Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Következő vendégünk a PMFC

Következő vendégünk a PMFC

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A MÚLT…

 

A jelenlegi NB2-ben szereplő PMFC csapata 1973-ban alakult Pécsi Munkás SC néven és egy rövid második vonalbeli kitérőt (1975-1977) leszámítva az ezredfordulóig az élvonal stabil csapatának számított. Olyannyira, hogy kétszer a dobogóra is felállhattak, 1986-ban ezüst-, 1991-ben bronzérmet szereztek az NB1-ben. Néhányszor a kiesés szele is megérintette a piros-feketéket, ám egészen 1997-ig sikerült megőrizniük élvonalbeli tagságukat. Ezt követően liftezés következett az első- és a másodosztály között, amit az együttes 2015-ös kizárása tetőzött be.

 

A pécsiek a megyei elsőosztályból vágtak neki újra a szamárlétrának, ahonnan elsőre feljutottak, majd negyedik nekifutásra az NB3-as bajnokságot is sikerült megnyerniük, így 2020-tól újra a második vonal tagjai.

A 2020/2021-es idényt a kiemelkedően erős DVSC, Gyirmót, Vasas trió mögött rögtön az előkelő a 4. helyen zárták, utána viszont visszaesés következett, 2022-ben csupán a 11. helyen végeztek. Ezt ismét egy előrelépés követte, hiszen a mögöttünk hagyott szezont a 7. helyen zárták. Tavalyi kiegyensúlyozott teljesítményükre jellemző, hogy az egész NB2-es mezőnyben a legkevesebb gólt kapták (31), miközben náluk kevesebb vereséget (8) csak a DVTK szenvedett el (7). A csapat házi gólkirálya 13 találattal Tóth-Gábor Kristóf lett, aki a 2023/2024-es idényt is a Mecsekalján kezdte meg.

 

A JELEN…

 

A PMFC vezetőedzője a 40 éves Weitner Ádám, akit 2022 júniusában neveztek ki. A pécsi születésű, korábbi élvonalbeli labdarúgó ezt megelőzően a megyei első osztályú Ménfőcsanak, valamint két NB3-as csapata, a Pápai Perutz FC és a SC Sopron trénere volt.

 

A piros-feketék a tavalyi teljesítményhez igazodva kezdték a jelenlegi idényt is, hiszen az első két fordulóban egyaránt 1-0 arányban győztek. A nyitányon,  az azóta általunk is legyőzött Credobus Mosonmagyaróvárt Pécsett, a második körben a BFC Siófokot pedig idegenben múlták felül. A gólokat Harsányi István és Svedyuk Alex Pál szerezték.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL

 

A nyári átigazolási időszakban nem volt nagy földindulás a csapat öltözőjében. Az érkezők közül komoly NB2-es tapasztalattal rendelkezik Hadaró Valentin, Hornyák Marcell és Pejovics Danilo is. Utóbbi a tavaszt már kölcsönben a klubnál töltötte, a nyáron pedig végleg megszerezték a játékjogát. A Paksról kölcsönbe érkező 21 esztendős Gyurkits Gergő az előző két szezonban időnként az élvonalban is lehetőséget kapott. A távozók között is szerepel az előző évad néhány alapembere, így például az élvonalbeli Kecskeméthez távozó Katona Levente, vagy a kölcsönből Paksra visszatérő Kesztyűs Barna és Kocsis Bence.

 

Érkezők: Hadaró Valentin (Kecskemét), Hornyák Marcell (DVSC), Gyurkits Gergő (Paksi FC – kölcsönbe), Vas Bence (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Kecskemét – kölcsön után végleg)

 

Távozók: Grabant Bence (Szentlőrinc), Katona Levente (Kecskemét), Kesztyűs Barna (Paksi FC – kölcsönből vissza, onnan Nyíregyháza), Kocsis Bence (Paksi FC – kölcsönből vissza), Major Sámuel (DVSC – kölcsönből vissza, onnan Kozármisleny), Makrai Gábor (siófoki kölcsön után FC Csíkszereda – Románia)

 

A PMFC eredményei a 2023/2024-es szezonban:

 

PMFC – Credobus Mosonmagyaróvár 1-0

BFC Siófok – PMFC 0-1

További híreink

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk