Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A 16. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga

A 16. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A válogatott szünetben a nemzeti tizenegy csoportelsőként biztosította be kijutását a 2024-es németországi Európa-bajnokságra, most pedig folytatódnak a bajnoki küzdelmek. A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC következő ellenfele a Soroksár SC lesz.

 

A jelenleg működő soroksári együttes alapításának éve 1999, ám ennél jóval régebbre nyúlik vissza a helyi futball története. A Soroksári AC alapításának éve 1905, a hivatalos labdarúgó bajnokságokban pedig 1911 óta vettek részt.

 

A legtöbbször másodosztályban szereplő csapatot a harmincas évek elejének gazdasági válsága alaposan megviselte, az egyesületnek ideiglenesen Zuglóba kellett költöznie, majd egyesült a rivális Pesterzsébettel is Erzsébet-Soroksár néven. A II. világháborút követően, ismét fúziók, feljutások és kiesések, valamint többszöri névváltoztatás következett (Er-So Madisz, Textil SK, Vörös Lobogó, SORTEX).

 

A textilgyári támogatás megszűnése aztán a hatvanas években a csapat feloszlásához is vezetett, utoljára 1968-ban, a budapesti harmadik vonalban (országosan hetedosztálynak felelt ez meg) értek el 10. helyet. A sok néven szereplő AC ugyanakkor szűk hatvan éve alatt tíz szezont is lehúzott az élvonalban, legjobb helyezésük a 7. volt, amit 1935-ben és 1945-ben értek el. Ezek mellett 1934-ben a Magyar Kupát is megnyerték.

 

A megszűnést követően 1999-ben alakult újra futballcsapat Soroksáron. A sárga-fekete színeket viselő együttes gyorsan kapaszkodott felfelé, 2005-től már a másodosztályban találkozhattunk velük. Később, 2008 és 2014 között ismét a harmadosztályt taposták, 2014 óta viszont a Merkantil Bank Liga stabil tagjai. Az elmúlt kilenc szezonban a legrosszabb helyezésük a 10. (2019/2020), a legjobb pedig a 4. (2016/2017) volt. A folyamatos szilárd másodosztályú szerepléshez hozzájárul az is, hogy sok éve a Ferencvárosi TC fiókcsapataként működnek.

 

A 2022/2023-as szezont a Soroksár az előkelő 5. helyen zárta. A stabilitásra jellemző az is, hogy a csapatot 2017 óta irányító Fradi-legenda, a kazincbarcikai születésű és nevelésű Lipcsei Péter jelenleg a Merkantil Bank Liga mezőnyének legrégebb óta „hivatalban lévő” edzője. Az átigazolási időszakban a csapat meglehetősen passzív volt. Élvonalbeli tapasztalattal a lábában érkezett Dragóner Filip és Katona Máté,, a távozók között pedig a Barcikára igazoló Ternován Patrikot találjuk.


Nyári játékosmozgás a Soroksár SC-nél:

 

Érkezők:

Dragóner Filip (Ajka), Gálfi Zoltán Norbert (VLS Veszprém), Katona Máté (Kecskeméti TE).

 

Távozók:

Erdélyi László (VS Dunakeszi), Halmai Ádám (FTC), Hudák Martin (Mezőkövesd, onnan Pécsi MFC), Lipcsei Krisztián (?), Kovács Marcel (Kisvárda), Major Barnabás (?), Ternován Patrik (Kazincbarcika).


A Soroksár jelenleg – hozzánk hasonlóan – 20 ponttal áll a Merkantil Bank Ligában. A 8. helyet foglalják el öt győzelemmel, öt döntetlennel és öt vereséggel, a mieinket több győzelmüknek köszönhetően előzik meg. Jelenleg jó formában vannak, öt mérkőzés óta veretlenek, utoljára október elsején, az ETO FC Győrtől kaptak ki 3-1-re.


A Soroksár SC eddigi mérkőzései a szezonban:

 

FC Ajka

0-0

Soroksár SC

Soroksár SC

1-0

Gyirmót FC Győr

BVSC-Zugló

1-2

Soroksár SC

Soroksár SC

2-0

Aqvital FC Csákvár

HR-Rent Kozármisleny

2-1

Soroksár SC

Soroksár SC

1-2

Nyíregyháza Spartacus

Tiszakécskei LC

1-0

Soroksár SC

Soroksár SC

1-1

Budapest Honvéd

Szombathelyi Haladás

2-1

Soroksár SC

Soroksár SC

1-3

ETO FC Győr

BFC Siófok

0-1

Soroksár SC

Budafoki MTE

0-0

Soroksár SC

Soroksár SC

1-1

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Credobus Mosonmagyaróvár

0-2

Soroksár SC

Soroksár SC

0-0

PMFC

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk