Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Győzelem a Gyirmót ellen!

Győzelem a Gyirmót ellen!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Nem volt egyszerű a felkészülés a jó formában lévő Gyirmót FC Győr elleni mérkőzésre, hiszen többen sérülés miatt nem álltak Csábi József vezetőedző rendelkezésére. Székely Krisztián és Papp Milán után megsérült Kotula Máté, illetve saját nevelésű játékosunk, Kovács Szabolcs is. Mellettük pedig erősen kérdéses volt a könnyített edzésmunkát végző Kurdics Levente játéka, aki végül keretbe került, míg a többiek a lelátóról szurkoltak a társaknak.

 

Pályára lépett viszont friss igazolásunk, a 34-szeres válogatott, magyar bajnok, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes Varga József, aki szerdán csatlakozott a kerethez, s – talán sokak meglepetésére - első meccsét rögtön végig is játszotta.

 

 

A Gyirmót elleni bajnoki jó tempóval kezdődött, és bár nem alakultak ki nagy ziccerek az elején, az látszott, hogy mindkét csapat győzelemre tör. Bő negyedóra játék után egy jó kiugratással Medgyes Zoltán indult meg a balszélen, beadását Soltész Dominik nem találta el jól a hosszún, így Tóth Balázs védeni tudott.

 

 

A 33. perc legvégén aztán Csatári Gergő hozta magát lövőhelyzetbe két szép csel után, de tizenötről kicsivel a jobb alsó mellé lőtt. Így az első félidő gól nélkül fejeződött be, de biztató volt kimondottan bátor játékunk, amelyet időnként veszélyes és gyors kontrákkal tört meg a vendégcsapat. A komoly párharcok is gyakoriak voltak, nálunk a szervezettség és a fegyelmezettség. továbbá jó néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény vitte hátán a csapatot, melyen érződött az egységesség és az elszántság.

 

 

A szünetben mindkét szakvezető úgy érezte, hogy érdemes belenyúlni a lüktető meccsbe, Tamási Zsolt kettőt, Csábi József egyet cserélt, Heil Valter helyett Ternován Patrik érkezett a Barcikába.

A vendégeknek aztán pár perccel a kezdés után kényszerűségből kellett ismét változtatni: Szőke Gergő megsérült, Hajdú Ádám állt be a helyére. Az akarat és a tempó viszont nem hagyott alább, ennek köszönhetően egy óra játék után kezdett szétszakadni a pálya, mindkét csapat gólszerzésre törekedett, de úgy tűnt, hogy nem tudnak egymáson fogást találni.

 

 

A 71. percben Pinte és Pethő cikáztak a labdakihozatalon munkálkodó vendégek térfelén, aminek köszönhetően a Gyirmót el is vesztette azt. Varga bedobásából aztán egy formás barcikai támadás futott végig a jobb oldalon, Süttővel kényszerítőzött az ex-gyirmóti Pethő Bence, aki aztán a visszakapott labdával helyzetbe is került, de Hársfalvi – ekkor még - lábbal védeni tudott.  Az akciót jobboldali szöglet követte, ám közben cserélt is csapatunk, Patrick Gänte érkezett Csilus Tamás helyére. Akkor még nem tudtuk, hogy ennek a cserének egy-két perc múlva komoly jelentősége is lesz.

 

 

A szöglet nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára, de egy perc múlva Kártik kapott egy labdát, majd szép szólóval vitte be azt az üres területre, aztán a tizenhatoson belülre. Ott a tőle elpattanó labdát Szegi szedte össze, majd játszotta vissza, a frissen beállt Patrick Gänte erre rajtolt rá, majd indult meg vele; az őt megtámadó Szegi azonban a büntetőterület oldalánál fellökte kilencesünket. Szabadrúgás a tizenhatos bal oldalától, Szigetvári Márk játékvezető jól vette észre, hogy a fault a büntetőterületen kívül történt.

 

 

A pontrúgás előtt Süttő, Varga és Kártik tanácskoztak, majd végül Kártik Bálint váratlanul, laposan, középre Süttő Attilához passzolt, ő középről, kapásból, ballal a kapu elé lőtt, ott pedig Dobozi Krisztián ért bele tökéletesen a labdába, ami a jobb alsó sarokban kötött ki. Láthatóan jól begyakorolt, tökéletesen végrehajtott figura volt.

 

 

A hátralévő időben a vendégek igyekeztek minden energiát mozgósítani az egyenlítés érdekében, de igazán nagy helyzetig nem jutottak, a védelmünk stabilan állta a sarat és az öt perces hosszabbítás végén győztesként ünnepelhettünk. A gyirmótiak kilenc veretlen mérkőzés után kaptak ki újra, hiszen utoljára november 5-én, a Nyíregyházától szenvedtek vereséget. Ez is jól mutatja tegnapi győzelmünk értékét, mely a végig lelkesen szurkoló közönségünk nélkül biztosan nem sikerülhetett volna!

 

 

Folytatás március 17-én 14 órától Zuglóban, ahol a BVSC vendégei leszünk!


JEGYZŐKÖNYV

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – GYIRMÓT FC GYŐR 1–0 (0–0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna
Vezette: Szigetvári Márk (ifj. Varga G., Szilágyi N.)
Gólszerző: Dobozi 74’.

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Csatári, Szekszárdi M., Heil (Ternován, a szünetben), Dobozi, Süttő – Kártik, Varga J., Csilus T. (Gânțe 72’) – Pethő B., Pinte (Szabó B. 88’). Vezetőedző: Csábi József

 

GYIRMÓT FC GYŐR
Hársfalvi – Lányi (Kicsun, a szünetben), Hudák D., Csörgő V., Helembai – Kovács D. (Erdei M. 83’), Szőke G. (Hajdú 48’), Madarász M. (Szegi, a szünetben) – Soltész D., Molnár J. (Adamcsek 75’), Medgyes Z.
Vezetőedző: Tamási Zsolt

 

MESTERMÉRLEG

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Remélem huszonnégy forduló után kimondhatom már, hogy egy stabil csapattá tudtunk válni és mindenki ellen eséllyel tudunk fellépni. A kollégám nem foglalkozik vele, de én azért kimondom, hogy egy tiszteletet parancsoló, kilencmeccses veretlenségi szériában volt a Gyirmót és hál’ Istennek ezt sikerült most megtörnünk. Készültünk az ellenfélből, tudtuk, hogy veszélyesek a széleken, nagyon jó, kreatív játékosaik vannak, de sikerült többé-kevésbé hatástalanítanunk őket. Az első félidő nagyon küzdelmes volt, olyan futball alakult ki, ami erre a ligára jellemző. A második játékrészben lépésről lépésre sikerült javítanunk a játékunkon. Valóban döntetlen közeli találkozó volt, de úgy érzem, hogy mi álltunk közelebb a győzelemhez, amit most az élet realizált is, nem úgy, mint a múlt héten, Ajkán. Gratulálok ellenfelünknek, mert egy nagyon jó csapattá váltak és a veretlenségi sorozatuk is önmagáért beszél. További sok sikert kívánok nekik, de természetesen büszke vagyok a csapatomra és magunknak is ugyanezt kívánom.

Éreztük, hogy milyen buzdítást kaptunk a lelátóról, még akkor is, ha most a meccsünk után zajló röplabda Magyar Kupa döntője miatt kicsit érezhetően kevesebben is voltak. Innen is kívánok a röpiseknek sok sikert, szorítunk értük – mi már megtettük ma a magunkét, most ők jönnek!

Nekünk most mennünk kell tovább, gyilkos ez a bajnokság, minden csapat az életéért küzd, így mi is. A csapatjáték egyéni teljesítményekből épül fel, de én mindig csapatban gondolkozom, az egyes helyzeteket csapatként kell megoldani, emiatt is volt, hogy hangosan jeleztem észrevételeimet a játékosaim felé a hajrában, néhány esetben. Jó volt, hogy apránként, de folyamatosan javult a játékunk a második félidőben, de ne felejtsük el, milyen jó csapat ellen játszottunk, gyors és kreatív játékosaik vannak, ilyenkor kevésbé jönnek elő az egyéni villanások, mindenki óvatosabb, fegyelmezettebb.

 

Tamási Zsolt, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője

Először is gratulálok kollégámnak és csapatának, hogy egy helyzet nélküli, tulajdonképpen nulla-nullás mérkőzésen egy oldalszabadrúgásból meg tudták szerezni a győztes gólt. Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, erre számítottunk is, hiszen nagyon jól meg tudja szervezni a játékát, sőt kellemetlen játékot tud játszani a Kazincbarcika. Az első húsz percben éreztem a csapatomon, hogy veszélyes, ekkor négy-öt jó támadást is tudtunk vezetni, ám ezek közül egyiket sem tudtuk góllal lezárni. Ezután nem sok veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára, a támadójáték minősége ma sok kívánnivalót hagyott maga után. Közben a mi kapunk előtt sem alakultak ki igazán nagy helyzetek, nem érzem most megérdemeltnek a vereséget, de ilyen a futball, egy döntetlenszagú meccsen nyert a Kazincbarcika, még egyszer gratulálok nekik és sok sikert kívánok a folytatásra. Valóban hosszú jó szériánk szakadt most meg, de én ezekkel a sorozatokkal nem foglalkozom, a vereség az, ami igazán bánt és az, hogy pont nélkül megyünk haza.

 

 

CSAK A BARCIKA!!!

További híreink

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk