Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A tavaszi tabella éllovasához látogatunk

A tavaszi tabella éllovasához látogatunk

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Tavaly volt száz éve, hogy Ajka első futballcsapatát, az Ajkai Sportegyesületet megalapították a helyi üzemekben dolgozó fiatalok. A klub történetét részletesebben ITT dolgoztuk fel, most nézzük meg, milyen hullámvölgyeken és hullámhegyeken vezetett át a zöld-fehér klub idei szezonja.

A 2022/2023-as szezon vitathatatlan meglepetéscsapata volt az FC Ajka, az együttes a megelőző szezon 9. helye után tavaly a bronzéremig jutottak a Diósgyőr és az MTK mögött. A csapat irányítását szezon közben (2022 október végén) vette át Jeney Gyula vezetőedző, aki előtte Kis Károly segítője volt, majd Kis menesztését követően megkapta a bizalmat és tavasszal nagy menetelést követően értek oda a dobogóra – a teljes tavaszi szezon során mindössze három vereséget szenvedtek, az egyiket éppen Kazincbarcikán.

Tavaly nyáron a szakmai stáb minimális változtatásokat eszközölt a keretben, ám a jó forma nem maradt meg az idei szezonra. Az ajkaiak kilenc fordulót követően az utolsó előtti helyen álltak, a szeptember végi, Gyirmót elleni vereséget követően pedig Jeney Gyulának is mennie kellett. Az új vezetőedző Schindler Szabolcs lett, ám vele sem indultak meg (ekkor még) felfelé, a téli szünetet is a 17. helyen töltötték.

Az átigazolási időszakban nem forgatták fel a keretet, négyen érkeztek és öt játékostól köszöntek el. Távozott Rabatin Richárd (BVSC), Vogyicska Bálint (Kozármisleny), Berzsenyi Kevin (Komárom), Antal Gábor és Gyuris Aurél. Az érkezők oldalán Nikola Pantovic, Nagy Mihály Krisztián (Kozármisleny), Fiáth Bence (Budafokról kölcsönbe érkezett), Forgó Milán (kölcsönbe Vasas II.) tűnt fel.

A tavaszi rajton a szintén rossz formában lévő Budafoki MTE-t verték meg 3-1-re, majd Szegeden is győztek 2-0-ra és a lendület nem fogyott el, a 18. fordulóból elhalasztott meccsen legyőzték a Soroksárt (3-1), majd a Mosonmagyaróvárt és a PMFC-t is (mindkétszer 1-0). Így egyetlen csapatként mind az öt idén lejátszott mérkőzésüket megnyerték, ezzel vezetik a formatabellát.

A csapat házi góllövőlistáját hárman vezetik holtversenyben, 3-3 góllal, Szarka Ákos, Borsos Filip és Babos Bence. A legtöbb sárgalapot (8) Görgényi Dávid kapta eddig idén, viszont mindössze egyetlen kiállítást könyvelhetett el a csapat, Jagodics Bencét a Gyirmót elleni meccsen küldték le piros lappal a 9. fordulóban.

További híreink

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk