Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Irány Budafok!

Irány Budafok!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Elérkeztünk a 2023-as év utolsó előtti mérkőzéséhez, egyben a bajnokság első felének lezárásához is; hiszen a hétvégi forduló után immár minden párosítás és meccs megrendezésre kerül, tehát jöhetnek majd a „visszavágók”. A Kolorcity Kazincbarcika SC ilyen értelemben vett utolsó ellenfele a Budafoki MTE csapata lesz.

 

Budafok városát 1950-ben csatolták Nagy-Budapesthez, azóta a főváros XXII. kerülete. A helyi labdarúgás azonban már ekkor is évtizedes múltra tekintett vissza, hiszen a Világosság Football Csapat 1912-ben, majd a Budafoki Atlétikai és Football Club 1913-ban jött létre. A focicsapat nevével a Budapest környéki bajnokságokban 1920-tól találkozhatunk.

 

A következő két évtized jellemzően a körzeti, megyei bajnokságokban találta a csapatot, amely aztán a meglehetősen kaotikus 1945 tavasz-nyári Budapest Bajnokság II. 5. csoportját nagy fölénnyel, veretlenül megnyerte, ezzel a következő évad élvonalbeli küzdelmeire kvalifikált. Az 1945/1946-os Országos Bajnokság Nyugati csoportjában a 13. helyen végeztek, a soron következő átszervezéseket követően pedig a másodosztályban folytatták.

 

Az NB2 Közép csoportját 1951-ben – ekkor Budapest Gyárépítők néven – megnyerték, de a feljutásért rendezett osztályozón alulmaradtak a Budapesti Postás, a Pécsi Lokomotív és a Vörös Lobogó Keltex mögött. A hetvenes, majd a nyolcvanas években harmadosztályú kitérőket tett az ekkor már Budafoki MTE Kinizsi csapata, amely azonban rendre vissza tudott jutni néhány év elteltével a második vonalba.

 

A legnagyobb mélyrepülését a csapat a 2010-es években élte meg, amikor a 2014-es nagy átszervezés után ismét a Budapesti városi bajnokságokban találták magukat. Innen aztán hullámhegy jött, két év alatt az NB3-ba jutottak, majd ott 2017-ben nagy fölénnyel bajnokságot nyerve immár a Merkantil Bank Ligába kvalifikáltak.

 

Itt sem volt megállás, a 2020-ban járvány miatt megszakadt évadban a 2. helyen végeztek, így a következő szezonban az OTP Bank Ligában szerepelhettek. Második élvonalbeli évüknek voltak ugyan emlékezetes pillanatai, a vége mégis kiesés lett, azóta pedig stabilan az NB2-es bajnokság résztvevői. A mögöttünk hagyott, 2022/2023-as idényben a 10. helyen végeztek.


A nyáron edzőt váltó alakulat – Mátyus János helyére Erős Gábor érkezett – az átigazolási időszakban megszerezte többek közt Merényi Ádám, Pintér Ádám és Szerető Krisztofer játékjogát, ám távoztak is meghatározó játékosok, mint Adorján Krisztián, Jagodics Márk vagy Beke Péter.

 

Nyári játékosmozgás a Budafoki MTE-nél

 

Érkezők:

Elek Bence (III. Kerületi TVE), Fiáth Bence (Parma U19 - Olaszország), Kocsis Bence (Paks – kölcsönbe), Lorentz Márton (Paks), Merényi Ádám (MTK), Nagy Gergő (Nyíregyháza – legutóbb Tiszaújváros, kölcsönben), Orosz Marcell (Ferencváros – kölcsönbe), Pintér Ádám (Szentlőrinc), Szerető Krisztofer (Nyíregyháza).

 

Távozók:

Adorján Krisztián (Bp. Honvéd), Bakti Balázs (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza, onnan Vasas, kölcsönbe), Beke Péter (Paks), Forrai Zoltán (FC Dabas), Györgyi Arthur (romániai, FK Csíkszereda – Románia), Jagodics Márk (Haladás), Margitics Andor (befejezte pályafutását), Molnár Bence (FC Dabas – kölcsönbe), Soltész István (Zalaegerszeg), Sós Máté (Diósgyőr – kölcsönből vissza), Szalai Dániel (Bicske), Szűcs Zsolt (putnoki kölcsön után FSG Oberpeteresdorf/Schwarzenbach – Ausztria), Takács Ronald (ukrán-magyar, Gyirmót FC Győr).


A piros-feketék jól kezdték a most futó szezont, az első öt meccsüket veretlenül vívták meg (négy győzelem, egy döntetlen) és vezették a tabellát. A második öt meccsen aztán már csak egy győzelem jött össze, azóta viszont még annyi sem. A csapat utoljára szeptember 24-én győzött, akkor odahaza verték meg a Tiszakécskei LC-t. Az azóta lejátszott nyolc mérkőzésen három döntetlen és öt vereség a mérlegük, nem is csoda, hogy a táblázat 12. helyére csúsztak vissza. A csapat házi gólkirálya három találattal a rutinos Kovács Dávid.

 

A házi góllövőlista állása a Budafoki MTE-nél:

 

1.

Kovács Dávid

3 gól

2.

Elek Bence

2

2.

Kalmár Olivér

2

2.

Oláh Bálint

2

2.

Vasvári Zoltán

2

 


A Budafoki MTE eddigi meccse a 2023/2024-es szezonban:

 

Vasas SC

0-1

Budafoki MTE

Budafoki MTE

2-0

FC Ajka

Gyirmót FC Győr

1-1

Budafoki MTE

Budafoki MTE

2-0

BVSC-Zugló

Aqvital FC Csákvár

0-1

Budafoki MTE

Budafoki MTE

1-2

HR-Rent Kozármisleny

Nyíregyháza Spartacus

2-0

Budafoki MTE

Budafoki MTE

2-1

Tiszakécskei LC

Budapest Honvéd

2-2

Budafoki MTE

Budafoki MTE

0-1

Szombathelyi Haladás

ETO FC Győr

4-1

Budafoki MTE

Budafoki MTE

0-0

Soroksár SC

BFC Siófok

3-1

Budafoki MTE

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

1-0

Budafoki MTE

Budafoki MTE

2-2

Credobus Mosonmagyaróvár

PMFC

1-0

Budafoki MTE

 

További híreink

Elindult a jegyértékesítés a győri ETO elleni találkozóra!

Dátum: 2024. máj 08. 14:30

Online és személyesen is lehet belépőt váltani a vasárnapi, nagyon izgalmasnak ígérkező mérkőzésre.

Harnócz Róbert: csalódott vagyok az eredmény miatt…

Dátum: 2024. máj 07. 17:28

A két gyönyörű Kovács gól (is) kevés volt a három ponthoz.

U19: Javuló forma és eredmények

Dátum: 2024. máj 07. 16:40

Négy meccs, hat pont, s harmadik hely az Alsóházban.

Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Dátum: 2024. máj 07. 13:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyről hoztuk el a három pontot!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk