Szabó Bence (ZTE, legutóbb NK Nafta Lendava – Szlovénia, kölcsönben), Szegő Imre (Tatabánya – kölcsönből vissza), Nagy Patrik (Gyirmót).

 

Távozók: Artner Dávid (Kecskemét), Debreceni András (Mezőörs), Mahir Jasarevic (magyar-bosnyák, Pöttsching – Ausztria), Mayer Ádám (Gyirmót – kölcsönből vissza), Makszim Puhtjejev (ukrán, Budapest Honvéd – kölcsönből vissza), Nagy Kevin (Csorna), Nagy Zoárd (Csákvár), Végh Bence (MTK Budapest).

 

A Mosonmagyaróvár formájáról nehéz egy mérkőzés alapján messzemenő következtetéseket levonni. A csapat az esélyesebb PMFC otthonában kapott ki 1-0-ra Harsányi István 14. percben eleresztett távoli lövésével. A mérkőzés első félidejében a pécsiek voltak veszélyesebbek és növelhették volna előnyüket, a szünet után azonban a vendégek kerültek fölénybe, és lehetőségük is adódott az egyenlítésre, amellyel azonban nem tudtak élni.

 


PÉCSI MFC – CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–0 (1–0)

Pécs, PMFC Stadion, 1.000 néző.

Vezette: Derdák Marcell (Huszár Balázs, Ország Péter)

 

PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Krausz, Szeles (Terbe 63”) – Bukovics (Vas B. 80’), Gyurkits (Kártik 86’), Harsányi (Szabó M. 63’) – Tóth-Gábor (Gera Z. 80’).

Vezetőedző: Weitner Ádám

 

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Deákovits, Czingráber, Deák, Horváth K. – Nagy P., Végső, Illés D. (Papp L  76’) – Szabó B., Szalka D. (Csóka 76’) – Korbély (Pataki 64’).

Vezetőedző: Németh Zoltán

 

Gólszerző: Harsányi (14’)

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk