Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Vasárnapi vendégünk: a Tiszakécskei LC

Vasárnapi vendégünk: a Tiszakécskei LC

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Bács-Kiskun vármegyei Tiszakécskén komoly hagyományokra tekint vissza a labdarúgás. Az Újkécskei MOVE nevével először az 1939/1940-es szezonra visszatekintve találkozhatunk, amikor a Szegedi Alosztály II. osztályának északi csoportjában értek el a tíz csapat közül 5. helyezést.


Újkécske és Ókécske 1950-ben egyesültek, ekkor jött létre Tiszakécske, s innentől kezdve természetesen a csapat is ezen a néven szerepelt (ekkor Tiszakécskei SK), méghozzá a megyei élvonalban.

Az 1957 tavaszán szervezett hét csapatos osztályozón kivívták az NB3-as tagságot, ám az átszervezésekkel tarkított 1957/1958-as szezon végén kiestek az osztály Délkeleti csoportjából, így újra a bács-kiskuni bajnokságban folytathatták.

A Kécske évtizedeken keresztül stabilan tartotta megyei első osztályú tagságát, ám a középmezőnynél előrébb ritkán végeztek. Az ugyancsak átszervezésekkel terhelt 1970-es majd a következő évben ezüstéremig jutottak a megyei ligában, mindkétszer a Kecskeméti Fémmunkás csapata mögött futottak be. Az évtized közepén aztán kiesett a csapat, de hamar vissza is jutottak a megye élvonalába.

A kilencvenes évek elején aztán fordulat következett, a csapat 1992-ben megnyerte a megyei bajnokságot és kvalifikált az NB3-ba. Az alaposan megerősödő újonc együttes nem illetődött meg a magasabb ligában, a tiszakécskeiek fölényesen nyerték meg ezt a bajnokságot is a Kecskeméti SC előtt.

 

Így a klub történetében először, az NB2 küzdelmeire készülhettek a játékosok. Itt sem vallottak szégyent a kécskeiek, rögtön az 5. helyet szerezték meg, azonos pontszámot produkálva a 4. helyezett Diósgyőrrel. A lendület megmaradt, az új cél pedig immáron az NB1 lett.

Egy évvel később a 4., utána már a 2. helyet csípték meg, ám ez az akkori rendszerben nem ért feljutást, így – ha kevéssel is, de – lemaradtak a III. Kerület mögött. Az 1996/1997-es szezonban aztán bekövetkezett a csoda, a Diósgyőrt megelőzve a Tiszakécske megnyerte a másodosztályú bajnokságot, így feljutott az NB1-be.

 

Ami ezután következett, az nem volt példátlan a futball történelemben; a csapat az első idényben kiesett az élvonalból, majd egy még mindig vállalható (11. hely) másodosztályú szezont követően a források elapadtak, a játékosok szétszéledtek, a klub pedig 1999-ben gyakorlatilag megszűnt.

 

Az újjászervezett együttes aztán a megyei harmadosztályból elindulva fokozatosan lépkedett felfelé. A 2016/2017-es idényben megnyerték a megyei 1. osztályú bajnokságot, majd azonnal az NB3-at is, így újra a másodosztályban találkozhattunk velük. Innen tettek még egy harmadosztályú kitérőt, de az elmúlt pár évben már a Merkantil Bank Liga középmezőnyében szerepeltek. 

Június óta a csapatot vezetőedzőként Vas László irányítja, aki korábban dolgozott az U21-es válogatott stábjában is, illetve Pécsett pedig vezetőedzőként. Az átigazolási időszak alatt alaposan kicserélődött a keret is. Az érkezők között érdemes megemlíteni a rutinos Bertus Lajost és Fodor Ferencet, a fiatal, de szintén tapasztalt Torvund Alexandert, vagy a ZTE-től kölcsönbe szerződtetett kapust, Kiss Ágostont. A keret nagy részének kicserélődését megérezte a csapat, hiszen kicsit döcögősen indult a szezon, jelenleg tizenegy forduló után a 14. helyen állnak, három győzelemmel, négy döntetlennel és négy vereséggel.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A TISZAKÉCSKÉNÉL

 

Érkezők:

Bekker Roland (ETO FC Győr), Bencze Márk (ETO FC Győr), Bertus Lajos (DVTK), Fodor Ferenc (ETO FC Győr), Grünvald Attila (Kecskemét – kölcsönbe), Giorgi Gvishiani (grúz, Szamtredia – Grúzia, kölcsönbe), Lovas Andor, Lovas Zsombor (mindkettő Kecskemét II – kölcsönből vissza), Kiss Ágoston (ZTE – kölcsönbe), Kiss Balázs (ETO FC Győr), Kocsis Dominik (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Denis Kryvotsiuk (ukrán, ZTE II – kölcsönbe), Márkus Attila (Mezőkövesd), Máté Zsolt (Újpest – ismét kölcsönbe), Prokop Rostislav (szlovák-magyar, Szentlőrinc), Szabó Dávid (Waizenkirchen – Ausztria), Szőr Levente (Kisvárda – kölcsönbe), Torvund Alexander (Csákvár).

 

Kooperációs kölcsön keretében szerepelhet:

Polyák Kristóf (Kecskemét)

 

Távozók

Austin Agwata (nigériai, MFK Zvolen – Szlovákia), Antal Botond (?), Biben Barnabás (MTK – kölcsönből vissza), Farkas András (SC Hírös-Ép.), Farkas Norbert (Iváncsa), Geiger Norbert (Békéscsaba), Halasi Péter (Kecskeméti LC), Horváth Zoltán (Cigánd), Kiprich Dávid (Tatabánya), Kiss Norbert (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Major Szabolcs (Kecskemét – kölcsönből vissza, onnan Balatonfüred), Oláh Máté (visszavonult), Vachtler Csaba (SVg Pitten – Ausztria), Vajda Botond (DVTK – kölcsönből vissza, onnan DVSC), Végső Előd (Mosonmagyaróvár), Vólent Roland (Békéscsaba).

 

A Tiszakécskei LC eddigi meccsei a szezonban:

 

HR-Rent Kozármisleny

1-2

Tiszakécskei LC

Tiszakécskei LC

1-1

Nyíregyháza Spartacus FC

BFC Siófok

1-1

Tiszakécskei LC

Budapest Honvéd

2-1

Tiszakécskei LC

Tiszakécskei LC

2-3

Szombathelyi Haladás

ETO FC Győr

2-0

Tiszakécskei LC

Tiszakécskei LC

1-0

Soroksár SC

Budafoki MTE

2-1

Tiszakécskei LC

Tiszakécskei LC

2-2

Szeged-Csanád

Grosics Akadémia

Credobus Mosonmagyaróvár

0-2

Tiszakécskei LC

Tiszakécskei LC

0-0

PMFC

További híreink

Elindult a jegyértékesítés a győri ETO elleni találkozóra!

Dátum: 2024. máj 08. 14:30

Online és személyesen is lehet belépőt váltani a vasárnapi, nagyon izgalmasnak ígérkező mérkőzésre.

Harnócz Róbert: csalódott vagyok az eredmény miatt…

Dátum: 2024. máj 07. 17:28

A két gyönyörű Kovács gól (is) kevés volt a három ponthoz.

U19: Javuló forma és eredmények

Dátum: 2024. máj 07. 16:40

Négy meccs, hat pont, s harmadik hely az Alsóházban.

Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Dátum: 2024. máj 07. 13:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyről hoztuk el a három pontot!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk