Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Pihenés, csapatépítés és sok-sok munka

Pihenés, csapatépítés és sok-sok munka

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A BVSC-Zugló elleni vereség után egy hét válogatott szünet következett, a húsvéti ünnepek alatt azonban folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei. A szombati napon a sereghajtó Credobus Mosonmagyaróvár és az éllovas Nyíregyháza Spartacus meccsével kezdődik a 26. forduló, vasárnap hét mérkőzést – köztük a mi meccsünket – rendezik, hétfőn pedig az ETO FC Győr – BFC Siófok találkozóval zárul a forduló.

 

A mi fókuszunkban természetesen a Kolorcity Kazincbarcika SC és az Aqvital FC Csákvár összecsapása áll. Csapatunk a válogatott szünet alatt folyamatosan készült a folytatásra, az edzések mellett egy felkészülési mérkőzés is bekerült a naptárba. A találkozót a Diósgyőri VTK ellen vívtuk Miskolcon, zárt kapuk mögött. A meccs gólnélküli első félidő – és a szünetben végrehajtott sorcsere – után végül 3-0-s diósgyőri győzelemmel ért véget.

 

Játékosaink közül büszkeségünkre ketten is érdekeltek voltak az utánpótlás válogatottak mérkőzésein, hiszen Dobozi Krisztián az U20-as, Tóth Balázs pedig az U21-es keretbe kapott behívót. Tóth ugyan most már a DVTK játékosaként került be a válogatottba, ám a kooperációs megállapodás keretében továbbra is gyakran velünk edz és nálunk játszik. A kapus a Kazahsztán elleni, 3-0-ra megnyert EB-selejtezőn – leginkább sérülés miatt - nem kapott szerepet. Az U20-as csapat Izland ellen játszott két felkészülési mérkőzést, Dobozi Krisztián a második – 4-0-ra megnyert – meccsen be is talált, ő szerezte a magyar csapat negyedik gólját!

 

Emellett videóelemző és asszisztens edző kollégánk, Simon László Marco Rossi stábjának tagjaként tevékenykedett, s volt részese a két „A” válogatott sikernek.

Gratulálunk mindkét fiatal játékosnak és kollégánknak!

 

Válogatottjaink, csakúgy mint az egész keretünk és a szakmai stáb, immár a vasárnapi meccsre koncentrál. Csábi József vezetőedző több videó interjúban és cikkben foglalta össze várakozásait a mérkőzéssel kapcsolatban. A tréner kiemelte a Diósgyőr elleni meccs hasznosságát, mint mondta az eredmény elsősorban a piros-fehérek hosszabb kispadjának és erősebb keretének tudható be. Hangsúlyozta a Csákvár elleni meccs fontosságát a szoros középmezőnyben, hiszen aki győzni tud, stabilizálhatja helyét a tabellán. Csábi József úgy véli, hazai pályán csak a győzelem lehet a cél, remélhetőleg népes szurkolótábor előtt.

 

Ami a sérülteket illeti: Kovács Szabolcs és Székely Krisztián még biztosan nem lépnek pályára, a többiek már edzettek a csapattal, meglátjuk, hogy közülük ki vagy kik lesznek bevethetőek a mai napon.

 

A VENDÉGEK

 

A vendégcsapat keretéből Ominger Gergő az U21-es, Babós Levente pedig az U20-as válogatottba kapott meghívót, rájuk egyaránt számít vasárnap Tóth Balázs vezetőedző is. Hozzájuk hasonlóan pályára léphet a Kolorcity Arénában Farkas Aurél és László Noel is, akik korábban sérüléssel bajlódtak. Nem számíthat viszont a szakmai stáb Szalai Péter játékára, aki begyűjtötte ötödik sárga lapját, valamint Major Marcell sem lép majd pályára, mert sérüléséből még nem épült fel teljesen.

 

A JÁTÉKVEZETŐ

 

A találkozó játékvezetője a negyvenegy éves Farkas Tibor lesz, aki tizenhat alkalommal működött közre mérkőzéseinken az NB2-es és NB3-as bajnokságokban. Ezeken a találkozókon összesen hét győzelem, öt döntetlen és négy vereség termett csapatunk számára az elmúlt tizennégy évben. A vasárnapi összecsapáson Ifj. Varga Gábor és Kovács Gábor segítik majd asszisztensként Farkas Tibor munkáját, míg a tartalék játékvezető Szigetvári Márk lesz.

További híreink

Szezonnyitó Csákváron

Dátum: 2024. júl 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös évadának első fordulójában a Puskás Akadémia fiókcsapatához látogatunk.

A Csákvár ellen a nyitófordulóban!

Dátum: 2024. júl 25. 18:00

Volt játékosmozgás ellenfelünknél is.

Csokorba szedtük az NB2-es keret nyári változásait

Dátum: 2024. júl 25. 14:00

Érkezők, távozók, kölcsönjátékosok...

A Barcika éve lehet a következő – de már a jövő csapatát is építjük!

Dátum: 2024. júl 25. 04:00

Bizalom, türelem, hit és összetartozás – ezek a formálódó csapat és közönsége „varázsszavai”.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk