Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Huszadik alkalommal a Budafoki MTE ellen

Huszadik alkalommal a Budafoki MTE ellen

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Kolorcity Kazincbarcika SC és a Budafoki MTE egymás elleni mérkőzéseinek története régi időkre nyúlik vissza, hiszen 1977 októberében találkozott először a két együttes, majd ezt követően további tizennyolc alkalommal csaptak össze. Nem csak nagy múltú, de rendkívül változatos párharcról is beszélünk, hat győzelem és hat döntetlen mellett hét vereség az eddigi mérlegünk.


A mögöttünk hagyott szezonban ősszel az utolsó előtti, tavasszal pedig az utolsó találkozót játszottuk egymás ellen. December 3-án a Promontor utcában rendkívüli hidegben feszültek egymásnak az együttesek és a felázott talaj, valamint az erős szél sem könnyítette meg a játékosok dolgát. A körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak jobban, Vasvári Zoltán a 11. percben ziccerben lépett ki, s meg is szerezte a vezetést a piros-feketéknek.

A szünet előtt Tóth Balázs a kapuból kilépve kézzel ért a labdába, ezért azonnal piros lapot kapott, a második játékrészre így emberhátrányban készülhettünk. Ennek ellenére derekasan tartotta magát a csapat, a hajrában azonban Kovács Dávid eldöntötte a meccset, góljával beállította a 2-0-s végeredményt.


Május végén, a 34. fordulóban, azaz az utolsó játéknapon találkoztunk egymással, ekkorra már mindkét gárda biztosította a bennmaradását, azonban a sűrű középmezőnyben még a végső helyezésekről döntött a meccs.

A budafokiak támadója, Kovács Dávid ezúttal is betalált az első félidő hajrájában, azonban Kurdics Levente a 68. percben egalizált, az eredmény pedig a lefújásig már nem változott. A Budafoki MTE így a miénkkel azonos pontszámmal végzett, több győzelmüknek köszönhetően azonban ők a 8., mi pedig a 10. helyen zártunk.


A TAVASZI MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVE

MERKANTIL BANK LIGA
34. forduló
2024.05.26

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–BUDAFOKI MTE 1–1 (0–1)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 500 néző
Vezette: Hanyecz Bence (Garai Péter, Belicza Bence Péter)
Gólszerzők: Kurdics 68’, illetve Kovács D. 39’

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Tóth B. – Csilus T. (Kurdics, a szünetben), Heil, Süttő (Dobozi, a szünetben) – Csatári, Kotula M. (Ternován, 84’) – Varga J., Kártik (Ádám F., 60’), Pekár L. – Pinte P., Pethő (Székely K., 77’).
Vezetőedző: Csábi József

BUDAFOKI MTE
Gundel-Takács – Fekete M., Lorentz, Oláh B., Kalmár O. – Csonka A., Szabó B. (Nagy G., 60.) – Szerető (Elek B., 89), Kovács D. (Jakab Cs., 89.), Soltész I., Zsóri D. (Horváth O., 89.)
Vezetőedző: Dajka László

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk