Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Kazincbarcika-Kozármisleny: rövid és határozottan pozitív közös történet

Kazincbarcika-Kozármisleny: rövid és határozottan pozitív közös történet

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Pécstől 8 kilométerre található baranyai kisváros, Kozármisleny labdarúgócsapatai - ahogy korábbi cikkünkben - is olvasható volt, a megyei bajnokságokat követően a regionálisan szerveződő NB3 és az akkoriban még többnyire szintén területi alapon kiírt NB2 bajnokságaiban vitézkedett. Ebből következően a Kazincbarcikával nem találkozhattak.

Ez végül csak a 2022/2023-as idényben változott meg, ekkor futott össze először a két gárda.

Az első meccset Kazincbarcikán, a Kolorcity Arénában rendezték, ’22 augusztus 21-én. A két csapat az 5. fordulóban találkozott, a mérkőzést megelőzően csapatunk a 2. helyen állt, míg a Kozármisleny a 14. pozícióban tanyázott. A találkozó mindemellett nem volt könnyű, a csereként a 66. percben beszálló Ádám Ferenc a 89. percben tudott betalálni, ezzel itthon tartva a három pontot.

A következő találkozó a MOL Magyar Kupa keretében szeptember közepén volt Kozármislenyben, amikor a 3. fordulóban játszottunk egymással. A forgatókönyv szinte ugyanaz volt, mint egy hónappal korábban, ismét a meccs finisében tudtunk nyerni, ekkor Nagy János 86. percben esett találata továbbjutást jelentett nekünk.

A bajnokság tavaszi szezonjában (habár valójában még februárban) került megrendezésre a harmadik „randevú”, egészen más előjelek mellett, legalábbis a mieinket illetően. Ekkor a Kozármisleny az utolsó előtti, 19. helyen állt, de a Kazincbarcika is – éppen túl egy edzőváltáson – a 17. pozícióban várta az egymás elleni meccset. A csapatot átmenetileg Simon László asszisztensedző irányította ekkor (a lelátón már ott ült Csábi József is, akinek kinevezése már tény volt a mérkőzést megelőzően is).

A találkozó jól indult, Kurdics Levente 5. percben szerzett gólja megadta az alaphangot, amire a második félidőben rátett egy-egy lapáttal Lippai Tibor és Pálinkás Gergő egy-egy találata is, így 3-0-s győzelemmel hoztuk haza a három pontot Baranyából. A szezon végén, mint ismert a Kolorcity Kazincbarcika SC a 14., a HR-Rent Kozármisleny a 16. helyen végzett. Utóbbi osztályozót jelentett, melyek a mislenyiek sikerrel vettek, az Iváncsa elleni, összesítésben 3-1-re megnyert párharccal biztosították bennmaradásukat.

A két együttes közös története vasárnap folytatódik, aztán november legelején egy újabb fejezetet kap, hiszen a MOL Magyar Kupában idegenben éppen a Kozármisleny lesz csapatunk negyedik fordulós ellenfele.

Reméljük mindkét meccs illeszkedik az eddigi képbe és megőrizzük jó mérlegünket a kék-fehérek ellen!


A Kolorcity Kazincbarcika és a HR-Rent Kozármisleny egymás elleni mérkőzései:

2023.02.19.   HR-Rent Kozármisleny FC – Kolorcity Kazincbarcika SC           0 – 3

2022.09.17.   HR-Rent Kozármisleny FC – Kolorcity Kazincbarcika SC           0 – 1

2022.08.21.   Kolorcity Kazincbarcika SC - HR-Rent Kozármisleny FC           1 – 0

További híreink

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk