Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Folytatódik a bajnokság, vendégünk a Szombathelyi Haladás

Folytatódik a bajnokság, vendégünk a Szombathelyi Haladás

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A hétközi MOL Magyar Kupa fordulót követően hétvégén már folytatódik a bajnokság, a Honvéd után ismét egy patinás, nagy múltú csapat, a Szombathelyi Haladás lesz az ellenfelünk.

 

A vasi megyeszékhely csapatát 1919-ben alapították Szombathelyi MÁV Haladás SE néven. A labdarúgócsapat a következő szűk két évtizedet a Nyugat-magyarországi bajnokságban töltötte, ami az akkori második vonalnak felelt meg. Itt az évek során négyszer is aranyérmet szereztek, de az osztályozókon rendre elvéreztek, egészen 1936-ig, amikor a Szolnoki MÁV legyőzésével végül feljutottak – igaz az első szezon végén ki is estek.

Tartósan a II. világháború után tudtak megkapaszkodni az élvonalban, tizenhét szezonon át voltak tagjai az első osztálynak egészen 1960-ig. Ez azóta is a leghosszabb ilyen sorozata a zöld-fehéreknek. A liftezés ezután is folytatódott, az NB1-ben nem tudtak megragadni a szombathelyiek, viszont a másodosztályhoz jellemzően túl erős volt a csapat.

 

A kilencvenes évek elején produkálták a legérdekesebb szériát, amikor hat egymást követő szezonban váltotta egymást kiesés az elsőosztályból és a másodosztály megnyerése.

A kétezres években újabb hektikus időszak következett, ám ez az évtized hozta el a Haladás legjobb bajnoki eredményét is, amikor a 2008/2009-es évadban újoncként a bronzérmet szerezték meg. A tabellán a Debrecen és az Újpest előzte meg őket, viszont csak mögöttük futott be az ősi rivális Zalaegerszeg. Az ezt követő tíz évad rendre a középmezőnyben találta a vasiakat, majd a 2018/2019-es szezon végén az utolsó helyen végezve kiestek.

Rögtön a következő idényben a Merkantil Bank Ligában sem sokon múlt a bennmaradás, a csonka szezon lefújásakor a 17. helyen álltak. Ezután sikerült megragadniuk a középmezőnyben; a mögöttünk hagyott idényben a 9. helyet szerezte meg a Haladás.

 

A most futó szezonban négy győzelem, négy döntetlen és öt vereség a mérlegük, amivel a 13. helyen állnak. Az elmúlt három fordulóban nem tudtak nyerni, a szegedi döntetlen után kikaptak az addig nyeretlen Mosonmagyaróvártól és az augusztus közepe óta gólképtelen Pécstől is. Ebből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a hétközi kupafordulóban például nagyon megszorongatták a rivális – és elsőosztályú – Zalaegerszeget, akik végül 2-1-es győzelemmel tudtak csak továbbjutni.

 

A Haladás idei házi góllövőlistáját a saját nevelésű, de már Újpestet is megjárt, 27 éves Rácz Barnabás vezeti három találattal.

 

Az átigazolási időszakban nem forgatta fel alapjaiban a keretet a júniusban érkező új vezetőedző, Aleksandar Jovic. Távozott többek között Borvető Áron, Devecseri Szilárd, Lencse László, vagy épp a hozzánk érkező Csilus Tamás. Az érkezők közt szerepelt a rutinos Jagodics Márk és Szakály Attila.


Nyári játékosmozgás a Szombathelyi Haladásnál

 

Érkezők:

Beronja Zoran (Szeged – kölcsönbe), Ene Cornel (román-magyar, FC Hermannstadt – Románia), Jaroslav Gelesh (ukrán-magyar, Kisvárda – kölcsönbe), Hursán György (Szentlőrinc – kölcsönből vissza), Jancsó András (Szentlőrinc), Jagodics Márk (Budafok), Marko Kelemen (szlovák-magyar, MFK Ruzomberok – Szlovákia, kölcsönbe), Pintér Filip (Rapid Wien – Ausztria), Szakály Attila (Siófok), Tarján Patrik (Haladás VSE – kölcsönből vissza).

 

Távozók:

Alban Taipi (északmacedón, KF Desa – Észak-Macedónia), Bartusz Dániel (Veszprém, kölcsön után végleg), Borvető Áron (Szeged-Csanád GA), Csató Martin (Siófok), Devecseri Szilárd (Markt Allhau – Ausztria), Csilus Tamás (Kazincbarcika), Lencse László (Lockenhaus – Ausztria), Molnár Rajmund (MTK – kölcsönbe), Németh Milán (Haladás VSE).

 

A Szombathelyi Haladás eddigi meccsei a szezonban

 

BVSC-Zugló

1-0

Szombathelyi Haladás

Aqvital FC Csákvár

4-2

Szombathelyi Haladás

HR-Rent Kozármisleny

2-0

Szombathelyi Haladás

Szombathelyi Haladás

1-1

Nyíregyháza Spartacus

Tiszakécskei LC

2-3

Szombathelyi Haladás

Budapest Honvéd

1-2

Szombathelyi Haladás

BFC Siófok

1-1

Szombathelyi Haladás

ETO FC Győr

1-1

Szombathelyi Haladás

Szombathelyi Haladás

2-1

Soroksác SC

Budafoki MTE

0-1

Szombathelyi Haladás

Szombathelyi Haladás

1-1

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Credobus Mosonmagyaróvár

2-1

Szombathelyi Haladás

Szombathelyi Haladás

0-1

PMFC

 

 

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk