Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Vasárnap Ajkára utazunk

Vasárnap Ajkára utazunk

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Veszprém vármegyei Ajkán 1923-ban indult útjára az első bejegyzett futballcsapat, azonban komolyabb regionális sikereket a II. világháborút követően kezdett elérni az együttes. A csapat történetéről bővebben ITT írtunk, most pedig a közelmúltra és az idei szezonjukra vetünk egy mélyebb pillantást.

Az FC Ajka vezetősége majdnem pont egy évvel ezelőtt, 2023. október 2-án nevezte ki vezetőedzőnek Schindler Szabolcsot, aki a 2018/2019-es évadban már irányította a zöld-fehéreket. A kinevezés előzménye Jeney Gyula szeptember végi elbocsátása volt, miután a csapat kilenc fordulót követően az utolsóelőtti, 17. helyen állt a tabellán, mindössze öt megszerzett ponttal.

Schindler vezetésével a téli szünetig csupán egy helyet tudott előrelépni a megelőző idény bronzérmese, ám a téli szünet után repülőrajtot vett a bakonyi csapat. A tavaszi szezont tíz veretlen mérkőzéssel indították (nyolc győzelem, két döntetlen), s bár a lendület később valamelyest megtört, a kiesés réme egy percig sem fenyegette reálisan az együttest, amely végül a 11. helyen – közvetlenül mögöttünk – zárta az idényt.

A nyári átigazolási időszakban gyakorlatilag csak a kölcsönben szereplő játékosok hagyták el Ajkát, míg az érkezők oldalán az újabb kölcsönjátékosok mellett olyan rutinos futballistákat is találunk, mint a Siófokról érkező Kitl Miklós, vagy a Honvédtól átigazoló Bobál Gergely és Kovács Nikolasz.

A csapat a most futó idényt három meccsen megszerzett egy ponttal és nulla lőtt góllal indította, ám utána stabilizálódott a helyzet, győztek a Budapest Honvéd otthonában és a Kisvárda ellen is, a válogatott szünet előtt pedig pontot szereztek a jó formában lévő Kozármisleny ellen. Az eddigi teljesítmény három győzelem, három döntetlen és három vereség, ami tizenkét megszerzett ponttal a 9. pozícióra elég jelenleg.      

A gárda legeredményesebb játékosa négy találattal a nyáron érkező Kovács Nikolasz, őt három góllal Borsos Filip követi. A figyelmeztetésekről szólva Csizmadia Zoltánt kell kiemelnünk, a veterán védő az előző fordulóban kapta meg ötödik sárga lapját, így vasárnap eltiltás miatt rá biztosan nem számíthat a szakmai stáb. A jövőre nézve ugyanez a veszély fenyegeti Zsolnai Richárdot, aki négy sárgát kapott eddig.


Az FC Ajka – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzés október 20-án vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajkai Városi Sportcentrumban. A találkozót az Ajkai Szó Youtube-csatornája élőben közvetíti majd. Az ajkaiak elleni korábbi összecsapásokról ITT írtunk bővebben, a mérkőzéssel kapcsolatos fontos technikai információkat pedig ITT gyűjtöttük össze.

További híreink

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Dátum: 2024. okt 21. 08:25

A 87. percig vezetett, de végül egy ponttal tér haza a csapat Ajkáról

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

„Nagyon jól érzem magam itt”

Dátum: 2024. okt 18. 19:42

Erős Gábor vezetőedzőt kérdeztük az eddigi meccsekről, a hétvégére való felkészülésről és arról is, hogy érzi magát Kazincbarcikán

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk