Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Ezúttal mi hajráztunk jobban – értékes döntetlen a Vasas ellen

Ezúttal mi hajráztunk jobban – értékes döntetlen a Vasas ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A BFC Siófok otthonában elszenvedett vereség után két helyen is változtatott a kezdőcsapaton Csábi József vezetőedző, ráadásul két olyan játékosnak is bizalmat szavazott, akik az idei szezonban bajnoki meccsen nem szerepeltek még egyáltalán vagy a kezdőben. A kapuban Bánhegyi Bogdán helyett Megyeri Gábor, a védelemben pedig a Siófokon megsérült Papp Milán helyett Dobozi Krisztián kezdett.

 

Már a találkozó elején látszott, hogy taktikailag rendkívül felkészültek voltak a csapatok, mindenki próbálta a maga akaratát és játékát ráerőltetni a másikra. A Vasasé volt az első valamirevaló helyzet, ám a mezőnyfölény inkább a mieinké az összecsapás első harmadában. Távoli lövéseink azonban nem sikerültek jól, akcióink végébe pedig hibák csúsztak, ebben az időszakban a vendégek inkább csak egy-egy kontrával próbálkoztak.

 

 

Harcos, küzdelmes és jó iramú első félidőt láthatott a szép számú közönség, melynek vége felé kicsit sebességet váltottak a piros-kékek, a ellentámadásaikkal egyre komolyabb veszélyt tudtak okozni. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy gól nélkül érkezünk meg a szünethez. Aztán az utolsó percben egy vendéghelyzet után röviden tisztáztunk a kapunk elől, Pekár Lászlótól Berecz Zsomborhoz pattant a labda, aki egy igazítás után tizennyolc méterről jobbal, laposan és igen pontosan kilőtte a jobb alsó sarkot.

 

 

A szünet után lendületben maradt a Vasas, védőink szinte egyfolytában munkában voltak, igaz, nagy ziccerig nem jutottak el a vendégek. Tíz perc után Csábi József egy váratlant cserélt, Kotula Máté és Dobozi Krisztián helyére Süttő Attila és Vincze Dániel álltak be. A Vasas nyomása lassan alábbhagyott, ám a visszaszerzett kezdeményezéssel sokáig nem tudtunk élni, kisebb helyzetekig jutottak csak támadóink.

 

Tíz perccel később Kártik Bálint és Ádám Ferenc, majd a 75. percben Patrick Gânțe is beállt, így gyakorlatilag pályára lépett minden támadónk. A bátor taktika pedig a 86. percben végül meghozta gyümölcsét. A Vasas végzett el szabadrúgást, Szekszárdi Milán a büntetőterületen belül tisztázott, a labdát pedig Kártik Bálint gyűjtötte be. Hosszan előrerúgta azt Gânțe irányába, aki Hidivel viaskodott érte. A lecsorgót Ádám Ferenc szedte össze, szépen beültette a hintába egyszer-kétszer a Vasas játékosait, majd Pethő Bencéhez passzolt. Támadónk Kártikhoz továbbított a jobb szélre, aki kicsit megnyugtatta a zsugát, majd berúgta középre a feladóhoz, aki a tökéletes beadást az ötösről a bal felsőbe bólintotta három Vasas játékos között.

 

 

Pethő Bence találatával tehát 1-1 lett az állás a 86. percben.

 

 

A gól után kissé zavarba jöttek a vendégek – és lendületbe a mieink –, ám az angyalföldiek gyorsan rendezték soraikat, így maradt az 1-1-es döntetlen.

A feljutásért küzdő, és immár tizenegy mérkőzés óta veretlen Vasas FC ellen értékes pontot sikerült szereznünk.

 

Folytatás március első vasárnapján az FC Ajka otthonában, ahol egy parádés formában lévő csapattal mérjük majd össze erőnket.

 

Biztassuk akkor is teljes erőből a csapatot!

Hajrá Vegyész! Hajrá Barcika!

 

 

JEGYZŐKÖNYV

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – VASAS FC 1-1 (0-1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna
Vezette: Katona Balázs (Horváth Róbert, Ifj. Varga Gábor)
Gólszerző: Berecz 45’, illetve Pethő 86’.

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Megyeri – Szekszárdi M., Heil, Dobozi (Vincze 54’), Ternován (Gänte 75’), Csilus T. (Ádám 64’), Csatári, Kotula (Süttő 54’), Pekár (Kártik 64’), Pethő, Pinte.
Vezetőedző: Csábi József

 

VASAS FC
Jova – Bakti, Holender (Hinora 66’), Berecz (Vida 66’), Doktorics, Hidi, Otigba, Baráth, Radó, Tóth M. (Szalay 59’), Urblik.
Vezetőedző: Desits Szilárd

 

MESTERMÉRLEG

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

 

Megérdemelt, igazságos döntetlen született. Az első félidő végén volt egy nyolc perces megingásunk, amit nagyon jól kihasznált a Vasas a játékrész utolsó percében. Egészen addig az történt a pályán, amit mi akartunk, nem volt rajtunk fogás. A második félidőre úgy mentünk ki, hogy azt kértem, maradjunk meccsben. Nem az első percektől akartunk erőlködni, ez tudatos volt. Úgy kellett cserélnem, hogy a fiatalszabályt is figyelembe vegyük, de így is jól sikerült belenyúlnunk a meccsbe. Szép támadás végén egyenlítettünk, hangsúlyozom, teljesen megérdemelten. A második félidő hullámzó volt, néhol az időt húzva meccselt a Vasas, az első félidő végén mi ezt elmulasztottuk. Egy nagyon jó Vasas ellen szereztünk két pontot idén, s vettünk el négyet, erre lehet büszkének lenni. Sok sikert kívánok nekik az elkövetkezendő időszakban. Nekünk minden pont fontos. Ki kell emelnem a stáb munkáját, sokat dolgoztunk pedagógiai és pszichológiai értelemben a kerettel a héten, tartottuk a lelket azokban, akik kevesebb lehetőséget kaptak. Megint bele kellett nyúlnom az utolsó napokban is a csapatba, rövid volt a padunk, de mindenkinek jó volt a hozzáállása és a végén kihoztuk a meccsből azt, amit megérdemlünk.

 

Desits Szilárd, a Vasas FC vezetőedzője

 

A kezünkben volt a mérkőzés és megérdemeltük volna a győzelmet. Több szempontból is nehéz ellenféllel volt dolgunk, egyrészt nagyon szervezettek voltak, másrészt kellemetlen, néhol durva futballt játszottak, amit a játékosaim tudtak tolerálni és jó hozzáállással hozták le a mérkőzést. Sajnálom az egyenlítő gólt, ami előtt szerintem szabálytalanság történt, de mi is felelőtlenek voltunk, hibáztunk, elvettük magunktól a győzelmet.

További híreink

U17: egy pont két fordulóból

Dátum: 2024. máj 03. 17:32

Egy döntetlen és egy vereség az elmúlt két meccs nem túl fényes mérlege.

„Idegen” után itthon is egy négyest gurított U15-ös csapatunk

Dátum: 2024. máj 03. 17:00

Szombaton Ongára utazik Balogh József együttese.

A Szombathelyi Haladáshoz látogatunk Anyák napján

Dátum: 2024. máj 03. 10:00

Merre billen a mérleg nyelve? Jelenleg két pont és két helyezés van közöttünk.

Jegyinfók a Haladás elleni találkozóra

Dátum: 2024. máj 02. 14:00

A 31. forduló mérkőzésére a megújult sportkomplexumban kerül sor.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk