Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Csillagos ötös Budafokon!

Csillagos ötös Budafokon!

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Rekkenő hőségben készültek a csapatok a Merkantil Bank Liga 4. fordulójában esedékes Budafoki MTE – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzésre. Csapatunk utoljára 2005 novemberében tudott győzni a Promontor utcában, így nem ígérkezett könnyűnek a találkozó a tabella 7. helyezettjével szemben.

A mérkőzés jó iramban kezdődött, hamar átvettük a kezdeményezést, bár a hazaiak sem feltartott kézzel léptek pályára. A 9. percben Pintér Ádám kapu mellé szálló lövése volt az első valamirevaló próbálkozás, s így nem volt előzmény nélküli a 14. percben megszerzett vezetés sem. Bódi Ádám indította ekkor Pethő Bencét, aki az alapvonalhoz érve magasan beadta a labdát, amire Kártik Bálint érkezett tökéletes ütemben és a bal alsóba fejelt.  Bálint negyedik meccsén már a harmadik gólját szerezte!

A hazaiak azonnal feljebb tolták a játékukat és küzdöttek az egyenlítésért; a 24. percben elrendelt ivószünetig két átlövéssel is próbálkoztak, eredménytelenül. A frissítés után váltakozó lett a játék, a hazai átlövések között Pethő Bence fejelt kapufát Auerbach Martin kapus hibája után, majd bő félóra után újra sebességet váltottunk.

A 35. percben Pethő tört be a budafoki tizenhatoson belülre, ahol Kálnoki-Kis Dáviddal keveredett közelharcba, s bár a védő már majdnem szerelni tudta, Bence három méterre a kaputól bele tudott még piszkálni a labdába, ami Auerbach lábának érintésével a hálóban kötött ki.

A második gól után már időt sem hagytunk a piros-feketéknek feljönni, a 39. percben ismét Pethő kapott labdát a tizenhatoson belül, majd egy igazítással kibillentette Oláh Bálintot és tizenhárom méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A félidőhöz így háromgólos előnnyel érkeztünk, a hazaiak vezetőedzője, Dajka László pedig még a hármas sípszó előtt három cserét küldött pályára abban a reményben, hogy visszahozhatja csapatát a meccsbe.


Ez azonban - nagy örömünkre - nem sikerült, s bár a második félidő hullámzó játékkal indult, ám ezúttal sem adtuk ki a kezünkből az irányítást. Sőt, az 58. percben Pethő Bence újra beköszönt: Bódi Ádám ívelt be egy szögletet a kapu elé, amire tökéletes ütemben érkezett Benya és három méterről a kapuba bombázott. Klasszikus mesterhármas Pethő Bencétől és 4-0 ide!

S még mindig nem volt vége! A 74. percben a korábban becserélt Herjeczki Kristóf szögletét Varga József csúsztatta meg finoman a kapu előtt, a labda pedig a jobb alsóban kötött ki.

Ötgólos fórban sem dőltünk hátra, sőt Demeter Milán kapufát lőtt, Szabó Máté szabadrúgásból tüzelt centikkel kapu mellé, ám a hatodik találat nem jött össze. Hiányérzetünk így sem lehet, sőt, parádés győzelmet aratott a Kolorcity Kazincbarcika SC a Budafoki MTE otthonában, ahol így tehát tizenkilenc év után győztünk újra, miközben Pethő Bence a góllövőlistán is átvette a vezetést, csapatunk pedig feljött a tabella 9. helyére.

Folytatás – reméljük ugyanilyen formában – a Kolorcity Arénában a Gyirmót FC Győr ellen augusztus 25-én vasárnap 19 órától.

Szép volt, Fiúk! Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

JEGYZŐKÖNYV

BUDAFOKI MTE–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 0–5 (0–3)
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 500 néző.
Vezette: Gaál Ákos (Szalai Balázs, Horváth Zoltán)
Gólszerző: Kártik 14’, Pethő B. 35’, 39’, 58’, Varga J. 74’

BUDAFOKI MTE
Auerbach – Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh B., Kalmár O. – Szabó B. (Szűcs P., 75’), Sztojka (Zuigeber, 65’) – Szerető (Rétyi, 44’), Merényi (Németh M., 44’), Kovács D. (Kun B., 44’) – Vasvári.
Vezetőedző: Dajka László

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Ternován (Balázsi L., 77’), Varga J., Debreceni Á., Demeter – Lucas (Ferencsik, 63’), Csatári – Pintér Á. (Szabó M., 63’), Kártik, Bódi Á. (Herjeczki, 71’) – Pethő B. (Katona I., 63’).
Vezetőedző: Erős Gábor

MESTERMÉRLEG

Dajka László, a Budafoki MTE vezetőedzője

Én ma rövid leszek, nem fogok elemezni. Mindig is volt tartásom és büszkeségem. Ha a győztes csapatnak a tagja vagyok, akkor a vesztesnek is. Teljesen higgadt vagyok, de piszkosul csalódott. Sok sikert kívánok az utódomnak, remélem, a lemondásomat elfogadják!

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Szeretném megköszönni a budafoki szurkolók szívélyes fogadtatását. Nekünk az első pillanattól kezdve minden sikerült, aztán a mezőnyben végig nagy fölényben játszottunk. Nem szeretném túlértékelni ezt a sikert, mert a játékunk képe a korábbi mérkőzéseken is hasonló volt. A mai nap a miénk volt, ennek nagyon örülünk, végre sikerült megszereznünk az első győzelmünket!

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk