Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Tizenkilencedszer a Budafok ellen

Tizenkilencedszer a Budafok ellen

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Merkantil Bank Liga mezőnyében, ha az egymás elleni meccsek számát nézzük, meglehetősen nagy a szórás, vannak csapatok, akikkel idén először találkoztunk bajnoki meccsen, míg másokkal komoly múltra tekintenek vissza párharcaink. A Budafoki MTE utóbbi csoportba sorolható, hiszen már tizennyolcszor mértük össze erőinket velük, ezekről a találkozókról bővebben ITT olvashatnak.

A mérlegünk jelenleg hat győzelem mellett öt döntetlen és hét vereség, így jó alkalom lehet a szezon utolsó mérkőzése, hogy kiegyenlítsük ezt a mutatót egy győzelemmel.

 

A legutolsó alkalommal az őszi szezon végén, de valójában már télen, december 3-án találkozott a két gárda, akkor a Promontor utcai Stadion adott otthont a mérkőzésnek. A találkozó előtt napokig esett az eső, s bár a kezdő sípszó felhangzásakor már elállt a csapadék, a pálya alaposan felázott és a csípős hideg mellett erős szél is nehezítette a csapatok dolgát.

 

Csábi József vezetőedzőnek akkor sem volt könnyű dolga a kezdőcsapat összeállításakor a hiányzók miatt, hiszen Szekszárdi Milán eltiltás, Fejes Ádám, Csilus Ádám, Nicolas Morínigo, Bencze Antal és Székely Krisztián sérülés miatt nem állt a szakvezető rendelkezésére.

A kemény körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak hamarabb, a 7. percben Tóth Balázs még egy nagy bravúrral meg tudta akadályozni a gólt, ám négy perccel később a ziccerben kilépő Vasvári Zoltánnal szemben már kapusunk is tehetetlen volt, a piros-feketék csatára megszerezte a vezetést.

Szűk félóra után Kurdics Leventének kellett a gólvonalról mentenie, nem sokkal később azonban Süttő Attila révén már mi is veszélyeztettünk, Gundel-Takács Bence azonban védeni tudott.

A félidő végén elveszítettük kapusunkat, Tóth Balázs egy kifutásnál kézzel ért a labdába a tizenhatoson kívül, Németh Ádám játékvezető pedig azonnal kiállította. A kapuba a Pekár László helyére becserélt Bánhegyi Bogdán állt be a szünet előtt.

 

A második játékrészben derekasan tartotta magát a csapat és próbáltunk is egyenlíteni, ám a hajrában egy kontra végén Kovács Dávid eldöntötte a meccset – Szerető Krisztofer lövését még védte Bánhegyi, ám az ismétlésnél Kovács már nem hibázott.

Még ekkor sem adtuk fel, Süttő lerántásáért tizenegyest sikerült kiharcolnunk, a sértett állt a labda mögé, ám Gundel-Takács kivédte a büntetőt, így maradt a 2-0-s végeredmény.

 

A visszavágás lehetősége azonban adott, ezúttal az időjárás is – remélhetőleg – kegyesebb lesz a csapatokhoz és a szurkolókhoz egyaránt. A május 26-án, vasárnap 17 órától kezdődő mérkőzésről a leghasznosabb technikai információkat ITT gyűjtöttük össze.

További híreink

Erős Gábor nagyinterjújának második része

Dátum: 2024. jún 23. 10:00

Az első részben megismerhették Gábor játékosmúltját, edzővé válásának folyamatát és filozófiáját, no és egy kicsit már a kazincbarcikai tervekről is szó esett.

Ismerjék meg egy kicsit jobban Erős Gábort!

Dátum: 2024. jún 22. 08:00

"Amíg az ember nem találkozik szembe azzal a helyzettel, hogy abbahagyja a futballt és elindul valamilyen más úton, addig nem nagyon érzékeli, fogja fel azt, hogy micsoda különbséget is jelent ez valójában."

Erős Gábor lett a Kolorcity Kazincbarcika vezetőedzője!

Dátum: 2024. jún 14. 11:45

A 43 éves szakember ma írta alá szerződését, így a Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös szezonjának Erős Gábor irányításával vág neki a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata a második vonalban.

Kotula Máté is az élvonalban folytatja!

Dátum: 2024. jún 03. 10:00

Kölcsönjátékosunk is kiváló szezont futott és az NB1-es Kecskemétre igazol.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk