Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Nagy győzelem Pécsett!

Nagy győzelem Pécsett!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az őszi mérkőzésből kiindulva arra számíthattunk, hogy gólzápor nem várható a PMFC és a Kolorcity Kazincbarcika SC összecsapásán. A pálya talaja az időjárás viszontagságai miatt láthatóan nem volt tökéletes állapotban és tudtuk azt is, hogy a pécsiek meccsein esik messze a legkevesebb gól a ligában. Ráadásul az egymás elleni őszi meccsen is gólnélküli döntetlen született.

 

A találkozó előtt Kulcsár Árpád, a hazaiak vezetőedzőjének dolgát három eltiltás – Krausz Raul, Rácz László, Hadaró Valentin – nehezítette. Csábi József Kurdics Leventére és Fejes Ádámra nem számíthatott, míg a diósgyőri kooperáció keretében a télen tőlünk távozó kapus, Tóth Balázs mellett Csatári Gergő és Vincze Dániel szerepelhetett a keretben – Tóth és Csatári a kezdőbe is került.

 

A mérkőzés eleje helyzetekben nem bővelkedett, de nem kímélték sem magukat, sem egymást a játékosok, amit jól jelez, hogy tőlünk Pinte Patrik és Szekszárdi Milán, míg a hazaiak közül Harsányi István is már az első húsz percben sárga lapot kapott. Sőt, a Harsányi által a 17. perc elején elkövetett szabálytalanság nyomán Székely Krisztián megsérült, így már a 20. percben cserélni kényszerültünk, helyére Ternován Patrik állt be.

 

 

A játék továbbra sem volt látványos, vagy éppen izgalmakkal teli, de a félidő végéhez közeledve felpörögtek az események: előbb újra rákezdett az eső, majd a hajrában két ziccerből is gólt szerezhettünk volna, ám Pinte Patrik (ekkor még) nem tudott kifogni Helesfay Donát kapuson és a pécsi védelmen.

 

 

A szünetben talán aggódhattunk amiatt, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulhatják magukat, amit erősített az is, hogy a második félidő elején immár mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb helyzetek.

Egy óra játék után aztán olyan szűk tíz percet produkáltak a barcikai fiúk, amire biztosan sokáig emlékezni fogunk majd! Előbb Kotula Máté beadását fejelte be szép mozdulattal az ötösről Pinte Patrik, 0-1.

 

 

 

Három perccel később Süttő Attila tanári módon ívelt egy szabadrúgást Pethő Bence felé, aki a tizenhatos csücskéből pókhálózta ki a hazai kapu jobb felső sarkát, megszerezve ezzel első barcikai gólját.

 

 

 

Alig ketyegett le újabb három perc, amikor Pinte Patrik labdát szerzett, fejjel Csatári Gergőhöz továbbította, aki saját térfelünkről egy szép szólóval nyargalt végig Helesfay kapujától úgy huszonkét méterig. Ott kicselezte a nyakán loholó pécsi védőket, s nagyjából 20 méterről gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot, kiváló egyéni villanás volt.

 

 

Az utolsó húsz percben már se a lesokkolódott pécsiek, se a meccset gyakorlatilag szűk tíz perc alatt eldöntő barcikaiak nem rohamoztak látványosan, így 0-3 állt az eredményjelzőn, amikor Gaál Ákos játékvezető a sípjába fújt. Csapatunk másodszor nyert ekkora különbséggel a bajnoki szezonban (a 2. fordulóban Mosonmagyaróváron nyertünk szintén 3-0-ra), amivel a stabil 7. helyen állunk a tabellán.

Hétközben az utolsó forduló elmaradt mérkőzéseit pótolják, ami a Kazincbarcikát nem érinti, sem így, sem úgy.

Ugyanis a tabellán jelenleg elfoglalt helyünket a szerdai mérkőzések végeredményei sem fogják megváltoztatni, maximum átrendeződés lehet előttünk és utánunk.

 

Jó hír, hogy ezen a találkozón nemcsak Pethő Bence szerezte meg első kazincbarcikai gólját, hanem Dobozi Krisztián is első magyar NB2-es játékperceit, illetve Király Mátyás az első profi keretbe nevezést. Full profin hozta le a taláékozót a már diósgyőriként visszatért Tóth Balázs, s ugyanilyen módon kezelte a helyzetet harmadik kapusunk Megyeri Gábor is. Büszkék vagyunk rájuk ezért (is)!

 

 

Az viszont már kevésbé jó hír, hogy a pécsi találkozón két játékosunk is megsérült, Papp Milán gézsapkával a fején zárta a mérkőzést, ám ez várhatóan egy gyorsan gyógyuló probléma.

Székely Krisztián vállában azonban az első orvosi vizsgálatok szakadást állapítottak meg a helyi kórházban, s műtétet javasoltak. Krisztián hazautazott csapatunkkal, további kivizsgálása már ma folytatódik, bízunk benne, hogy mielőbb újra közöttünk és a pályán lehet. Veled vagyunk Krisztián!

 

Ötödik sárga lapja miatt biztosan nem számíthat Csábi József Pekár Lászlóra a Siófok ellen, hiszen számunkra a következő megmérettetés február 18-án, vasárnap 14 órától a Balaton-parti városban lesz.

 

Buzdítsuk ott is teljes erőből a fiúkat, hogy a tavasz úgy folytatódjon, ahogy elkezdődött!

 

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!


JEGYZŐKÖNYV

 

PÉCSI MFC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 0–3 (0–0)
Pécs, PMFC Stadion
Vezette: Gaál Ákos (Király Zsolt, Kiss Balázs)
Gólszerző: Pinte 61’, Pethő B. 64’, Csatári 67’


PMFC
Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics – Szeles (Bachesz 75’), Hudák M. (Tóth-Gábor 63’) – Harsányi (Vas 60’), Bukovics, Miknyóczki – Rácz B. (Szabó M. 75’).
Vezetőedző: Kulcsár Árpád

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Szekszárdi, Heil, Papp M. (Dobozi 70’), Kotula – Székely (Ternován 20’), Csatári, Kártik (Pekár 70’), Süttő (Csilus T. 78’) – Pethő B. (Gante 78’), Pinte.
Vezetőedző: Csábi József


MESTERMÉRLEG

 

Kulcsár Árpád, a PMFC vezetőedzője

Egy 0-3-as hazai vereség után minden csak magyarázkodásnak tűnhet. Már az előző hazai meccsünkön is volt egy tízperces rövidzárlatunk, ez történt most is a 60. perc után, amit az ellenfél kihasznált, három gólt kaptunk nagyjából nyolc perc alatt. Az őszhöz képest abban léptünk előre, hogy megvannak a helyzeteink, ami viszont azzal jár, hogy nyíltabban játszunk, most is kaptunk gólt emiatt. Minden mérkőzést úgy fejezünk be, hogy három-négy fiatal van a pályán, akik nagyon tehetségesek, sőt jó teljesítményt nyújtanak, de azt látnunk kell jelen pillanatban, hogy nekünk idén a bennmaradás lesz a célunk.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Ilyen meccs után kicsit könnyebb összeszedni a gondolatokat. A végére sima lett, de ez az első félidőben nem így nézett ki, nehezen tudtuk lereagálni az ellenfél játékát a széleken. A félidőben átszerveztem emiatt a játékot és a második játékrész már tökéletesre sikerült. Az első félidő végén volt két nagy helyzetünk, ami kimaradt, sőt még később is 0-0-nál hagytunk ki helyzetet, de a gól után felszabadultak a fiúk, így sikerült szép játékkal magabiztos győzelmet aratnunk. Ez a győzelem nagyon értékes, mert ez a pécsi csapat nem véletlenül szerepel ott a tabellán, ahol, szoros vetélytársaink. Örömmel láttam a csapat játékát, egész héten érezhető volt rajtuk, hogy ez jól sikerülhet. Ilyenkor szoktuk mondani, hogy a távolság lerövidül, amikor megyünk haza.

További híreink

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

U15: megjött az áttörés!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:00

Nagyarányú győzelem idegenben, ma pedig hazai környezetben gyűjtögethetjük tovább a pontokat.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk