Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Villámrajt és magabiztos siker Szombathelyen!

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Kellemes, napsütéses időben készült a Szombathelyi Haladás és a Kolorcity Kazincbarcika SC a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában esedékes összecsapására. Mindkét csapat a középmezőnyből várta a meccset, és mindkét együttes célja a győzelem, s a bennmaradás matematikai bebiztosítása volt.

 

A Szombathelyi Haladásnál korábban aggodalomra okot adó hírek érkeztek a klub gazdasági helyzetéről, ám egy nappal a mérkőzés előtt a vezetőség közleményt adott ki, melyben hangsúlyozták: maradéktalanul eleget tettek az MLSZ klublicenc eljárásához kapcsolódó hiánypótlási kötelezettségüknek.

 

Maga a meccs nem kezdődött sem álmosan, sem óvatos tapogatózással, ami ezúttal a mieink érdeme volt. Azonnal támadólag léptünk fel, ami láthatóan meglepte a hazaiakat.

 

 

Az offenzíva hamar eredményesnek bizonyult, hiszen a 4. percben Csatári Gergő gyorsított fel az oldalvonal mellett, tökéletes beadására pedig pontosan érkezett Kotula Máté, aki magabiztosan értékesítette is első helyzetét.

 

 

A gyors vezetéstől vérszemet kapott csapatunk, s három perccel később, egy újabb akciónk során Pethő Bence beadásába kézzel nyúlt bele egy szombathelyi védő, Móri Tamás játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. Az ítéletet Pekár László hajtotta végre, méghozzá magabiztosan, így hét perc játék után már 0-2 állt az eredményjelzőn.

 

 

Még ezután sem álltunk le! Pethő lövését a 21. percben Pálfi Donát kapus tolta kapufára, tíz perccel később Pinte Patrik lövése épphogy elkerülte a bal felső sarkot. A szünetig azonban újabb gól már nem esett, kétgólos előnnyel fordulhattunk.

 

A szünetben Alekszandar Jovics vezetőedző – érthető módon – hármat is cserélt, ám így sem tudta tartósan átvenni az irányítást még mezőnyben sem a Haladás. Sőt! Az 52. percben Csatári éles, lapos lövését még védte Pálfi, ám két perccel később Pekár akcióból is eredményes volt, Pinte balról érkező lapos passzát vette át és lőtte a bal alsóba higgadtan.

 

 

Háromgólos előnyünk birtokában nyugodt, magabiztos játékot mutattak a fiúk a hajrában, a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. Még úgy sem, hogy a 86. percben Vanja Zvekanov egy kipattanót befejelve megszerezte a szépségtapaszt a hazaiaknak, így beállítva az 1-3-as végeredményt.

 

 

Csapatunk szép játékkal, okosan és szervezetten futballozva hozta el a három pontot a Szombathelyi Haladás Sportkomplexumból, s ezzel három fordulóval a szezon vége előtt matematikailag is bizonyossá vált, hogy a következő évadot is a Merkantil Bank Ligában kezdhetjük, hiszen a négy – jelenleg – kiesőhelyen álló csapat közül már egy sem érhet utol bennünket pontszámban.

 

Szép teljesítmény és szép győzelem!

 

Hajrá Vegyész!

HajráBarcika!

 


JEGYZŐKÖNYV

SZOMBATHELYI HALADÁS–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 1-3 (0–2)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 737 néző. 
Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Sinkovicz Dániel)
Gólszerzők: Zvekanov 86’, illetve Kotula 4’, Pekár 8’ (b), 55’

 

SZOMBATHELYI HALADÁS
Pálfi – Beronja (Horváth A., 89’), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Erdei, Szakály A. (Zvekanov, a szünetben) – Horváth R. (Csernik, a szünetben), Rácz B., Mohos (Kelemen M., 63’) - Katona I. (Pintér F., a szünetben).
Vezetőedző: Alekszandar Jovics

 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Heil, Szekszárdi M., Dobozi (Papp M., 78’), Kotula – Csilus T., Pethő (Kurdics, 67’) – Pinte B., Csatári, Kártik (Szabó B., 67’) – Pekár (Ádám F., 78’).
Vezetőedző: Csábi József

 

MESTERMÉRLEG

 

Alekszandar Jovics, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője

Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, utána már nagyon nehéz volt visszajönni a meccsbe. Az ellenfelünk minden helyzetét kihasználta, gratulálok a győzelméhez.

 

Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Úgy érzem, rászolgáltunk a gratulációra, az első perctől kezdve fegyelmezett, kifeszített játékkal, nagy akarással és nagy taktikai fegyelemmel csináltuk azt, amit megbeszéltünk. Egy jó csapat ellen győztünk, még ilyen arányban is megérdemelten.

További híreink

A lehető legtöbbet kihozni!

Dátum: 2024. máj 19. 10:00

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a Soroksár SC otthonába látogatunk.

Ősszel behúztuk és magabiztos győzelmet arattunk a Sori ellen

Dátum: 2024. máj 18. 11:00

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában utolsó szezonbeli "utazós-meccsünket játsszuk a Soroksár otthonában.

Harnócz Róbert csapata ma idegenben tehet óriási lépést az alsóházi bajnoki címért!

Dátum: 2024. máj 18. 08:13

A saját kezükben a sorsuk, s nem kicsi a tét ma Alsózsolcán!

Ma befejeződik a bajnokság U15-ös csapatunk számára

Dátum: 2024. máj 18. 08:00

Tíz órától Encsen zárja a szezont Balogh József csapata.

Mérkőzések

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk