Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Újabb „egy hét alatt három meccs” széria jön

Újabb „egy hét alatt három meccs” széria jön

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A válogatott szünet és a MOL Magyar Kupa aktuális fordulója után ezen a hétvégén folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei. Vendégünk a BVSC-Zugló csapata lesz vasárnap 17 órától.

 

A Budapesti Vasutas Sport Clubot 1911 tavaszán alapították a fővárosi VIII. kerületben, ám a labdarúgó szakosztály az első világháború kitöréséig nem tudott már csapatot indítani a bajnokságokban. A háború a fiatal közösség tagjait sem kímélte, az alapító tagok és a vezetők közül is többen elestek, megsebesültek, ami a sportszervezet fejlődését is évekre visszavetette.

A futballisták végül az 1924/1925-ös szezonban indultak el először a Budapesti kerület IV. osztályának Sugár István-csoportjában, ahol tizennégy csapat közül bronzérmet szereztek a Kalaposok SE és a Nyomdászok TE mögött. Ez a szereplés feljutást ért, így a következő szezonnak már a harmadik vonalban vághattak neki.

 

A másodosztályba először 1936-ban jutottak fel és az évtized végére meg is kapaszkodtak a ligában. Sőt, 1943-ben megnyerték az NB2 Rákóczi-csoportját, ám az osztályozón alulmaradtak. Az 1944/1945-ös idényben tizenegy meccs után veretlenül álltak a Dunamelléki körzet élén (ez szintén az akkori másodosztály csoportja volt), ám a bajnokság a második világháború frontjának hazánkba érkezése miatt félbeszakadt.

A következő bő egy évtizedben a csapat többször is nevet váltott, de a második vonalban stabilan megkapaszkodott, sőt 1956-ig nyolcszor is dobogón végeztek aktuális csoportjukban. Az 1957/1958-as évad hozta el az áttörést, az NB2 Déli csoportjának megnyerésével feljutottak az élvonalba, ahonnan azonban a második szezonban ki is estek.

 

Újabb másod- és harmadosztályú évtizedek következtek, majd a kilencvenes évek elhozták az aranykort. Az 1991-es feljutást követően zsinórban nyolc idényt töltöttek az NB1-ben, ahol 1996-ban a Ferencváros mögött a második helyre futottak be – ez az ezüstérem mai napig is a csapat legjobb bajnoki szereplése.

Az aranykor az 1999-es kieséssel ért véget, majd 2004-ben meg is szűnt a sportegyesület felnőtt focicsapata, a nyolc év aranykor – és némi átmenet – után ekkor nyolc évig nem indultak egyetlen bajnokságban sem.

 

Az újjáalakulás a 2012/2013-as szezonra sikerült, ekkor a hetedosztályból, a BLSZ negyedik vonalából indulhattak el (újra) a zuglóiak. Tíz év után pedig, az NB3 Keleti csoportjának előző kiírását (veretlenül) megnyerve megérkeztek a Merkantil Bank Ligába, miután az osztályozón kiejtették a Szentlőrinc csapatát.


Az átigazolási időszak folyamán olyan komoly élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosokat is szerződtetett a BVSC, mint Hidi Patrik, Nikola Mitrovics, vagy éppen a hétszeres magyar válogatott Vinícius Paulo.

 

A másodosztályú rajt ennek ellenére nem sikerült az elvártaknak megfelelően, 7 forduló után 5 ponttal a 16. helyen állnak, így épp az előző fordulót követően a BVSC-Zugló vezetése menesztette Urbán Flórián vezetőedzőt- Utódját – a fellelhető információk alapján - hivatalosan még nem találták meg; a klub közleménye szerint megbízottként Kincses Ádám és Dudás János irányítják az együttest.

 

A BVSC-Zugló eddigi mérkőzései a szezonban:

 

BVSC-Zugló – Szombathelyi Haladás   1-0

ETO FC Győr – BVSC-Zugló       4-0

BVSC-Zugló – Soroksár SC        1-2

Budafoki MTE – BVSC-Zugló    2-0

BVSC-Zugló – Szeged-Csanád Grosics Akadémia      0-1

Credobus Mosonmagyaróvár – BVSC-Zugló               3-3

BVSC-Zugló – PMFC         0-0

 

Nyári játékosmozgás a BVSC-Zuglónál:

 

Érkezők: Balogh Máté, Csenterics Adrián (mindkettő MTK II  – kölcsönbe), Csősz Richárd (Nyíregyháza), Hesz Olivér (Dorog), Lénárt Gábor (Szentlőrinc), Mészáros András (KFC Komarno – Szlovákia), Hidi Patrik (Vasas), Nikola Mitrovics (szerb-magyar, Budapest Honvéd), Mucsányi Márk (Újpest – kölcsönbe), Paulo Vinícius (brazil-magyar, Levadiakosz – Görögország).

 

Távozók: Balogh Miklós (BKV Előre), Fisli András (Grosspetersdorf – Ausztria), Szalánszki Gergő (?), Tamási Zsolt (?), Zöld Bálint (Pénzügyőr SE).

 

További híreink

Ősszel behúztuk és magabiztos győzelmet arattunk a Sori ellen

Dátum: 2024. máj 18. 11:00

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában utolsó szezonbeli "utazós-meccsünket játsszuk a Soroksár otthonában.

Harnócz Róbert csapata ma idegenben tehet óriási lépést az alsóházi bajnoki címért!

Dátum: 2024. máj 18. 08:13

A saját kezükben a sorsuk, s nem kicsi a tét ma Alsózsolcán!

Ma befejeződik a bajnokság U15-ös csapatunk számára

Dátum: 2024. máj 18. 08:00

Tíz órától Encsen zárja a szezont Balogh József csapata.

Az idei szezonban a Soroksár az utolsó idegenbeli ellenfelünk

Dátum: 2024. máj 18. 07:00

Egy forduló van vissza a Merkantil Bank Ligából.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk