Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Szemtől-szemben: a Credobus Mosonmagyaróvár

Szemtől-szemben: a Credobus Mosonmagyaróvár

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A csapatok először a 2017/2018-as idényben találkoztak össze, a nézők azonban aligha emlékeznek jó szívvel (vagy egyáltalán) ezekre a meccsekre, hiszen mindkettő 0-0-val ért véget. A szezon végén mindkét csapat sikerrel vette a küzdelmét és megőrizte másodosztályú tagságát.

A 2018/2019-es szezon az egymás elleni mérleg szempontjából is jól alakult. Az idényt a 9. helyen záró Barcika idegenben 3-0-ra győzte le ősszel a Mosonmagyaróvárt, a gólokat Sergiu Oltean, Tóth László és Gábor-Lukács József szerezték. A tavaszi visszavágó itt sem maradt túlzottan emlékezetes, Kazincbarcikán ugyanis ezúttal is gólnélküli döntetlen született. 2019-ben a Mosonmagyaróvár elköszönt a Merkantil Bank Ligától, a 19. helyen végezve esélyük sem igazán volt bent maradni.

Ezt követően szünet következett az egymás elleni találkozókat tekintve, hiszen mindkét csapat megjárta végül az NB3-as bajnokságokat, majd a mögöttünk hagyott 2022/2023-as évadban újra szembe kerülhettünk egymással. 2022 őszén újfent emlékezetes összecsapás következett, melyet 2-1-re a Barcika tudott megnyerni. Székely Dávid korai góljára még válaszolt Illés Dávid, azonban a félidő előtt Takács Tamás ismét a kék-sárgáknak szerzett előnyt, melyet a csapat annak ellenére meg is tartott, hogy a 85. percben a gólszerző Takácsot Gaál Ákos játékvezető második sárga lappal kiállította.

Nem volt azonban sajnos szerencsénk a februári visszavágón, ahol Illés Dávid és Végh Bence – utóbbi tizenegyesből – is betalált kapunkba, ezzel 2-0 arányú győzelemmel vitték el a három pontot Borsodból.

 

 

Ami biztató lehet a mai meccs szempontjából az az, hogy az eddigi három idegenbeli meccsünkből kettőt is meg tudtunk nyerni, egy döntetlen mellett. Ennél persze többet fog számítani az aktuális forma és a nyerőbb taktika, de az biztos, hogy két javítani akaró, az első fordulós eredménynél többre hivatott gárda csap össze, kezdés 17.30 órakor!

További híreink

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk