Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Kellemes, napsütéses időben készült a Szombathelyi Haladás és a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában esedékes összecsapására. Mindkét csapat a középmezőnyből várta a meccset, és mindkét együttes célja a győzelem, s a bennmaradás matematikai bebiztosítása volt.

 

A Szombathelyi Haladásnál korábban aggodalomra okot adó hírek érkeztek a klub gazdasági helyzetéről, ám egy nappal a mérkőzés előtt a vezetőség közleményt adott ki, melyben hangsúlyozták: maradéktalanul eleget tettek az MLSZ klublicenc eljárásához kapcsolódó hiánypótlási kötelezettségüknek.

 

Maga a meccs nem kezdődött sem álmosan, sem óvatos tapogatózással, ami ezúttal a mieink érdeme volt. Azonnal támadólag léptünk fel, ami láthatóan meglepte a hazaiakat.

 

 

Az offenzíva hamar eredményesnek bizonyult, hiszen a 4. percben Csatári Gergő gyorsított fel az oldalvonal mellett, tökéletes beadására pedig pontosan érkezett Kotula Máté, aki magabiztosan értékesítette is első helyzetét.

 

 

A gyors vezetéstől vérszemet kapott csapatunk, s három perccel később, egy újabb akciónk során Pethő Bence beadásába kézzel nyúlt bele egy szombathelyi védő, Móri Tamás játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. Az ítéletet Pekár László hajtotta végre, méghozzá magabiztosan, így hét perc játék után már 0-2 állt az eredményjelzőn.

 

 

Még ezután sem álltunk le! Pethő lövését a 21. percben Pálfi Donát kapus tolta kapufára, tíz perccel később Pinte Patrik lövése épphogy elkerülte a bal felső sarkot. A szünetig azonban újabb gól már nem esett, kétgólos előnnyel fordulhattunk.

 

A szünetben Alekszandar Jovics vezetőedző – érthető módon – hármat is cserélt, ám így sem tudta tartósan átvenni az irányítást még mezőnyben sem a Haladás. Sőt! Az 52. percben Csatári éles, lapos lövését még védte Pálfi, ám két perccel később Pekár akcióból is eredményes volt, Pinte balról érkező lapos passzát vette át és lőtte a bal alsóba higgadtan.

 

 

Háromgólos előnyünk birtokában nyugodt, magabiztos játékot mutattak a fiúk a hajrában, a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Még úgy sem, hogy a 86. percben Vanja Zvekanov egy kipattanót befejelve megszerezte a szépségtapaszt a hazaiaknak, így beállítva az 1-3-as végeredményt.

 

 

Csapatunk szép játékkal, okosan és szervezetten futballozva hozta el a három pontot a Szombathelyi Haladás Sportkomplexumból, s ezzel három fordulóval a szezon vége előtt matematikailag is bizonyossá vált, hogy a következő évadot is a Merkantil Bank Ligában kezdhetjük, hiszen a négy – jelenleg – kiesőhelyen álló csapat közül már egy sem érhet utol bennünket pontszámban.

 

Szép teljesítmény és szép győzelem!

 

Hajrá Vegyész!

HajráBarcika!

 


JEGYZŐKÖNYV

SZOMBATHELYI HALADÁS–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 1-3 (0–2)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 737 néző. 
Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Sinkovicz Dániel)
Gólszerzők: Zvekanov 86’, illetve Kotula 4’, Pekár 8’ (b), 55’

 

SZOMBATHELYI HALADÁS
Pálfi – Beronja (Horváth A., 89’), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Erdei, Szakály A. (Zvekanov, a szünetben) – Horváth R. (Csernik, a szünetben), Rácz B., Mohos (Kelemen M., 63’) - Katona I. (Pintér F., a szünetben).
Vezetőedző: Alekszandar Jovics

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Heil, Szekszárdi M., Dobozi (Papp M., 78’), Kotula – Csilus T., Pethő (Kurdics, 67’) – Pinte B., Csatári, Kártik (Szabó B., 67’) – Pekár (Ádám F., 78’).
Vezetőedző: Csábi József

 

MESTERMÉRLEG

 

Alekszandar Jovics, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője

Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, utána már nagyon nehéz volt visszajönni a meccsbe. Az ellenfelünk minden helyzetét kihasználta, gratulálok a győzelméhez.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Úgy érzem, rászolgáltunk a gratulációra, az első perctől kezdve fegyelmezett, kifeszített játékkal, nagy akarással és nagy taktikai fegyelemmel csináltuk azt, amit megbeszéltünk. Egy jó csapat ellen győztünk, még ilyen arányban is megérdemelten.

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk