Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Hétközi hazai a Siófok ellen

Hétközi hazai a Siófok ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A szezont döcögősen kezdő Balaton-parti együttes immár tíz éve stabil tagja a másodosztályú küzdelmeknek.

 

Siófok városának első csapata 1921 nyarán alakult Siófok SE néven. A csapat 1956 és 1998 között Siófoki Bányász, később Siófok FC, FGSz Siófok, majd BFC Siófok néven szerepelt a bajnokságokban. 2001 nyara óta ők is a sárga-kék színkombinációt viselik címerükben és mezükön egyaránt.

A gárda (ekkor még az SE, majd a Bányász) az alakulást követő évtizedekben jellemzően a harmad- és negyedosztály közt liftezett, majd 1982-ben feljutottak az NB2-be. Ettől kezdve nemhogy nem estek ki a második vonalból, de a mostani szezonig mindösszesen 21 évadot az élvonalban is el tudtak tölteni. Egyedül a 2004/2005-ös szezonban, az emlékezetes – diósgyőri kötődésű – licencügyek évében nem indítottak csapatot a felnőtt bajnokságban. 2013-ban estek ki az NB1-ből, azóta a másodosztályban szerepelnek.

 

A csapat vezetőedzője 2023 januárja óta Dragan Vukmir, akivel a tavasszal jól szerepeltek a siófokiak, hiszen a 14. helyen teleltek, ám végül a 8. pozícióban zárták az idényt.

 

A keret nyáron komolyabb változásokon ment át, egy csapatnyian érkeztek és ugyanennyien távoztak. Az alapemberek közé sorolható játékosok közül távozott Szakály Attila, Farkas Balázs Kesző, valamint a Barcikán is megforduló Horváth Milán. Az előző szezont szinte végig játszó Debreceni Ákos lejáró kölcsönszerződését meg tudták hosszabbítani a Paksi FC-vel, így ő továbbra is maradt Siófokon. Érkezett többek között Kaposvárról Böndi Ádám, Békéscsabáról Kitl Miklós, a Honvédtól - az előző szezont Szentlőrincen töltő - László Dávid.

 

A jelentősen átalakított kerettel nem indult álomszerűen a siófokiak szezonja. Balmazújvárosban, a Nyíregyháza vendégeként 2-0 arányú vereséget szenvedtek, majd hazai pályán kikaptak a PMFC-től is (0-1). Legutóbb vasárnap a Tiszakécskei LC csapatát fogadták és megszerezték első pontjukat. Az első félidő végén ugyan Torvund Alexander a vendégeket juttatta előnyhöz, ám a 67. percben Vékony Viktor megszerezte csapata első szezonbeli gólját, s ezzel végül a döntetlenért járó egy pontot is.

 


 

A BFC Siófok eddigi eredményei a 2023/2024-es szezonban:

 

Nyíregyháza Spartacus FC – BFC Siófok 2-0

BFC Siófok – PMFC 0-1

BFC Siófok – Tiszakécskei LC 1-1

 


 

A 2023 nyári átigazolási időszak eddigi történései Siófokon:

 

Érkezők: Lapos Máté (kölcsönből vissza Bicskéről), Nagy-Kolozsvári Dániel (kölcsönből vissza Iváncsáról), Szedlár Zoltán (Dorog), Kitl Miklós (Békéscsaba), Nagy Richárd (Paksról kölcsönbe), László Dávid (Honvéd, Szentlőrinc), Vékony Viktor (Bicske), Debreceni Ákos (kölcsönben Paksról), Kercsó Bence (Iváncsa), Nagy-Kolozsváry Dániel (Siófokról kölcsönből vissza), Schildkraut Krisztián (Hódmezővásárhely), Böndi Ádám (Kaposvári Rákóczi)

 

Távozók: Szakály Attila (Haladás), Farkas Balázs Kesző (kölcsönből vissza az ETO-hoz), Nyitrai Bence (kölcsönből vissza a Honvédhoz), Horváth Milán (kölcsönből vissza a Honvédhoz), Debreceni Ákos (Paks), Volter Patrik (Paks), Makrai Gábor (PMFC), Horváth Péter (Kozármisleny), Medgyesi Márk (Szentlőrinc), Hegedűs Márk (Kozármisleny), Pataki Zoltán (Mosonmagyaróvár).

 

A csapat négy fordulót követően 1 ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel a tabella 16. helyén áll.

 

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk