Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Parádés játék és kiütéses győzelem Tatabányán

Parádés játék és kiütéses győzelem Tatabányán

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az ősz első napján, ám javában nyári kánikulában kezdődött meg a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában az Opus Tigáz Tatabánya – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzés a tatabányai Grosics Gyula Stadionban. A Bányásznap alkalmából a hazai klub ingyenes belépéssel kedveskedett a szurkolóknak, szép számú közönség gyűlt össze, ám aligha ilyen „ünnepre” számított a hazai tábor.

Csapatunk felkészülése finoman szólva sem volt kihívásoktól mentes, hiszen két leggólerősebb játékosunkat, Pethő Bencét és Kártik Bálintot izomsérülés miatt nélkülöznie kellett Erős Gábor vezetőedzőnek.

Már a találkozó elején látszódott, hogy a szakmai stáb több ponton is megvariálta a taktikát, később pedig az is egyértelművé vált, hogy a csapat kiválóan alkalmazkodott a helyzethez, s mindenki fegyelmezetten tette a dolgát az új felállásban.

A találkozó elején kissé kapkodó volt a játék, az első percekben nehezen bontakoztak ki támadások. Az első helyzet a 8. percben Csatári Gergő előtt adódott, ám itt még tisztázott a hazai védelem. Egy perccel később aztán Lucas remek labdájával Szabó Máté lépett ki ziccerben, majd Lóth Péter kapus fölött a hálóba emelt.

A vezetés megszerzését követően kiszakadt a gólzsák. A 12. percben Pintér Ádám és Szabó Máté zavarták a védőket, majd  a labda Lucashoz került, aki  Csatári Gergőt találta meg egy remek labdával, Gergő pedig tizenhét méterről kíméletlenül a léc alá bombázott.

Három perccel később Debreceni Ákos a saját térfelünkről rúgta előre a labdát Szabó Máténak, bal oldalról érkező beadását négy méterről Lucas váltotta gólra. A hazaiak vezetőedzője, Gyürki Gergely a hamar összeszedett háromgólos hátrányban a 16. percben rögtön kettőt is cserélt, hogy megpróbálja meccsben tartani csapatát, ám Letenyei Zalán és Soltész Barnabás beállása sem segített a hazaiakon.

A cserék után két perccel ugyanis már 0-4 állt az eredményjelzőn: Lucas gyűjtötte be a labdát a felezőnél, kitette jobbra Pintér Ádámnak, aki meghúzta a szélt, majd bepasszolt középre. Csatári feje felett elzúgott a labda, de kiváló volt Bódi Ádámnak, aki úgy tizennégy méterről a bal felső sarokba emelt.

A 18. percben tehát már négy góllal mentünk, a következő bő húsz perc már valamivel csendesebben telt, ám ebben az időszakban is közelebb álltunk a 0-5-höz, mint az 1-4-hez. Majd egy kapus kirúgást követően pontosan a felezővonalról Bódi Ádám rúgta előre a bal szélre a labdát Lucas irányába, aki hagyta lepattanni azt, majd kapásból, úgy tizennégyméterről a bal kapufa érintésével lőtt a hálóba. Így a szünet előttre még befért egy gól, plussz öttel cserélhettünk térfelet.

A szünetben mindkét együttes cserélt, a második játékrész pedig alacsonyabb fordulatszámon kezdődött, ám a gólokból továbbra sem fogytunk ki. Az 54. percben gyorsan elvégeztünk egy szabadrúgást, Bódi Lucashoz passzolt, aki aztán az üres területbe befutó Szabó Mátét indította. Támadónk megelőzve védőit, közelről, éles szögből leadott lövéssel vette be a hosszú alsó sarkot, féltucatra növelve előnyünket.

A következő időszakban cserék, ivószünet és egy-egy nagy helyzet következett, ám a hajrában a miénk volt a slusszpoén. A kegyelemdöfést Debreceni Ákos vitte be, aki Herjeczki Kristóf szögletét váltotta gólra egy pontos bólintással.

Hátvédünk ezzel a 85. percben beállította a 7-0-s végeredményt, amivel csapatunk feljött a tabella 2. helyére, így kiváló pozícióból várhatjuk a kéthetes válogatott szünetet, melynek végén az éllovas Szentlőrinc csapatát fogadjuk majd szeptember 22-én vasárnap 16 órakor a Kolorcity Arénában.

 


JEGYZŐKÖNYV

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 0-7 (0-5)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion
Vezette: Bana Gergely (Király Zsolt, Kulman Tamás)
Gólszerzők: Szabó M. 9’, 54’, Csatári 12’, Lucas 15’, 44’, Bódi 18’, Debreceni 85’

OPUS TIGÁZ TATABÁNYA
Lóth – Árvai (Varga D. 61’), Kiprich D., Szegleti, Katona K., Buna (Letenyei 16’), Jagodics M., Jelena (Soltész B. 16’), Csernik K. (Német 76’), Eördögh, Vida K. (Székely 46’)
Cserék: Balla O., Soltész B., Kocsis G., Német D., Vass P., Klausz, Letenyei, Székely E., Bertus L., Harsányi D., Varga D.
Vezetőedző: Gyürki Gergely

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Debreceni, Polgár, Csatári, Lucas (Ádám 70’), Ternován (Ferencsik 46’), Pintér (Balázsi L. 61’), Bódi (Herjeczki 61’), Varga J. (Szamosi 70’), Demeter, Szabó M.
Cserék: Bánhegyi, Király M., Bacsa B., Szamosi Á., Ádám F., Herjeczki, Süttő, Szujó A., Katona I., Ferencsik, Balázsi L.
Vezetőedző: Erős Gábor


MESTERMÉRLEG

Gyürki Gergely, az Opus Tigáz Tatabánya vezetőedzője

Sehogy nem tudom értékelni ezt a mérkőzést. Az első perctől kezdve csúszott a gépezet, nem reagáltunk játékhelyzetekre, míg az ellenfél az első három lehetőségét kíméletlenül kihasználta. A 15. perc környékére morálisan olyan mélyre kerültünk, hogy nem tudtunk kijönni belőle. Gratulálok a Kazincbarcikának, megérdemelt különbséggel nyert, osztálykülönbség, sőt akár több osztálynyi különbség is volt ma a csapatok között.

Ahogy a feljutást követően, ahogyan a Szeged vagy a Vasas elleni győzelem után, úgy most is kimentem a szurkolók elé, vállalom a felelősséget a produkcióért és elnézést kérek tőlük. Az én mentalitásomtól nagyon messze állt ez a csapatjáték, át fogjuk beszélni ezt a helyzetet a fiúkkal és megígérhetem, hogy ilyen többet nem fordulhat elő.

Most adtam mindenkinek két nap pihenőt, hogy átgondolhassák ezt a mérkőzést, szerdán pedig le fogunk ülni és átbeszéljük a történteket, megpróbálunk magyarázatot találni arra, hogy mi történt. Hat meccs ment el a bajnokságból, az első négy találkozón kifejezetten szervezetten, precízen, pontosan, az én elképzelésem és iránymutatásom szerint működött a gépezet. Az előző meccsen már volt visszaesés, aminek próbáltuk megtalálni az okát, ebben voltak fizikális tényezők is, úgy tűnik, hogy azt a tempót, amit diktáltunk, még nem bírjuk huzamosabb ideig tartani. Mentálisan sem volt sajnos olyan pozitív energia ma a pályán, ami átlendítette volna a csapatot ezen a meccs eleji nehéz szituáción.  

 

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Természetesen boldogok vagyunk, hiszen sikerült egy komoly arányú győzelmet aratni, de továbbra is azt szeretném – és a csapatnak is ezt fogom mondani – hogy ugyanolyan szerényen, két lábbal a földön állva tegyük a dolgunkat, mint eddig, hiszen ez is csak egyetlen mérkőzés volt. Nagyon szép gólokat lőttünk, látszott a srácokon, hogy élvezték a játékot, hatalmas önbizalommal játszottunk, sikerült fiataloknak is lehetőséget adnom, többen tudtak is debütálni, kerek volt ez a történet.

A találkozó előtt tudtuk, hogy hiányozni fog két meghatározó játékosunk, de úgy gondolom, hogy megfelelő erősségű a keretünk, s hogy tudjuk őket pótolni. Azt, hogy a keretben mindenkire szükség van, nem csak mondom, hanem bizonyítjuk is, hiszen mindössze két játékosunk volt a fordulót megelőzően, aki nem lépett még pályára, ám ma ők is lehetőséget kaptak. Erre büszkék vagyunk és ez egy jó versenyhelyzetet is tud eredményezni, hiszen két fontos játékos hiányában is ilyen szenzációs sikert tudtunk aratni.

A Tatabánya nem rossz csapat, ezt már többször is bizonyították akár ebben a szezonban is, Geri (Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője) egy nagyon jó, ambiciózus edző, de ez most egy ilyen nap volt.

Le a kalappal a Tatabánya szurkolói előtt, hiszen ahogy a budafokiak két hete, úgy ők is a rossz eredmény ellenére az utolsó percig buzdították a csapatukat, ezzel jó példát mutatnak minden szurkolónak Magyarországon.

Gratulálok a csapatomnak, a gólszerzőknek és a debütálóknak, s köszönet a támogatásért azoknak, akik a helyszínen biztattak minket!

További híreink

Makulátlan bajnoki mérleg a Kozármisleny ellen

Dátum: 2024. szept 26. 16:17

Az utóbbi szezon egyik meglepetéscsapata érkezik vasárnap.

Vasárnap ismét hazai rangadó jön - JEGYINFÓ

Dátum: 2024. szept 25. 18:30

A pályaválasztói jog felcserélését követően a HR-Rent Kozármisleny csapatával is idehaza játszunk.

U19 – Csillagos ötös

Dátum: 2024. szept 25. 08:24

Utánpótlás hírek – öt korcsoport is pályára lépett a hétvégén

Megvan a kilencedik gólszerzőnk a szezonban

Dátum: 2024. szept 24. 19:45

Négy meccsen tizenhat gólt szereztek játékosaink. Statisztika

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk