Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Szombat esti rangadó a Vasas otthonában

Szombat esti rangadó a Vasas otthonában

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az 1911-es alapítású, patinás Vasas az elmúlt bő száztíz évben ritkán látott vendége volt a mindenkori másodosztályú küzdelmeknek, habár az elmúlt tíz évben már több évadot töltött az NB2-ben, mint az élvonalban.

A Vas- és Fémmunkások SC néven alapított klub a negyedosztályban kezdte meg szereplését 1911-ben, ahonnan 1916-ra már egészen az éppen Hadibajnokság néven futó sorozat első osztályáig jutott.

Innentől a következő évtizedekben a Vasas Magyarország egyik legsikeresebb futballklubjává vált, hatszor nyerték meg az elsőosztályú bajnokságot, négyszer a Magyar Kupát. Legszebb szezonjaikat a hatvanas években futották (a hatból négy bajnoki cím ekkor született) a legendás Illovszky Rudolf edzősége idején, olyan klasszisokkal, mint Mészöly Kálmán vagy Farkas János.

A csapat aranygenerációja után is összejött még egy bajnoki cím az 1976/1977-es idényben, de ezt leszámítva inkább stabil középcsapatnak számítottak a piros-kékek az élvonalban. Aztán 2002-ben tettek egy rövid kitérőt az NBI/B-ben. A gyors feljutást újabb tíz esztendő stabil élvonal követte, mígnem 2013-ban ismét kiesőhelyen zárták a bajnokságot.

 

Az elmúlt tíz évben is voltak hullámhegyek és -völgyek, a 2015-ös feljutást 2017-ben élvonalbeli bronzérem követte, majd egy évre rá ismét kiesés. Legutóbb a 2021/2022-es szezonban sikerült a feljutás, viszont azonnal újabb kiesés következett – így érkeztünk meg a jelenlegi szezonhoz.


A rajtot nem a legjobban kapta el a Vasas, hiszen két vereséggel nyitottak (Budafok otthon, Szeged idegenben). Ezután 5-1-re kiütötték a Mosonmagyaróvárt, majd gólnélküli döntetlent játszottak Pécsett.


A klub vezetőedzője Desits Szilárd, aki áprilisban váltotta a menesztett Kondás Elemért a kispadon, majd nyárig szóló átmeneti megbízatását a kiesés ellenére megerősítették; az elvárás vele szemben az élvonalba történő visszajutás.

 

Ennek érdekében a csapatnál több húzóembert is megtartottak az elmúlt években (így a másodosztályú szezonokban is) a híresen rutinos gárdából. Így maradt a csapatnál a korábbi élvonalbeli gólkirály Radó András, valamint a szintén rutinos Baráth Botond, Holender Filip, vagy éppen Litauszki Róbert.  Az érkezők oldalán többek között megemlíthetjük a pécsi nevelésű, nagy élvonalbeli rutinnal bíró Pávkovics Bencét, vagy az ózdi születésű és Barcikáról induló – a Vasashoz a Sturm Graz II-től érkező – Tóth Milán Lászlót.

A távozók között is olyan rutinos játékosokat láthatunk, mint Feczesin Róbert, Balogh Norbert, Márkvárt Dávid, Pátkai Máté vagy Silye Erik, így természetesen volt dolga a szakmai stábnak a nyári szünetben.


Nyári játékosmozgás a Vasasnál

 

Érkezők: Bakti Balázs (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Girsik Attila, Kovács Patrik, Lukács Máté, Molnár Csaba (mindannyian Vasas Kubala Akadémia – profi szerződést kaptak), Papp Csongor (ZTE – kölcsönbe), Pávkovics Bence (El Paso Locomotive FC, amerikai) Szabó Benjámin (Ajka), Tóth Milán (Sturm Graz II)

 

Távozók: Balogh Norbert (DAC 1904 – kölcsönből vissza, onnan Kisvárda – kölcsönbe), Birtalan Botond (Budaörs), Bobál Gergely (?), Cipf Dominik (Tiszakécske), Dombó Dávid (?), Feczesin Róbert (?), Géresi Krisztián (szegedi kölcsön után Nyíregyháza), Hegedűs János (Paks), Hidi Patrik (BVSC-Zugló), Iyinbor Patrick (FTC  – kölcsönből vissza), Márkvárt Dávid (Szeged), Pátkai Máté (?), Puska Péter (KFC Komárno – Komárom, Szlovákia – kölcsönbe), Silye Erik (Paks), Szalai József (Mezőkövesd)


A Vasas eddigi szezonbeli mérkőzései

 

Vasas FC – Budafoki MTE   0-1

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Vasas FC   4-3

Vasas FC – Credobus Mosonmagyaróvár   5-1

PMFC – Vasas FC   0-0

További híreink

Ősszel behúztuk és magabiztos győzelmet arattunk a Sori ellen

Dátum: 2024. máj 18. 11:00

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában utolsó szezonbeli "utazós-meccsünket játsszuk a Soroksár otthonában.

Harnócz Róbert csapata ma idegenben tehet óriási lépést az alsóházi bajnoki címért!

Dátum: 2024. máj 18. 08:13

A saját kezükben a sorsuk, s nem kicsi a tét ma Alsózsolcán!

Ma befejeződik a bajnokság U15-ös csapatunk számára

Dátum: 2024. máj 18. 08:00

Tíz órától Encsen zárja a szezont Balogh József csapata.

Az idei szezonban a Soroksár az utolsó idegenbeli ellenfelünk

Dátum: 2024. máj 18. 07:00

Egy forduló van vissza a Merkantil Bank Ligából.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk