Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Bajnokságban hatodszor a Haladás ellen

Bajnokságban hatodszor a Haladás ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Szombathelyi Haladás elleni bajnoki mérkőzéseink története nem túl régre nyúlik vissza, hiszen először 2019. október 6-án találkoztunk a vasi zöld-fehérekkel. Ezt megelőzően viszont a Magyar Kupában már összesorsolták a két csapatot, méghozzá 1995 őszén, amikor a nyolcaddöntőbe jutásért mérkőztünk meg velük. Az oda-visszavágós párharc első meccsén gólnélküli döntetlen született, a másodikat viszont 3-1-re a mieink nyerték.

 

A Merkantil Bank Ligában 2019 októberében játszottunk először a Haladással, ekkor hazai pályán 1-0 arányú vereséget szenvedtünk. A 2020 tavaszán esedékes mérkőzés a covid miatt elmaradt, ősszel pedig ismét 1-0-ra veszítettünk idehaza.

 

A következő összecsapás 2021 áprilisában fordulatos végjátékot hozott. A szombathelyiek Medgyes Zoltán góljával szereztek vezetést, aztán a hajrában Kovac Alan és Kovács Máté találatával a 90. percre megfordítottuk az állást. Sajnos azonban Predrag Bosnjaké volt az utolsó szó, a 93. percben döntetlenre mentette a meccset a Haladásnak.

 

A 2022. októberében esedékes bajnokin ismét 1-0-s vereséget szenvedtünk, a gólszerző nem más volt, mint az azóta már nálunk szereplő Csilus Tamás. A tavaszi visszavágón szereztük meg első bajnoki győzelmünket aktuális ellenfelünkkel szemben. Süttő Attila tizenegyesből szerzett vezetést, amit Simut Mario szinte rögtön kiegyenlített. A 30. percben aztán Pálinkás Gergő állította be a 2-1-es végeredményt.

 

 

A bajnoki mérlegünk így jelenleg egy győzelem, egy döntetlen és három vereség, 4-6-os gólkülönbséggel, ezen kell javítanunk most vasárnap.


A játékvezető

A találkozó sípmestere Nazsa Tamás lesz, aki tizennegyedik alkalommal vezet mérkőzést a Kolorcity Kazincbarcika SC számára. A mérlegünk - bíráskodása mellett - négy győzelem, öt döntetlen és négy vereség.


A Kolorcity Kazincbarcika SC és a Szombathelyi Haladás eddigi egymás elleni bajnoki mérkőzései:

 

2023.04.02.

Kolorcity Kazincbarcika SC

2-1

Szombathelyi Haladás

2022.10.05.

Szombathelyi Haladás

1-0

Kolorcity Kazincbarcika SC

2021.04.11.

Szombathelyi Haladás

2-2

Kolorcity Kazincbarcika SC

2020.10.25.

Kolorcity Kazincbarcika SC

0-1

Szombathelyi Haladás

2019.10.06.

KBSC

0-1

Szombathelyi Haladás

 


Mint ismeretes, mindkét csapat egy héten belül a harmadik mérkőzését játssza, s több száz kilométert tett/tesz meg egy-egy mérkőzés kapcsán. Így mindkét stábnak óriási feladat, hogy jól forgassa a srácokat, s a regeneráció, motiváció és taktika csúcsra legyen járatva.

 

Csábi József vezetőedző

Egy nagy múltú, komoly tradíciókkal rendelkező klub élcsapata érkezik hozzánk, egy olyan gárda, amelyik tud, és akar is futballozni. A tabellán jelenlegi pozíciójuk nem szabad, hogy megtévesszen minket, agresszív, kombinatív és masszív csapat a Haladás, nehéz mérkőzésre számítok. Már csak azért is, mert minden meccsnek óriási tétje van, nagyon besűrűsödött a mezőny, s nekünk hazai pályán (is) maximális koncentrációval kell játszanunk és gyűjtögetni a pontokat.
Szabó Balázs, Nicolas Morínigo, Gyurkó Máté és Fejes Ádám továbbra is sérült, s ahogy szerdán már látható volt, Pekár László, Csilus Tamás és az orrtörést szenvedett Kotula Máté is harcra kész.

 

A mérkőzés 13 órakor kezdődik a Kolorcity Arénában, kapunyitás 12-kor.

Online stream: ONLINE KÖZVETÍTÉS

 

Emellett élő eredménykövetés extra tartalmakkal közösségi oldalunkon.

 

CSAK A BARCIKA!!!

További híreink

Szezonnyitó Csákváron

Dátum: 2024. júl 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös évadának első fordulójában a Puskás Akadémia fiókcsapatához látogatunk.

A Csákvár ellen a nyitófordulóban!

Dátum: 2024. júl 25. 18:00

Volt játékosmozgás ellenfelünknél is.

Csokorba szedtük az NB2-es keret nyári változásait

Dátum: 2024. júl 25. 14:00

Érkezők, távozók, kölcsönjátékosok...

A Barcika éve lehet a következő – de már a jövő csapatát is építjük!

Dátum: 2024. júl 25. 04:00

Bizalom, türelem, hit és összetartozás – ezek a formálódó csapat és közönsége „varázsszavai”.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk