Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Gólnélküli döntetlen, pontszerzés Csákváron

Gólnélküli döntetlen, pontszerzés Csákváron

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az idény második hétközi fordulójára Csábi József vezetőedző több poszton is változtatott a megszokottakhoz képest. Pekár László mellett Csilus Tamás és Szabó Balázs játéka is kérdéses volt, végül közülük ketten, Pekár és Csilus kimaradtak a keretből, míg Szabó Balázs vállalta a játékot. A kapuban Tóth Balázs helyett ezúttal Bánhegyi Bogdán állt.

 

Jól kezdtük a mérkőzést, megvolt a lendület, először Kártik Bálint lőtt kapura úgy húszról (Pécsi Ármin védett magabiztosan), majd a mérkőzés talán legnagyobb helyzetét láthatta a csákvári közönség, illetve a közvetítést nézők: a 7. percben Nicolas Morínigo csapott le egy rövid hazaadásra, szépen lövőhelyzetbe verekedte magát, elfektette Pécsit is, ám a kapu felé gurított labdáját - a korábban hibázó - Babós Levente utolérte és a gólvonal előtt nagyot mentett.

 

 

A kimaradt ziccer után is maradt ugyan fölényben a Kazincbarcika, de újabb nagy helyzet nem adódott, sőt, félóra játék után a csákváriak látványos támadásának végén Szakály Dénes is ziccert hibázott, az ötös sarkáról emelt a hosszú felső sarok mellé.

A félidő végéig már kevésbé a helyzetek, mint inkább a kisebb-nagyobb pontatlanságok és a kemény belépők voltak jellemzőek. Jól jelzi ezt, hogy a szünetig besárgult Babós Levente mellett Tamás Nándor és Ádám Ferenc is. Sárga lapot kapott Nagy Zoárd is, ám őt műesés miatt figyelmeztette Nazsa Tamás játékvezető.

 

A fordulással együtt egy kényszerű csere is történt nálunk; Csábi József vezetőedző a kézfején elég csúnya sérülést szenvedő Nico helyett Kurdics Leventét küldte a pályára.

(Támadónk kezére még az első félidőben léptek rá oly módon, hogy az ma mindenképpen további vizsgálatokat igényel.)

 

Visszakanyarodva a mérkőzésre: a játék képe ezt követően sem változott sokat, egy-két szép összjáték és ígéretes indulás ugyan mindkét oldalon volt. De ha nem is az utolsó, az azelőtti mozdulatokba rengeteg hiba csúszott, s ezzel párhuzamosan a sárga kártyák száma is szépen nőtt.

 

 

Alig telt el tíz perc a második játékrészből, egy újabb kényszerű csere történt nálunk: Papp Milán egy 53. percben történt ártatlan fejelést követően olyan rosszul érezte magát, hogy előbb ápolást, majd cserét is kellett kérnie, helyére Szemere Balázs érkezett.

(Védőnket ezt követően hosszasan ápolták a mérkőzést biztosító mentőautóban, de miután a hazautazásig rendeződtek a szív- és egyéb értékei, hazatérhetett Kazincbarcikára. Hogy ezt követően a héten tudunk-e majd számítani rá, az később derül ki, de bízunk benne, hogy hamarosan meggyógyul Milu is.)

 

Mindeközben kis számú, de annál lelkesebb és hangosabb szurkolótáborunk folyamatosan és töretlenül biztatta csapatunkat.

 

 

A kényszerű csere egy kicsit felborította a csapat ritmusát, de az újabb frissítések (Ternován Patrik és Süttő Attila, majd Szabó Balázs) után kiegyenesedtünk, ezzel párhuzamosan pedig a hazaiak is több helyen változtattak. Ez az iramra is hatással is volt némileg, de ekkor már a Csákvár volt valamivel veszélyesebb. Így nagyon kellettek Bánhegyi Bogdán bravúrjai, aki kiválóan élt együtt a játékkal; a 63. percben Babós fejesét, majd a 80.-ban Tamás lövését hárította, pár perccel később pedig Szakály indításánál lépett ki jól a kapujából.

 

 

Három perccel a rendes játékidő vége előtt Ádám Ferenc szabálytalankodott Juhász Leventével szemben, Nazsa játékvezető pedig azonnal felmutatta neki a második sárgáját, így szezonbeli első kiállításunkat kellett elkönyvelnünk egy relatíve ártatlan szituációból.

A hazaiak így az öt perces ráadásban emberelőnyben próbálkozhattak, de a védelmünk stabilan állta a sarat, így a pontszerzés nem került veszélybe.

A Csákvár zsinórban három győzelem után nem tudott nyerni, a Kolorcity Kazincbarcika veretlenségi sorozata pedig immár két hónapja tart.


JEGYZŐKÖNYV

MERKANTIL BANK LIGA

9. forduló

 

AQVITAL FC CSÁKVÁR – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC   0–0 (0-0)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont

Vezette: Nazsa Tamás (Mohos Milán, Dobos Dávid)

Kiállítva: Ádám (második sárgával) a 87. percben

 

AQVITAL FC CSÁKVÁR

Pécsi – Murka, Babós, Karacs, László N. – Szakály D., Mészáros D., Major M. – Tamás N. (Papucsek, 93’), Nagy Z. (Simon A., 77’), Gazdag V. (Juhász L., 64’). Vezetőedző: Tóth Balázs

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Bánhegyi – Székely K. (Ternován, 69’), Szekszárdi M., Heil, Papp M. (Szemere B. 58’), Kotula M. (Süttő 69’) – Ádám F., Kártik B., Csatári – Pinte (Szabó B. 82’), Morínigo (Kurdics 46’).

Vezetőedző: Csábi József


MESTERMÉRLEG

 

Tóth Balázs, az Aqvital Csákvár vezetőedzője

 

Négy mérkőzés óta nem kaptunk gólt, ez nagyon nagy pozitívum. Fáradtan kezdtünk, az ellenfél élesebb volt, majdnem adtunk is nekik egy gólt. Szép lassan átvettük az irányítást, de sajnos a támadóharmadban nem voltunk élesek, nem tudtunk odaérni. Pontrúgások után is volt helyzetünk, de jól védekezett az ellenfél. Döntetlenszagú meccs volt, a kiállítás után nem volt időnk nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre. Nagy munkát végzett a csapatom, gratulálok nekik, ezt kell folytatni.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője

 

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot, a korai hatalmas helyzetünkből sajnos nem sikerült vezetést szereznünk. Az első félidő végén felhoztuk az ellenfelünket. Mindkét csapat nyerni akart, ez egyértelmű volt,  a Csákvár jó formában van, ezért nehéz meccs volt. A végén a kiállítás után már a döntetlent akartuk megtartani, ami sikerült is, s egy harcias döntetlent értünk el. Sok változtatás volt a csapatban, két kényszerű is a meccs közben, pedig már eleve sérülések hátráltattak bennünket. S úgy néz ki, a mai meccset sem úsztuk meg e nélkül. Gyorsan kell regenerálódni, mert a hétvégén egy nagyon nehéz meccsre van kilátásunk, de pontokat akarunk szerezni.

 

Folytatás vasárnap 17 órától a HR-Rent Kozármisleny ellen, akik még a Csákvárnál is jobb formában várják a 10. fordulót, így ellenük is nagy szükség lesz a szurkolásra!

 

 

Hajrá, Vegyész!

Hajrá, Barcika!

További híreink

Feszesnek kell lennünk!

Dátum: 2024. máj 05. 10:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyre látogat csapatunk.

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk