Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Egygólos vereség a Kozármisleny ellen

Egygólos vereség a Kozármisleny ellen

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Szikrázó napsütés, ám egyre csípősebbre forduló hideg fogadta a csapatokat szeptember utolsó vasárnapján a Kolorcity Arénában, a Merkantil Bank Liga 8. fordulójának rangadóján, ahol a HR-Rent Kozármisleny volt csapatunk vendége.

A már-már megszokott forgatókönyv szerint agresszív letámadással és szép akciókkal kezdtük a mérkőzést, bár az első tíz percben érdemi helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. A 13. percben ugrott talpra először a Vegyész szurkolótábora, amikor Bódi Ádám beadását Polgár Kristóf fejelte a vendégek kapujába, ám Farkas Tibor játékvezető gól helyett – les miatt – kifelé ítélt szabadrúgást. Pár perccel később ismét Oroszi István kapuja előtt alakult ki tűzijáték, ám Lucas és Kártik Bálint a blokkba lőtt, Bódi Ádám erős, de középre tartó lövését pedig védte a kapus.

Egy perccel később büntettek a vendégek, egy gyors kontratámadás végén Kirchner Krisztián kapott lapos passzt balról, a jó lövőhelyzetet pedig gólra is váltotta, tizenhat méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A következő szűk félórát a szünetig gyakorlatilag végig támadtuk – egy-egy vendég kontra mellett – ám a lefújásig nem sikerült egalizálni.

A második félidő első perceit a Misleny indította jobban, Horváth Kevin tizenhárom méterről a jobb kapufát találta el, ám utána azonnal átvettük az irányítást, s pár perccel később egy szép támadás végén Lucas tizennégyről tökéletes lövést helyezett el a jobb alsóba, egyenlítettünk.

A gól után is lendületben maradtunk, sorra vezették a fiúk a támadásokat, ám sem Szabó Máté lövése, sem Lucas újabb kísérlete nem talált utat a kapuba. A 70. percben aztán jött a hidegzuhany, Kirchner Krisztián egy villámgyors kontra végén második helyzetéből is eredményes volt, nyolcadik meccsén szerzett tizedik góljával ismét a vendégeknél volt az előny.

Nem adtuk fel a küzdelmet, de a kontrák tekintetében vérszemet kapott a rendkívül hatékony Kozármisleny, aminek kilenc perccel később újabb gól lett az eredménye, Kócs-Washburn Erik tizenötről pókhálózta ki a bal felső sarkot.

Erős Gábor a hajrára hármat is cserélt, elszántan támadó csapatunk a 88. percben Katona István fejesével szépíteni is tudott, és bár az utolsó pillanatokban is volt még helyzetünk az egyenlítéshez, sőt Katona újabb fejese a kapufáról pattant ki, újabb gól már nem született, így négy győzelem után sajnos ezúttal pont nélkül maradtunk.

Javítási lehetőség október 6-án, vasárnap 17 órától, ismét hazai környezetben lesz, a Békéscsaba ellen! Szurkoljunk akkor is együtt a Csapatnak!

Hajrá, Vegyész! Hajrá, Barcika!

 


JEGYZŐKÖNYV

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–HR-RENT KOZÁRMISLENY 2–3 (0–1)
Kazincbarcika, 500 néző.
Vezette: Farkas Tibor (Baghy Csaba, Topálszki Szabin)
Gólszerző: Lucas 49’, Katona 88’; Kirchner 17’, 70’, Kócs-Washburn 78’

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Ternován (Herjeczki, 73’), Polgár K. (Bacsa B., 81’), Debreceni Á., Demeter M. – Varga J. – Pintér Á. (Pethő, 56’), Lucas, Kártik (Katona, 81’), Bódi Á. (Ferencsik B., 81’) – Szabó M.
Vezetőedző: Erős Gábor

HR-RENT KOZÁRMISLENY
Oroszi – Schuszter (Beke, 80’), Vajda, Rácz, Turi T. – Horváth D. – Horváth K. (Cipf, 57’), Kirchner (Pesti, 80’), Major, Kiss B. (Kócs-Washburn, 57’) – Horváth P. (Debreceni Z., 69’).
Vezetőedző: Pinezits Máté

 


MESTERMÉRLEG

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Kellett sétálni a meccs után, hogy ne mondjak olyat, amit később megbánnék. Esetünkben nem szabad feljutásról beszélni, mert az NB II nagyon kiegyensúlyozott bajnokság, két lábbal a földön kell maradni. Négy győzelem után kikaptunk, nem mondom, hogy ez óriási probléma, csináljuk a dolgunkat, de közben jöhet pofon. A játék rendben volt, de az a csapat, amelyik hazai pályán hármat kap, az nem érdemel győzelmet. Gratulálok a Kozármislenynek, nem érdemtelenül nyertek, hiába volt sok helyzetünk, még az utolsó percekben is volt egy kapufa, de ma kifelé pattantak a lövések. A Barcikával szeretnénk bennmaradni, nyugodtan építeni a fiatalokat.

Pinezits Máté, a HR-Rent Kozármisleny vezetőedzője

Két dolog, ami nagyon fontos. Az egyik, és ezt nem udvariasságból mondom, le a kalappal a Barcika előtt, és ezt nem csak a mai meccs miatt jegyzem meg. A másik: büszkeség, és le a kalappal a csapatom előtt is. Értelemszerűen nem reklámoztuk, hogy csütörtökön az egyik középpályásunk, aztán a kapusunk, majd csatárunk betegedett le, de akik ma itt voltak, azok a szívüket, lelküket beletették ebbe a sikerbe. Annak kimondottan örülök, hogy sikerült három gólt szerezni, és hogy ezekből kettő is szépen felépített játék után született.

További híreink

„Teniszmeccset” nyert és átvette a vezetést a Kisvárda

Dátum: 2024. okt 22. 18:55

Ez történt a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk