Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Feljutott az ETO és kiesett a PMFC, a Haladás licensz hiányában nem lesz jövőre tagja a Merkantil Bank Ligának

Feljutott az ETO és kiesett a PMFC, a Haladás licensz hiányában nem lesz jövőre tagja a Merkantil Bank Ligának

Szerző:

Göndör Judit

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Két kérdés maradt nyitva a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es idényének záró fordulójára: a feljutásért a Vasas FC és az ETO FC Győr küzdött az utolsó pillanatig, míg a kiesés elkerüléséért a PMFC és a BVSC-Zugló (valamint matematikailag a Szombathelyi Haladás) hadakozott egymással.

 

Előtte azonban vegyük sorra a többi mérkőzést, ahol, ha a feljutás vagy a kiesés nem is forgott kockán, de bajnoki helyezésekre ment a játék. Rögtön az egyik ilyen a Kolorcity Kazincbarcika SC és a Budafoki MTE meccse volt, ahol félidőben még a Budafok vezetett, ám a második játékrészben Kurdics Levente góljával egyenlítettek a mieink, s így a 10. helyen zártuk a szezont, míg ellenfelünk a 8. pozícióba ért oda.

 

Szépségtapaszként egy helyet javíthatott volna a tabellán a BFC Siófok csapata, akik 1-0-s félidő után fordítottak és 3-1-re győztek Mosonmagyaróváron, ám mivel a Tiszakécskei LC is győzött 2-1-re Csákváron, így maradt a sorrend, a Balaton-partiak zártak utolsó előttiként, a Kécske pedig előttük végzett.

Helyezésbeli tétje sem maradt a már bajnok Nyíregyháza Spartacus kozármislenyi vendégjátékának. A meccset már szombaton lejátszották, s a Spartacus győzelmével feltette a koronát remekül sikerült szezonjára, 2-0-ra győztek Baranyában.

 

A forduló előtt a 15. helyen álló PMFC-nek a kiesés elkerüléséhez odahaza győznie kellett volna a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen, s mellette reménykedni abban, hogy a BVSC-Zugló vereséget szenved a Honvéd ellen. A Munkás azonban a saját házi feladatát sem tudta megoldani, hiszen bár a 32. percben megszerezték a vezetést, a hajrában Borvető Áron egyenlített, az 1-1-es végeredmény pedig az NB3-as folytatást jelentette számukra. Eközben a BVSC-Zugló gólnélküli döntetlent játszott a kispestiek ellen, így a pécsiek győzelemmel sem maradhattak volna benn.

 

A kiesés szempontjából matematikailag is csak minimálisan volt érdekes a Gyirmót FC Győr és a Szombathelyi Haladás meccse, ahol még egy (egygólos) pécsi győzelem esetén is a Haladásnak minimum nyolccal kellett volna kikapnia, hogy változzon az állás a tabellán. A szombathelyiek végül kikaptak, de csak 2-1-re, így a zsinórban elszenvedett négy vereség ellenére a pályán megőrizték NB2-es tagságukat. Ugyanakkor, ami a pályán sikerült, az papíron nem, hiszen a zöld-fehéreknek nincs NB2-es licenszük a következő szezonra, s az NB3-as induláshoz is kellene még teljesülnie több feltételnek.

 

A feljutásért két párhuzamos mérkőzésen csatázott az ETO FC Győr és a Vasas FC. Az elmúlt forduló – egymás elleni – rangadójának megnyerése után az ETO volt előnyösebb helyzetben, számukra Ajkán egy döntetlen is elég lett volna a 2. hely megőrzéséhez, míg az angyalföldieknek mindenképpen győzniük kellett. Gera Zoltán csapata megoldotta a saját részét, 4-0-ra ütötték ki a Soroksár SC-t az Illovszky Rudolf Stadionban, ám mindeközben a győriek is győztek 1-0-ra Ajkán, így az ETO ünnepelhette a feljutást.

 

A Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonjának végeredménye:

 

 

Összegezve tehát az idény eredményeit, az OTP Bank Ligába a Nyíregyháza Spartacus és az ETO FC Győr jutott fel, míg kiesett a harmadosztályba a Credobus Mosonmagyaróvár, a BFC Siófok, a Tiszakécskei LC és a PMFC.

Ezzel eddig a 2024/2025-ös kiírás tizenhat csapatából tizennégyet már ismerünk, hiszen azt is tudjuk, hogy az NB1-ből kieső Kisvárda Master Good és a Mezőkövesd-Zsóry együtteseivel találkozhatunk jövőre, ám két hely továbbra is kiadó még.

 

Az NB3-as bajnokság négy csoportjának győztesei osztályozón mérik össze erejüket ma, vagyis június 2-án és egy hét múlva, június 9-én oda-visszavágós rendszerben. A sorsolást kedden tartották az MLSZ székházában, ahol kiderült, hogy a Tatabányai SC a Békéscsaba 1912 Előre ellen, míg „szomszédunk”, a Putnok FC a Szentlőrinc SE-vel mérkőzik majd meg az NB2-es indulásért.

A Haladás miatt még marad egy kérdőjel, vagyis egy harmadik csapattal történő feltöltés az osztályozókat követően, ezt majd az MLSZ hatályos szabályzata alapján az illetékesek eldöntik.

 

A Merkantil Bank Liga 2023/2024-es idényének gólkirályai tizennyolc-tizennyolc találattal a vasasos Tóth Milán és a kozármislenyi Kirchner György lettek, míg a dobogó harmadik fokára a győri Claudiu Bumba állhat fel tizenhét góllal.

 

A góllövőlista végeredménye:

 

 

A Kolorcity Kazincbarcika SC házi gólkirálya Pinte Patrik lett nyolc góllal, mögötte Pekár László végzett héttel, a harmadik pedig télen szerződtetett csatárunk, Pethő Bence lett öt találattal.

 

A Kolorcity Kazincbarcika SC házi góllövőlistájának végeredménye:

 

Ma tehát teltházas mérkőzéssel indulnak az osztályozó párharcok; Tatabányán négyezer körüli néző buzdítja majd a hazaiakat a Békéscsaba ellen. A mérkőzést az M4Sport is közvetíti.

A szomszédban, Putnokon is fokozott várakozás előzi meg a Szentlőrinc vendégjátékát, mindkét mérkőzés 16 órakor kezdődik

További híreink

Szezonnyitó Csákváron

Dátum: 2024. júl 26. 15:30

A Merkantil Bank Liga 2024/2025-ös évadának első fordulójában a Puskás Akadémia fiókcsapatához látogatunk.

A Csákvár ellen a nyitófordulóban!

Dátum: 2024. júl 25. 18:00

Volt játékosmozgás ellenfelünknél is.

Csokorba szedtük az NB2-es keret nyári változásait

Dátum: 2024. júl 25. 14:00

Érkezők, távozók, kölcsönjátékosok...

A Barcika éve lehet a következő – de már a jövő csapatát is építjük!

Dátum: 2024. júl 25. 04:00

Bizalom, türelem, hit és összetartozás – ezek a formálódó csapat és közönsége „varázsszavai”.

Eredmények

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk