Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Megszakadt a Gyirmót elleni vereségsorozat

Megszakadt a Gyirmót elleni vereségsorozat

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az első benyomás a találkozóról - még az élő közvetítésen keresztül is - rendkívül pozitív volt, hiszen az elejétől hallani lehetett a vendég szektorból érkező szakadatlan biztatást.

A mérkőzés ennek ellenére (is) szerencsétlenül indult, hiszen a 4. percben, gyakorlatilag az első akcióját gólra váltotta a Gyirmót FC Győr. Medgyes Zoltán jó ütemben, ritmust váltva megverte emberét, majd balról középre tálalt, ahol Takács Ronald közvetlen közelről a hálóba lőtt.

A csapat nem rogyott meg a gyorsan bekapott góltól, a következő percekben a mezőnyben küzdöttek a felek. A 14. percben Pekár László esett el az ellenfél tizenhatosán belül, de műesés miatt Káprály Mihály játékvezető neki adott sárga lapot.

A 20. percben aztán a gólpasszt adó Medgyes is besárgult, miután Pintével szemben szabálytalankodott. A megítélt szabadrúgást pedig Pekár csavarta a kapu elé, ahol Kártik Bálint megcsúsztatta, majd az Pethő Bencéről a saját kapujába került, így a 21. percben már egyenlítettünk is! (A gólt először a mi játékosunknak adták, aztán a félidőben korrigálták öngólként)

 

 

Félóra játék után aztán ismét a Gyirmót percei következtek. Ezúttal is a bal szélen támadtak a hazaiak, Jova Bálint beadását Pethő készítette le lövésre, az érkező Madarász Márk pedig jobbal, kapásból, tizenegy méterről a kapuba lőtt. Ezzel 2-1-re alakult a meccs állása és így vonultak a csapatok a szünetre is.


A félidőben mindkét vezetőedző cserére szánta el magát. Csizmadia Csaba a gólszerző Madarász Márkot cserélte le, akit már a félidő lefújása előtt hosszabban ápolni kellett. A helyén Szőke Gergő folytatta. Csábi József Szabó Balázs helyére küldte be a sérüléséből felépülő Csatári Gergőt.

A térfélcserét követően sem ült le a meccs, sőt kimondottan felpörögtek az események, méghozzá a mi szempontunkból kedvezően. Az 53. percben ismét Medgyes Zoltán lódult meg a bal szélen, Szekszárdi Milánra vezette rá a labdát, majd nagyot esett a tizenhatoson belül, éppen a játékvezető orra előtt. Káprály Mihály így jól láthatta, hogy Szekszárdi nem ért hozzá Medgyes lábához, ezért utóbbinak mutatott fel sárga kártyát, ami neki a második volt, így rögtön villant a piros is.

Az 55. percben aztán Csilus Tamás pontos ívelését Kotula Máté tette az alapvonalról középre, ahol az előre húzódó Papp Milán érkezett egyedül és fejelt a hálóba közvetlen közelről. 2-2.

 

 

 

Az ismételt egyenlítést követően emberelőnyben játszva dominált a csapat, de a fegyelmezett gyirmótiak – és néha a kapkodás – nem könnyítették meg a feladatot. Az utolsó félórában a vezetőedzők újabb cserékkel igyekeztek frissíteni és az iram nem is esett vissza, de számottevő gólhelyzet sem alakult ki. A hajrában aztán egyik csapat sem elégedett meg a döntetlen állással, Kurdics Levente került két ízben is helyzetbe, majd a hosszabbításban Tóth Balázsnak is nagy bravúrral kellett védenie.

Végül maradt a 2-2-es döntetlen, így a hatodik mérkőzésünket vívtuk meg zsinórban veretlenül, a Gyirmót ellen pedig egymást követő nyolc vereség után szereztünk pontot.


Folytatás két hét múlva a Magyar Kupában Békéscsabán, három hét múlva pedig a Merkantil Bank Ligában, hazai pályán a BVSC-Zugló ellen.


 

JEGYZŐKÖNYV

 

GYIRMÓT FC GYŐR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–2 (2–1)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. 540 néző

Vezette: Káprály Mihály (Aradi József, Kovács Gábor)

 

GYIRMÓT FC GYŐR

Hársfalvi – Polgár K. (Szegi 91’), Hudák D., Csörgő V., Jova B. (Helembai 73’) – Kovács M., Kovács D. (Kicsun 60’) – Takács R., Madarász M. (Szőke G. a szünetben), Medgyes Z. – Pethő B. (Erdei M. 60’)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA

Tóth B. – Ternován, Szekszárdi M. (Szemere B. 63’), Heil, Papp M. – Kártik (Ádám F. 77’), Csilus T., Szabó B. (Csatári G. a szünetben), Kotula – Pekár (Kurdics 77’), Pinte P.

Vezetőedző: Csábi József

Gólszerző: Takács R. (4’), Madarász M. (31’), ill. Pethő B. (21’ öngól), Papp M. (55’)

Kiállítva: Medgyes Z. (53’)


MESTERMÉRLEG

 

Csizmadia Csaba, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője

Egyszerűen nem tudom szakmailag értékelni a meccset. Addig, amíg saját magunknak fejelünk gólt, addig ezzel, én mint vezetőedző nem tudok mit kezdeni. Előnnyel fordulunk, második félidőben kijövünk, aztán jön egy kiállítás, amit megnéztem és véleményes döntés volt, tehát akár hogy nézem, valamiért nagyon húz az a bizonyos ág minket. A csapatot nem tudom bántani, mert szerintem tíz emberrel is jobbak voltunk az ellenfélnél. Mi próbáltunk focizni, az ellenfeleink pedig tördelik a játékot, ez most már htek óta így megy. Mondhatok bármit, de sajnos újdonságot nem tudok, nincs szerencsénk. Aki látta a mérkőzéseinket, az tudhatja, hogy miről beszélek.

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője

Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Úgy érzem, hogy az első félidőben nem voltunk elég harapósak. Így összességében a félig üres, félig teli pohár esete ez, rendkívül vegyes benyomásaim és érzéseim vannak. Kétszer talpra álltunk és kiegyenlítettünk, ez egy nagyon nagy dolog, s ezáltal ez az egy pont kifejezetten értékes. Viszont a végén megnyerhettük volna a mérkőzést, emberelőnyben voltunk, jól kibontottuk a védelmüket, meg is voltak a helyzeteink, vagyis a végén elszalasztottuk a győzelmet. De ha összességében nézem, akkor pedig azt kell mondanom, az első félidő alapján elégedettnek kell lennünk a döntetlennel.

További híreink

Elindult a jegyértékesítés a győri ETO elleni találkozóra!

Dátum: 2024. máj 08. 14:30

Online és személyesen is lehet belépőt váltani a vasárnapi, nagyon izgalmasnak ígérkező mérkőzésre.

Harnócz Róbert: csalódott vagyok az eredmény miatt…

Dátum: 2024. máj 07. 17:28

A két gyönyörű Kovács gól (is) kevés volt a három ponthoz.

U19: Javuló forma és eredmények

Dátum: 2024. máj 07. 16:40

Négy meccs, hat pont, s harmadik hely az Alsóházban.

Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Dátum: 2024. máj 07. 13:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyről hoztuk el a három pontot!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk