Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Rossz szériát kell megtörnünk a Spartacus ellen

Rossz szériát kell megtörnünk a Spartacus ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Kazincbarcika-Nyíregyháza találkozók egyikei a másodosztály régi rangadóinak, komoly múlttal és szép emlékekkel.

Október 8-án, a két gárda a 47. alkalommal találkozik majd bajnoki mérkőzésen, mérlegünk nem a legjobb, nézzük, hogyan alakultak a találkozók, áttekintve a fellelhető hivatalos forrásokat.

 

Az első összecsapás 1978 novemberében volt, az NB2 Keleti csoport 15. fordulójában, a Nyíregyházi Városi Stadionban tízezer néző előtt győzött 2-0-ra a vendég Kazincbarcikai Vegyész. A ’79 tavaszán rendezett visszavágót aztán a nyíregyháziak nyerték Barcikán 2-1-re. A szezon végén mindkét csapat előkelő helyen zárt, a szabolcsiak a 2., a Vegyész az 5. helyen végzett.

 

Az elkövetkező egy évtized párharcait a Kazincbarcika dominálta, a két csapat első tíz egymás elleni meccse közül hetet a mieink nyertek, egy döntetlen és két vereség mellett. Az 1980 tavaszán, a 34. fordulóban lejátszott mérkőzést - a Népsport tanúsága szerint - tizenhatezren látták a helyszínen, Nyíregyházán, amikor a Vegyész 1-0-ra legyőzte a szezon végén feljutó hazai csapatot.

 

A jó széria 1988-ig tartott, a tavasszal csak éppen hogy bennmaradó Kazincbarcika itthon 2-1-re győzte le a Spartacust, ám a következő tíz egymás elleni csata épp ellenkező előjelet kapott, mint az első tízes. Az 1994 tavaszáig lejátszott majd tucatnyi mérkőzés közül mindössze egyszer tudtunk nyerni, négy döntetlen és öt vereség mellett. Az egyetlen siker 1991 őszén jött össze, érdekesség, hogy e szezon végén is feljutást ünnepelhetett a Nyíregyháza.

 

A folytatásban aztán az általában az élvonali tagságért küzdő, a másodosztályban többnyire az élmezőnyhöz tartozó Spartacus felé billent el a közös mérleg; az 1994/1995-ös szezon óta még négyszer tudtunk nyerni (mindannyiszor hazai pályán), nyolc döntetlen és tizennégy vereség mellett.

Az utolsó két győzelmünk évei 2011 és 2012, mindkétszer 2-1-re múltuk felül soros riválisunkat. Előbbi alkalommal az idény utolsó fordulójában Kovács Péter és Tátrai Gergő találataival győztünk, Andorka Péter csak szépíteni tudott; miközben a vendégek – jelenlegi technikai vezetőnk - Zabos Attila kiállítása miatt egy félidőt emberhátrányban futballoztak. A rákövetkező szezonban az utolsó előtti játéknapon tudott nyerni a Barcika, akkor Tátrai Gergő és Nyisalovits Donát góljaival fordította meg a meccset a csapat.

 

A mögöttünk hagyott, 2022/2023-as idényben idegenben 4-2-es vereségbe szaladtunk bele, Puska Péter és Laczkó Milán góljai csak a szépségtapaszt jelentették, míg idén tavasszal Lippai Tibor góljával előnybe kerültünk, de Myke Bouard Ramos egyenlített, így egy pontot elvittek a szabolcsiak a Kolorcity Arénából.

 

 

Összességében mérlegünk tizenkét győzelem, tizenhárom döntetlen és huszonegy vereség, 48-74-es gólkülönbséggel. Az utolsó győzelmünket pedig immár több mint tizenegy éve ünnepelhettük, így vasárnap azért (is) szurkolhatunk együtt, hogy szakadjon meg ez a régi, rossz széria, és hozzuk el a pontokat Balmazújvárosból!

 

 


A játékvezető

 

A mérkőzés játékvezetője Takács Tamás lesz, aki nem nevezhető ismeretlennek számunkra, hiszen tizenhetedik alkalommal dirigálja majd a Kazincbarcika meccsét. Mérlegünk nála eddig hat győzelem, öt döntetlen és öt vereség.

 

A Kolorcity Kazincbarcika és a Nyíregyháza Spartacus FC egymás elleni bajnoki mérkőzései:

 

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk