Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/A legnagyobb múltú csapat érkezik

A legnagyobb múltú csapat érkezik

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában, április 28-án, vasárnap 17 órától a Budapest Honvéd csapata lép pályára a Kolorcity Arénában. A magyar labdarúgás történetét vizsgálva a kispesti csapat a jelenlegi másodosztályú mezőny legeredményesebb együttese a maga tizennégy élvonalbeli bajnoki címével és nyolc kupagyőzelmével. Az 1909-ben, Kispesti AC néven alapított klub történelmét ITT dolgoztuk fel részletesebben.

 

Tény, hogy nem a legszebb napjait éli a futball a XIX. kerületben, a 2022/2023-as idény végén kiestek az OTP Bank Ligából és az idei szezon már biztosan nem fog feljutást hozni a piros-feketéknek, akik jelenleg a 8. helyen tanyáznak, harminckilenc megszerzett ponttal.

A keret a tavalyi nyári szünetben – a kiesést követően – alaposan átalakult, egy meccskeretnyi labdarúgó (köztük tucatnyi légiós) távozott, miközben kilenc magyar játékos érkezett. A szezon előtt a harminckilenc éves Pinezits Mátét nevezték ki vezetőedzőnek, vele vágtak neki a most futó szezonnak.

 

A rajt azonban nem sikerült a várakozásoknak megfelelően, tizenegy fordulót követően – a Kolorcity Kazincbarcika SC elleni hazai 1-0-s vereség után – a fiatal szakembert menesztette az akkor 11. helyen álló klub vezetősége. A szakvezetői teendőket átmenetileg Djordje Kamber látta el, majd november 9-én vezetőedzőnek nevezték ki a rutinos Csertői Aurélt, aki a kilencvenes évek végén játékosként is szolgálta már a klubot.

 

Csertőivel valamelyest stabilizálódott a helyzet, egy győzelem és három döntetlen következett a téli szünet előtt, de a csapat a tabellán nem tudott előrébb lépni – igaz, hátrébb sem csúsztak, a 11. helyen teleltek. A keret a téli átigazolási időszakban csak minimálisan változott (ketten távoztak), s így futott neki az alakulat a tavasznak.

 

A 2024-es naptári év mérlege Kispesten eddig öt győzelem, két döntetlen és négy vereség. Legutóbbi két meccsük megnyerésével (Mosonmagyaróvár 2-0; PMFC 4-0) a 8. helyre ugrottak fel a tabellán, a rendkívül sűrű középmezőnyben. Mindössze kettővel gyűjtöttek több pontot, mint a mieink, akik a 12. helyen állnak.

 

Az együttes házi góllövőlistáját a tízgólos Kerezsi Zalán vezeti, őt Bobál Gergely követi hat találattal, míg Lőrinczy Attila ötször volt eredményes. A sárga lapokat Benczenleitner Barna gyűjti a legszorgosabban, őt kilencszer figyelmeztették eddig, piros lapot négy játékosnak mutattak fel egy-egy alkalommal a szezonban, ők Ivan Lovric, Krajcsovics Ábel, Kovács Nikolasz és Kálnoki-Kis Dávid.

További híreink

Várhatóan szerdán kora délután indul el a jegyértékesítés az ETO elleni mérkőzésre

Dátum: 2024. máj 06. 10:00

További információk a 32. forduló találkozójával kapcsolatban.

Feszesnek kell lennünk!

Dátum: 2024. máj 05. 10:00

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szombathelyre látogat csapatunk.

Hetedszer játszunk a Haladással

Dátum: 2024. máj 04. 16:00

Ősszel döntetlen lett az eredmény, holnap este vajon ki fog örülni jobban?

Asszony Béla: Igazi csapat voltunk ma is!

Dátum: 2024. máj 04. 15:00

Listavezetőként érkezett és úgy is távozott az U14!

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk