Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Kupa előtt a bajnokságban is összemérjük az erőnket

Kupa előtt a bajnokságban is összemérjük az erőnket

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A HR-RENT Kozármisleny saját alapítási éveként 1989-re hivatkozik, noha a Baranya megyei településnek már az ötvenes évek óta volt labdarúgócsapata, amely a nyolcvanas évek végéig a megye járási bajnokságaiban szerepelt.

A Kozármisleny Sportegyesület tehát 1989-ben alakult „újjá”, innentől kezdve emelkedésnek indult a helyi futball csillaga. A Baranya megyei II. osztály Tamási csoportját 1994-ben, a Mohácsot megelőzve nyerte meg a klub, így először kvalifikált a megyei elsőosztályba. Itt nyolc esztendőt töltött el a gárda, három ízben bronzérmes helyen végeztek; majd a 2001/2002-es idényben újabb bajnoki cím és feljutás következett, miután 12 pontot vertek a 2. helyezett Pécsvárad csapatára.

 

Nem illetődtek meg a mislenyiek a harmadosztályban sem. Az NB3 Dráva csoportját újoncként rögtön a 6. helyen zárták, majd a következő idényekben sem végeztek tizediknél rosszabb helyen a tizenhat csapatos ligában. A következő áttörésig sem kellett már sokat várni, ez a 2006/2007-es szezonban érkezett el. Ekkor a Kozármisleny mellett a Komlói Bányász és a Szentlőrinc vágott neki (bajnok) esélyesként az idénynek, végül a hármas versenyfutást a Misleny nyerte. A bajnoki címet 60 ponttal hódították el, mögöttük a Komló ünnepelhetett még feljutást, miután pontazonosság mellett (56-56) több győzelmükkel megelőzték a Szentlőrincet.

 

Következett a másodosztály és hamar kiderült, hogy ezt a lépcsőfokot is képesek magabiztosan venni a kék-fehérek. Az NB2 Nyugati csoportjában hat idényt játszottak zsinórban. Eleinte a középmezőny elején, később már az élmezőnyben láthattuk újra és újra a lelkes baranyaiakat, akik kétszer is közel kerültek az élvonalbeli szerepléshez.

 

A 2011/2012-es idény végén csak az MTK Budapest tudta megelőzni őket, egy évre rá pedig egyedül a Puskás Akadémia szerzett több pontot náluk. Ez a két ezüstérem a klub legjobb bajnoki teljesítménye. A szép évek után viszont következett a Nemzeti Bajnokság rendszereinek átszervezése, ami a mislenyiek számára átmeneti lecsúszást okozott. Az ezüstérem után az összevont, egycsoportos NB2 2012/2013-as idényében sima kiesés következett, a keret gyengülését és a bajnokság erősödését nem bírta el az együttes. Két év alatt újra visszajutottak a másodosztályba, de újoncként – habár csak két ponton múlt – megint kiestek.

 

Kisebb hullámvölgy – és öt NB3-as évad – következett, majd 2022-ben újra bajnoki cím és feljutás, méghozzá veretlenül, 92 ponttal, tizenegy pontot verve a 2. helyen befutó Balassagyarmatra (mi is ekkor jutottunk fel újra a második vonalba 101 ponttal, és 18 pontos előnnyel). Ismét nehéz NB2-es szezon következett a tavalyi idényben, a húszcsapatos bajnokságban a 16. helyen értek célba, ami az újabb átszervezés miatt osztályozót ért. Az első, hazai pályán lejátszott mérkőzésen 1-0-ra kikaptak a kupában Fradi-verő Iváncsa csapatától, ám idegenben 3-0-s győzelemmel vettek revansot, így megőrizve tagságukat a Merkantil Bank Ligában.

 

Az idei szezonban aztán extra rajtot vettek, a régi-új vezetőedző Aczél Zoltán jól meg tudta erősíteni a keretet nyáron, amiben az MTK-val kötött kooperációs megállapodás mellett az is segítségére volt, hogy több korábbi játékosa is vele tartott a III. Kerület csapatától. Például a rutinos középpályás Egerszegi Tamás, Kozics Barnabás, vagy a fiatal, baranyai illetőségű Schuszter Ronald. A Kozármisleny velük kilenc forduló alatt 17 pontot gyűjtött és jelenleg az előkelő 4. helyen állnak az ETO FC – Nyíregyháza - Vasas trió mögött.


A HR-Rent Kozármisleny eddigi meccsei a szezonban:

 

HR-Rent Kozármisleny – Tiszakécskei LC   1-2

Budapest Honvéd – HR-Rent Kozármisleny   1-2

HR-Rent Kozármisleny – Szombathelyi Haladás     2-0

ETO FC Győr – HR-Rent Kozármisleny   2-1

HR-Rent Kozármisleny – Soroksár SC       2-1

Budafoki MTE – HR-Rent Kozármisleny   1-2

HR-Rent Kozármisleny – Szeged-Csanád Grosics Akadémia    1-1

Credobus Mosonmagyaróvár – HR-Rent Kozármisleny 1-1

HR-Rent Kozármisleny – PMFC           3-0


Nyári játékosmozgás a HR-Rent Kozármislenynél:

 

Érkezők:

Barkóczi Benedek (MTK – kölcsönbe), Egerszegi Tamás (III. Kerület), Hegedűs Márk (Siófok), Horváth Péter (Siófok), Ipacs Péter (Kaposvár), Kozics Barnabás (III. Kerületi TVE), Major Sámuel (DVSC), Megyeri I Gábor (Kazincbarcika – kölcsönbe), Nagy Mihály Krisztián (Kisvárda), Nagy Máté (Paks – kölcsönbe), Rácz Balázs (DVSC – kölcsönbe), Schuszter Ronald (III. Kerületi TVE), Tóth Zoltán (III. Kerületi TVE – kölcsönből vissza).

 

Kooperációs kölcsön keretében szerepelhetnek:

Barkóczi Benedek, Molnár Ádin (MTK).

 

Távozók:

Bartha László (Dunaföldvár), Budzsáklia Bennett (Bonyhád-Majos), Daru Bence (Szeged-Csanád GA – kölcsönből vissza), Gránicz Patrik (Karcag), Guth Ádám (MTK – kölcsönből vissza, onnan Hódmezővásárhely), Károly Bálint (Dunaföldvár), Kotroczó Péter (FC Dabas), Kosznovszky Márk (MTK – kölcsönből vissza), Kun Bertalan (?), Sárosi Dávid (Mohács), Somogyi Máté (Mohács), Tölgyesi Viktor (Martfű), Vas Bence (PMFC – kölcsönből vissza), Ulrich Dániel (Szentlőrinc), Várkonyi Bence (MTK – kölcsönből vissza), Vogyicska Balázs (FTC – kölcsönből vissza).

További híreink

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk