Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Bajnoki mérkőzésen először találkozunk a Budapest Honvéd csapatával

Bajnoki mérkőzésen először találkozunk a Budapest Honvéd csapatával

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Ahogyan már a Budapest Honvéd patinás múltjának áttekintése kapcsán láthattuk, a budapesti piros-feketék történelmük során ritkán fordultak meg a másodosztályban. Számszerűsítve, az 1910-es éveket nem számítva mindössze másodszor kellett idén a második vonalba nevezniük.

 

Az első kiesés a 2002/2003-as bajnoki idényhez köthető, amikor az éppen Borsodi Liga névre hallgató élvonalbeli kiírás 11., azaz utolsóelőtti helyén végeztek. A következő évadban az NB1/B-ben meggyőző, tizenhárom pontos előnnyel lettek bajnokok és jutottak vissza az NB1-be. Ezt a szezont a Kazincbarcika egy szinttel lejjebb, az NB2 Keleti csoportjában töltötte, így ekkor elkerültük egymást.

 

Nem ez volt azonban az első eset, amikor a kiesés szele megérintette a XIX. kerületieket, az 1989/1990-es bajnoki évad is elég gyengécskére sikerült. Ekkor a Honvéd bajnoki címvédőként – ráadásul az előző hat bajnokságból ötöt megnyerve(!) – rendkívül megszenvedett a 16 csapatos NB1-ben. Végül a 13. helyre futottak be a rendkívül szoros hajrá végén (a 7. helyezett Siófoki Bányász és a 15. helyen kieső Szombathelyi Haladás között mindössze hat pont különbség volt). Ekkor a 13. hely osztályozót ért, az ellenfél pedig az NB2 Keleti csoportjának 2. helyezettje, a Kazincbarcikai Vegyész SE volt.

 

Az osztályozókat oda-visszavágós rendszerben bonyolították, az első meccset Budapesten rendezték. A Honvéd 0-0-s félidőt követően 1-0-ra győzni tudott, így előnnyel utazhattak Kazincbarcikára. A jó erőkből álló Vegyész azonban nem illetődött meg a bajnoki címvédő ellen, és alaposan felkészült a visszavágóra.

 

1990. június 7-én - vasárnap - Varga Zoltán vezetőedző a Májer - Kondás, Sztahon, Lipcsei, Budai - Balogh, Deszatnik, Búza - Kalmár, Csipke, Asszony összeállításban küldte pályára a kék-sárgákat, míg a Honvéd a Disztl - Sallai S., Ács, Bánfi, Cseh – Pisont, Sikesdi, Fodor, Csábi - Gregor, Csehi kezdő tizeneggyel állt ki.

 

A Puhl Sándor által vezetett mérkőzésre – a krónikák szerint - tizenötezer (!) néző látogatott ki, a hazai csapat pedig a kezdő sípszó után rögtön igyekezett felborítani a pályát. A hatalmas rohamnak már a 2. percben gól lett az eredménye, Kalmár Nándor találatával - összesítésben egyenlített – vezetett a Vegyész. Félórával később – a szemtanúk és a televízióban kommentáló Gundel Takács Gábor egybehangzó meglátása szerint – erősen lesgyanús góllal egyenlített a Honvéd, így félidőre döntetlennel vonultak el a csapatok.

 

A második játékrész ismét barcikai rohamokkal indult, az 54. percben pedig Asszony Béla látványos fejessel újra megszerezte az előnyt a Barcikának. Ezután a harmadik gólt sajnos nem sikerült megszerezni, sőt, a hajrában Csehi tűpontos szabadrúgásával kiegyenlített a Honvéd, s ezzel megőrizték élvonalbeli tagságukat. Sőt! A következő idényben ismét megnyerték a bajnokságot, így – némi túlzással - elmondhatjuk, hogy két bajnoki cím között kishíján kiejtette a Vegyész a Honvédot.

 

Ami akkor nem, az 2023 májusában megtörtént a fővárosiakkal; kiesésük után most lesz az első „rendes” bajnoki mérkőzésünk.

Ugyanakkor majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtt a Magyar Kupa 7. fordulójában is összetalálkoztak a csapatok. Ekkor még Putnokon fogadtuk a kispestieket, a mérkőzés rendes játékideje pedig gólnélküli döntetlennel ért véget. A hosszabbítás második félidejében aztán Batik Bence és Davide Lanzafame góljaival be tudta darálni hősiesen küzdő csapatunkat a Honvéd, amely ezt követően meg sem állt a sorozat megnyeréséig.

 


A játékvezető


A találkozó játékvezetője Görög Márió lesz, aki háromszor fújt már korábban csapatunknak, minden alkalommal idegenben. Először Erzsébetvárosban találkozhattunk vele 2017 májusában, amikor az ESMTK ellen 2-1-re megnyert NB3-as bajnokit dirigálta. A 2019/2020-as szezon elején Ajkán 2-0-ra vertük a hazaiakat, idén májusban viszont 1-0-ra kikaptunk az MTK otthonában. Ténykedése mellett így eddig két győzelem és egy vereség a mérlegünk.

További híreink

Bajnokavatás elhalasztva, Ajkán kapott ki a Spartacus

Dátum: 2024. máj 01. 09:00

Kitekintő a Merkantil Bank Liga 30. fordulójára.

Oda-vissza legyőztük a Honvédot, s a tabellán is megelőztük

Dátum: 2024. ápr 29. 18:00

Csábi József: ez a meccs a szív diadala volt!

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk