Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Szoros vereség, féllábbal már az élvonalban a Nyíregyháza

Szoros vereség, féllábbal már az élvonalban a Nyíregyháza

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a Nyíregyháza Spartacus FC csapata látogatott a Kolorcity Arénába. A liga éllovasa hét pont előnnyel vezette a mérkőzés előtt a tabellát, ennek megfelelően a találkozó esélyesének ők számítottak.

 

Feljutásra hajtó ellenfelünk számára ideális légkör fogadta őket stadionunkban, közel telt ház volt és mindkét szurkolótábor kitett magáért, sok NB1-es meccsen is elfogadnák a hangulatot, ami ezt a meccset Kazincbarcikán jellemezte. A csapatokra is jó hatással volt az atmoszféra, lendületesen kezdődött a találkozó, noha nagy helyzet egy jó darabig nem adódott egyik csapat előtt sem.

 

 

A jó iram mellett a kemény belépők sem maradtak el, a vendégeknél Kovácsréti Márk már a 11. percben besárgult, de a mieink sem maradtak sokáig adósak. A mérkőzés első harmadában valamivel aktívabbak voltak a mieink, Kártik Bálint blokkolt lövése és Pekár László távoli próbálkozása jelezte, nem feltartott kézzel álltunk ki a mérkőzésre.

 

Bő félóra játék után aztán megvillantak a piros-kékek. Beke Péter tálalt váratlanul és látványosan sarokkal Nagy Dominik elé, aki kapu felé vitte a labdát, majd visszatette Bekének. A támadó első lövését a kimozduló Tóth Balázs még bravúrral védte, ám a labda visszapattant Beke elé, aki másodjára nem hibázott, tizenkét méterről a már vert helyzetben lévő kapus mellett a hálóba passzolt, megszerezve a vezetést a vendégeknek. A félidő végéig többször is eljutottunk Dala Martin kapujáig, de valódi veszélyt már nem sikerült teremteni.

 

 

Fordulás után is sokat melózott csapatunk az egyenlítésért, ám az első negyedórában kétszer is a vendégek kerültek nagy helyzetbe – előbb Temesvári Attila fejese csattant a kapufán, majd Beke lövését a gólvonalról hárította Süttő Attila.

 

Egy óra játék után hármat is cserélt Csábi József vezetőedző, amitől megélénkült a támadójátékunk, ám előbb Kurdics Levente, majd Heil Valter helyzeténél is védeni tudott Dala. A hajrában egy vétlen ütközés következtében játékosunk, Varga József súlyos arcsérülést szenvedett, törése sajnos biztos van, a további diagnózis megállapítása pedig folyamatban. Helyére Dobozi Krisztián érkezett.

Az utolsó percekben hiába nyomtunk, nem sikerült egyenlíteni, sőt Novák Csanád ziccerénél Tóth védett nagy bravúrral, így maradt a 0-1-es végeredmény.

 

 

A hajrában az addiginál is feszültebbé vált a mérkőzés, a pályán újabb sárga lapok villantak, a kispadnál pedig piros is: Hanyecz Bence a 88. percben kiállította Csábi Józsefet, így vezetőedzőnkre valószínűleg eltiltás vár.

 

 

A csapatra pedig egy újabb kemény hét, és jövő hétvégén az éllovas helyett egy túlélésért küzdő Tiszakécskei LC vár majd, akikhez április 21-én vasárnap látogatunk a 17 órától kezdődő bajnoki mérkőzésünkre.

 

A mieink a 10. helyről várják a folytatást a rendkívül sűrű középmezőnyben. A nyíregyháziak győzelmével – és az ETO FC Győr budafoki vereségével – pedig a Spartacus előnye immár tíz pont az élen, hat fordulóval a vége előtt. Bár ma még lesz egy mérkőzés, a szintén feljutásért küzdő Vasas a Kozármislenyt fogadja.


JEGYZŐKÖNYV

MERKANTIL BANK LIGA 28. FORDULÓ

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0–1 (0–1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 900 néző.
Vezette: Hanyecz Bence (Vrbovszki Pál, Dobos Dávid)
Gólszerző: Beke 32’
Kiállítva: Csábi József 88’

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Ternován (Ádám F., 60’), Heil, Süttő, Kotula – Varga J. (Dobozi, 77’) – Pinte P., Csatári, Kártik (Szabó B., 60’), Pekár L. (Kurdics, 60’) – Pethő B.
Vezetőedző: Csábi József

 

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
Dala – Baki, Alaxai, Temesvári – Sigér Á., Kesztyűs B., Nagy D., Nagy B., Gresó (Vida K., 74’) – Beke P. (Novák Cs., 67’), Kovácsréti.
Vezetőedző: Tímár Krisztián

 

MESTERMÉRLEG

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

 

Ritkán van ilyen, hogy itt, hazai pályán kell gratulálnom az ellenfélnek, de most megteszem – utoljára az első fordulóban kaptunk ki itthon. Többször mondtam azt, hogy sok sebből vérzünk és most még eggyel több sebünk van, hiszen Varga József is valószínűleg kiesett egy időre, így nagyon nehéz hat mérkőzés elé nézünk. Ugyanakkor úgy érzem, hogy ha a csapat ugyanilyen szervezetten és fegyelmezetten tud futballozni, mint ahogy ma eltüntette a tabellán látható különbséget, akkor nem lehet gond. Ez a Nyíregyháza a Kupában is a legjobb négy közé jutott, a bajnokságban már tíz ponttal vezet, ám úgy érzem, hogy ez a mai mérkőzésen nem látszott. A második félidőben szemléletet váltottunk, ez is ült, két nagy helyzetünk volt, egy ilyen jó Nyíregyháza ellen ebből legalább egyet értékesíteni kellett volna, az ilyen meccseken nem fér bele, hogy ezeket kihagyjuk.

Összességében az eredmény nem jó, de a mérkőzés összképe alapján büszke vagyok a csapatra, nagyot harcoltunk, sokat tettünk az egyenlítésért. Egy első félidei megingásból kaptunk gólt, az ellenfelünk nem véletlenül ilyen jó csapat, az első hibánkat kihasználta, a végén pedig már nyilván jobban kinyíltunk, így több területet is engedtünk. Sok sikert kívánok a Spartacusnak, de ha egy ilyen jó meccset tudunk játszani egy már szinte feljutó ellenféllel, akkor mi is jó úton járunk.

 

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője

 

Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, bárkinek nehéz Kazincbarcikán nyerni. Nem is szokhatott hozzá itt a közönség ehhez, hiszen nem sűrűn nyernek itt az ellenfelek. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a legnehezebb dolog 1-0-ra nyerni, ezt most hoztuk. Akadt több meccslabdánk is, kétszer is szinte már üres kapura kellett volna csak betalálnunk, ám ez nem sikerült. Egy feszült hangulatú meccs volt ez, látszott, hogy mindkét csapatnak fontos volt. Elégedett vagyok azzal, hogy nagyobb helyzeteket nem engedtünk a Barcikának. Az egész csapat nagyon nagyot melózott, de a védelem és a középpálya különösen nagy szívvel és nagy munkabírással dolgozott – szerencsére hatékonyan is. A második félidőben hiányoltam a pontosságot a kontrák lejátszásában, meg a helyzetkihasználásban, de összességében azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk 1-0-ra és büszke vagyok arra, hogy ezt ilyen nehéz körülmények között is meg tudtuk csinálni.

A Kazincbarcikának sok sikert, Varga Józsinak pedig jobbulást kívánok! Ha valaki, hát én tudom, hogy milyen súlyos tud lenni egy ilyen fejsérülés, remélem hamar rendbe fog jönni!

Valóban nagy előnnyel vezetjük a bajnokságot, de a legfontosabb a saját teljesítményünkre figyelni. Az előny megnyugtatónak tűnhet, de nem nyugszunk meg, noha nem vagyunk most lőtávolon belül. Ilyenkor számolgatunk persze, nézzük néha az ellenfeleket, de a legfontosabb, hogy a saját teljesítményünk és a saját meccseink rendben legyenek. Nem szeretnénk hátradőlni, továbbra is sikerre éhesen és motiváltan kell játszanunk, szeretnénk megnyerni a bajnokságot, minél több mérkőzést nyerni, ezen az úton próbálunk továbbmenni.

További híreink

A KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

Dátum: 2024. ápr 29. 14:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában történt rendkívüli események kapcsán.

Képesek vagyunk bravúrokra

Dátum: 2024. ápr 28. 13:00

A Budapest Honvéd elleni bajnokira készülünk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

Három pontot hoztunk el ősszel Kispestről

Dátum: 2024. ápr 27. 15:00

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Budapest Honvéd lesz a vendégünk.

Megcsinálta a csapat; megnyerték a rangadót és átvették a vezetést Asszony Béla srácai!

Dátum: 2024. ápr 27. 11:53

A múlt vasárnapi kőkemény rangadó után Debrecenbe utazik az U14.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk