Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Magabiztos győzelem a listavezető ellen!

Magabiztos győzelem a listavezető ellen!

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A DVTK elleni MOL Magyar Kupa mérkőzés után most ismét hétfői napon lépett pályára csapatunk, ám ezúttal a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában, a Szentlőrinc együttese ellen. A hétfői időpont indoka a tévés közvetítés volt, hiszen az M4 Sport élőben adta a Merkantil Bank Liga első és második helyezettjének rangadóját.

Az újonc Szentlőrinc hat mérkőzés után veretlenül, listavezetőként érkezett tehát a Kolorcity Arénába, azonban a találkozó első percei máris jelezték, a kazincbarcikai játékosok nem riadtak meg ellenfelüktől, agresszív letámadással, gyors támadásokkal operáltak játékosaink. Az első helyzetekre sem kellett sokáig várni, Pintér Ádám már a 3. percben veszélyeztetett, nem sokkal később Bódi Ádám átlövése tornáztatta meg Gyurján Márton kapust. A vendégek kontrákkal próbálkoztak ugyan, ám ezek komoly veszélyt nem jelentettek Fadgyas Tamás kapujára.

A 24. percben aztán góllá érett a hazai fölény, Bódi Ádám szöglettel felérő szabadrúgására Polgár Kristóf mozdult a tizenhatoson belül a legjobban, védőnk a tizenegyespont magasságában jobbal, fordulásból tűzte kapura a jobbról érkező beadást, s a labda a bal kapufa érintésével a hálóban kötött ki. A szünetig ezután csendesedett a játék, s bár a vendégek már néhányszor odaértek a kapunk előterébe, Nagy Richárd szép cselek utáni, kapu mellé szálló lövésén kívül nem okoztak érdemi izgalmakat.


Félidőben cseréltek a vendégek, ám az első ziccer ismét a mieink előtt adódott, Szabó Máté beadásáról Lucas centikkel maradt le. A vendégek ezután aktívabbak lettek, de a védelmünk stabilan állta a sarat. Az 56. percben aztán Kártik Bálint indította szép löbböléssel Lucast, akit Papp Csongor a tizenhatoson belül lerántott, Hanyecz Bence játékvezető pedig büntetőt ítélt. Az ítéletet Bódi Ádám hajtotta végre, aki magabiztosan a jobb alsóba bombázott, Gyurján hiába mozdult jó irányba, esélye sem volt elérni a lövést.

Az utolsó félórában már hiába erőlködtek a vendégek, nem tudtak szépíteni, Waltner Róbert vezetőedző helyzetét az is nehezítette, hogy Papp Csongor már az utolsó cserelehetőségük kihasználása után húzódott meg, így gyakorlatilag emberhátrányban játszottak, igaz csak addig, amíg Csatári Gergő is meg nem sérült, hiszen addigra már Erős Gábor sem tudott változtatni.

A végeredmény tehát 2-0 maradt, csapatunk legyőzte az eddig veretlen listavezetőt, így egy pontra zárkóztunk fel ellenfelünk mögé és a második helyről várhatjuk a folytatást. A folytatás pedig ismét egy hazai mérkőzés lesz, hiszen a HR-Rent Kozármisleny kérésére a 8. fordulóban a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot (a Kozármislenyi Stadion gyepszőnyegét gombafertőzés támadta meg, ezért alkalmatlanná vált a játékra), így szeptember 29-én 17 órától a Kolorcity Arénában mérkőzik majd meg a két gárda. Így pedig minden lehetőségünk adott, hogy újabb emlékezetes győzelmet szurkoljunk ki együtt idehaza!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

 


JEGYZŐKÖNYV

Merkantil Bank Liga

7. forduló

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – SZENTLŐRINC 2-0 (1-0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna
Vezette: Hanyecz Bence (Vrbovszki Pál, Dobos Dávid)
Gólszerző: Polgár 24’, Bódi (11-esből) 58’

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Ternován (Ádám F., 81’), Polgár K., Debreceni Á., Demeter – Lucas (Herjeczki, 81’), Varga J.  – Pintér Á. (Csatári, 65’), Kártik (Ferencsik, 86’), Bódi Á. – Szabó M. (Pethő B., 65’).
Vezetőedző: Erős Gábor

SZENTLŐRINC
Gyurján – Szekszárdi T. (Poór, 59’), Szekszárdi M., Dinnyés, Papp Cs. – Rab, Medgyesi (Hleba, 46’) – Bőle (Kiss-Szemám, 70’), Nagy R., Hajdú R. (Heles, 59’) – Tóth-Gábor (Novák Zs., 59’).
Vezetőedző: Waltner Róbert

 


MESTERMÉRLEG

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Szentlőrinc bizonyította, hogy miért állnak ott, ahol. Úgy gondolom ugyanakkor, hogy összességében megérdemelt győzelmet arattunk még akkor is, ha ez nem volt egyszerű. Gratulálok a csapatnak, örülök, hogy visszafoglaltuk azt a helyezést, ahol a forduló előtt álltunk.

Az, hogy látványos támadófutballt tudunk játszani, ahogy azt vállaltam, elsősorban annak köszönhető, hogy olyan játékosok vannak itt, akikkel ezt meg lehet csinálni – kerestük is ezeket a játékosokat. Másodsorban azt gyakoroljuk edzéseken, amit a mérkőzésen is várunk, folyamatosan gyakoroljuk ezeket a szituációkat, azt kérjük a játékosoktól, hogy sokat változtassák a pozíciójukat, ezeket minden edzésfeladatba belecsempésszük, a csapat pedig vevő erre. Nagyon örülünk annak, hogy ez eredményességben, szerzett gólokban is megmutatkozik, hét forduló után húsz gólnál járunk, ami önmagáért beszél. Sokat emlegettem az adatelemzéssel kapcsolatos dolgokat, hogy ha valaki megnézi, minden támadó statisztikában a szűk élmezőnyben, első ötben, első háromban vagyunk.

 

Waltner Róbert, a Szentlőrinc vezetőedzője

Először is gratulálok a Kazincbarcikának a győzelemhez. Azt gondolom, szorosabb mérkőzés lehetett volna, ha kihasználjuk a helyzeteinket, de ez ma nem így alakult sajnos. Voltak előjelei a héten ennek a vereségnek, nem voltam több játékosnak a hozzáállásával sem elégedett. Tudom, hogy tudnak ennél jobb mentalitásban is játszani és nem is a játékról beszélek – bár egyik vonzza a másikat.

Vissza kell majd néznem a tizenegyesgyanús szituációkat, azt mondják, hogy a Kazincbarcika jogosan kapott büntetőt, de a másik oldalon a hazaiak játékosa is elismerte, hogy szabálytalankodott, nekünk mégsem fújták be. Sajnos nem először érezzük azt, hogy egy kiscsapat vagyunk, örülnék, hogy ha ami az egyik oldalon tizenegyes, az a másik oldalon is az lenne, így igazságos lenne az egész.

Persze nem jó dolog megérezni a vereség ízét, de jelen pillanatban még vezetjük a bajnokságot és megpróbálunk olyan teljesítményt nyújtani, hogy ameddig lehet ott maradhassunk az élmezőnyben, nem fogjuk feladni és nem fognak minket megtörni, az biztos, nem fogom hagyni a csapatnak. Az összes meccsen a végsőkig fogunk küzdeni, hogy pontot és pontokat szerezzünk.  

További híreink

Makulátlan bajnoki mérleg a Kozármisleny ellen

Dátum: 2024. szept 26. 16:17

Az utóbbi szezon egyik meglepetéscsapata érkezik vasárnap.

Vasárnap ismét hazai rangadó jön - JEGYINFÓ

Dátum: 2024. szept 25. 18:30

A pályaválasztói jog felcserélését követően a HR-Rent Kozármisleny csapatával is idehaza játszunk.

U19 – Csillagos ötös

Dátum: 2024. szept 25. 08:24

Utánpótlás hírek – öt korcsoport is pályára lépett a hétvégén

Megvan a kilencedik gólszerzőnk a szezonban

Dátum: 2024. szept 24. 19:45

Négy meccsen tizenhat gólt szereztek játékosaink. Statisztika

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk