Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A Gyirmót érkezik

A Gyirmót érkezik

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A később Győr városrészévé váló Gyirmót községben 1957-ben alakult meg az első labdarúgócsapat. A később egészen az élvonalig menetelő klub történetéről bővebben ITT írtunk.

Sokáig az állandóság szigetének tűnt a Gyirmót FC Győr csapata, hiszen magyar viszonylatban hosszú periódusnak számít az a négy esztendő, amit Csertői Aurél vezetőedző a csapat kispadján töltött. A győri születésű tréner szerződését a 2022/2023-as szezon végén nem hosszabbították meg a csapatnál, így nyáron távozott Gyirmótról.

Helyét az a Csizmadia Csaba vette át, aki korábban a Budafoki MTE csapatával feljutást ünnepelhetett.

 

Csizmadia vezetésével nem indult jól a szezon, két vereséggel nyitottak, majd jött zsinórban öt döntetlen (közte a Kolorcity Kazincbarcika SC elleni 2-2 is), de az első győzelem nem akart megszületni. A vezetőség a szeptember végi Vasas elleni idegenbeli vereség (2-0) után elégelte meg a rossz sorozatot és másnap menesztették a vezetőedzőt.

 

Csizmadia utódja Tamási Zsolt lett, aki korábban Győrben, a Vasasnál és az MTK-nál is dolgozott. A csapat ekkor – nyolc forduló után – az utolsó előtti, 17. helyen állt a tabellán. Az új tréner első meccsén aztán rögtön összejött a várva várt első győzelem, az Ajkát múlták felül 2-1-re. Az első sikert újabb három követte, majd egy döntetlen és egy vereség a Nyíregyháza ellen november 5-én.

A november elejei 2-4 arányú vereséget azért is érdemes megjegyezni, mert Tamási Zsolt csapata azóta nem talált újabb legyőzőre. Az együttes négy győzelem mellett ötször játszott döntetlent, s a 24. fordulót immár az előkelő 6. helyről várja.

 

A mögöttünk álló fordulóban a Pécset győzték le hazai környezetben, 2-1 arányban, erről így vélekedett Tamási Zsolt:

 

Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl a pécsiek ellen, de szerencsére végig kontroll alatt tudtuk tartani a játékot. Beigazolódott, amire előzetesen számítottunk a Baranya-megyeiektől, de csapatunk erejét mutatja, hogy meg tudtuk bontani védelmüket, kétszer is betaláltunk a kapujukba és meg tudtuk nyerni a meccset. Egységes az öltözői hangulat a csapatnál, ami a pályán is megmutatkozik, hiszen nem veszítik el türelmüket játékosaink akkor sem, ha nem sikerül tíz perc után vezetni, s ez már sokadszor hozta meg az eredményét. Több erős játékoskerettel rendelkező csapat van a bajnoki tabella hátsó régiójában, akik a tavasz közepétől még jobban összeszedik magukat. Nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, de erre is számítottunk, az elöl játszók közül úgy érzem a Nyíregyháza már csak elbukhatja a feljutást, illetve a bajnoki címet, de a Vasas, az ETO és a Szeged részéről nagyon nagy csatára számíthatunk a másik feljutó helyért.

 

A téli szünetben egészen minimális játékosmozgás történt az Alcufer Stadionban. Az érkezők között az ESMTK csapatától a huszonöt éves Molnár Jánost tudjuk megemlíteni, aki eddig többnyire csereként kapott lehetőséget tavasszal. Az egyetlen távozó Pethő Bence volt, aki éppen a Kolorcity Kazincbarcikába igazolt januárban, s azóta már két góllal is megörvendeztetett minket.

 

A Gyirmót FC Győr harmincegy találatával az ötödik legeredményesebb csapat az idényben. A házi góllövőlistát Medgyes Zoltán vezeti hét góllal, őt Soltész Dominik (6) és Madarász Márk (5) követik. Medgyes és Soltész egyben az a két játékos is, akik eddig a szezonban piros lapot kaptak, előbbi éppen ellenünk a 2-2-es eredménnyel zárult mérkőzésen.

 

A vasárnapi találkozó kapcsán a Gyirmót vezetőedzője így vélekedett:

 

A Kazincbarcika korábban is egy kellemetlen stílusú csapat volt, most is több mérkőzésüket megnéztem, rendkívül agresszív erőfutballt játszanak, nagyon nehéz lesz ellenük játszani, de meg vannak azok a dolgok, amiket, ha jól csinálunk, akkor ki tudjuk húzni a méregfogukat. Visszatértek a sérültjeink, így szerencsére teljes kerettel tudunk készülni a vasárnapi találkozónkra.

 

További híreink

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

U13: Ma délután hazai pályán játszik csapatunk

Dátum: 2024. ápr 27. 11:27

Érdekes és izgalmas mérkőzésekkel a hátunk mögött lépünk pályára a Sárospatak ellen.

U15: megjött az áttörés!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:00

Nagyarányú győzelem idegenben, ma pedig hazai környezetben gyűjtögethetjük tovább a pontokat.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk