Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Balszerencsés végjáték és döntetlen Ajkán

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

Az FC Ajka az idei naptári évben olyan csapatok skalpjait gyűjtötte már be hazai pályán, mint a későbbi bajnok és feljutó Nyíregyháza Spartacus, a Gyirmót FC Győr, vagy épp a Kisvárda Master Good, de márciusban a mieink is 1-0-s vereséggel távoztak az Ajkai Városi Stadionból. Ebből is sejteni lehetett, nem lesz egyszerű feladat jó eredményt elérni Ajkán.

Most már talán senkit nem ért meglepetésként, hogy a kezdő sípszó után szinte azonnal letámadtuk a zöld-fehéreket, aminek számos helyzet lett az eredménye az első negyedórában, azonban Bódi Ádám szabadrúgása és Pethő Bence lövése sem eredményezett gólt. Utóbbi esetben Szabados István nagy védése is kellett a hazaiaknak, akik szintén nem feltartott kézzel léptek a pályára, amit jelzett Zsolnai Richárd közeli fejese is, amit Fadgyas Tamás szépen hárított.

A 23. percben aztán Bódi indította egy íveléssel Pethőt, aki a tizenhatos vonalához érkezve két védő közt hagyta lepattanni egyszer a labdát, majd jobbal, kapásból kilőtte a kapu jobb alsó sarkát, Szabados tehetetlen volt.

Az első félidő végéig továbbra is mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de Kovács Nikolasz lövését védte Fadgyas, ahogy Szabados is résen volt Pethő újabb helyzeténél, így maradt a 0-1-es állás a szünetig.

A fordulás után is folytatódott a nyílt sisakos játék, mindkét csapat a gólszerzésre törekedett. Szarka Ákos próbálkozásait kétszer is védte Fadgyas, Sejben tizenötről lőtt kevéssel mellé, közben Bódi harmincról lőtt óriási kapufát és Pintér Ádám, valamint Pethő Bence is növelhette volna az előnyünket, de senki nem tudott eredményes lenni.

A hajrában aztán az adok-kapokból végül az ajkaiak jöttek ki jobban, egy balról kapu elé szálló beadásra viszonylag tisztán érkezett Bobál Gergely, aki az ötösről a léc alá fejelt. Az egyenlítés után végképp rápörgött mindkét csapat a győztes gól megszerzésére, ám Zsolnai Richárd és Herjeczki Kristóf is a kapufát találta el, így végül maradt az 1-1-es döntetlen egy izgalmas, közönségszórakoztató mérkőzésen.

JEGYZŐKÖNYV

MERKANTIL BANK LIGA

10. FORDULÓ

FC AJKA – KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 1–1 (0–1)
Ajka, Városi Sportcentrum, 800 néző.
Vezette: Zierkelbach Péter (Szécsényi István, Bertalan Dávid)
Gólszerző: Bobál G. 87’, ill. Pethő B. 23’

FC AJKA
Szabados – Tóth G. (Doncsecz, 80’), Tar, Kenderes, Csemer – Kopácsi, Csizmadia Z. (Sejben, 59’) – Kovács N., Zsolnai, Borsos F. (Nagy K., 71’) – Szarka Á. (Bobál G., 59’). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
Fadgyas – Bacsa B., Polgár K., Debreceni Á., Demeter M. – Varga J. – Szabó M. (Pintér Á., 64’), Kártik (Ferencsik, 83’), Lucas, Bódi Á. (Herjeczki, 83’) – Pethő B. (Katona I., 73’). Vezetőedző: Erős Gábor

 

MESTERMÉRLEG

Schindler Szabolcs, az FC Ajka vezetőedzője

Az első félidővel nem voltam elégedett, nagyon rosszul kezdtünk, rosszul játszottunk, jobban tiszteltük az ellenfelet, mint kellett volna. A félidőben jól sikerült a rendrakás, a második játékrészben megnyerhettük volna a meccset, ehhez meg voltak a lehetőségek, igaz, a végén sokat kockáztattunk. A második félidei játékunkra lehet építeni, bátran kijöttünk, felvállaltuk a játékot, voltak lehetőségek, ez a nézőknek is tetszett. Két ellentétes félidő volt, sajnos nem tudtuk meglőni a második gólt, de az ellenfelünknek is volt még lehetősége, amit viszont szerencsére megúsztunk.

Kérdés: Mi volt a baj az első félidőben? Mintha a labda zavarta volna a fiúkat!

S. Sz.: Valóban az első félidőben sokat voltunk úton, nem tudtuk felvenni a tempót az ellenfél gyors játékosaival. El kell ismerni, volt két kisebb hibánk, az egyikből gólt kaptunk, a másikat megúsztuk – ez az NB2, nem lehet hibázni, aki hibázik, gólt kap. Látjuk ezt hétről hétre, az előző fordulóban a Kozármisleny volt az első, most a Kazincbarcika a második, nüanszokon múlnak a helyezések. Többet kell futballoznunk, mint egy félidő és akkor győzni lehet

Kérdés: A Barcika az egyenlítéssel csúszott vissza az elsőről a második helyre, beigazolódik, amit mondtatok, hogy ebben a bajnokságban bárki megverhet bárkit, itt értékes minden pont?

S. Sz.: Igen, minden pont értékes, de hosszabb távon azért fontos, hogy győzni tudjunk, nagyobbat lehet előre lépni, de kicsit már szakadozik a mezőny, így különösen fontos, hogy minél több pontot gyűjtsünk.

Kérdés: Bajnoki és kupamérkőzés is következik most, hogy készültök?

S. Sz.: Igen, előbb bajnoki, aztán Kupa, majd megint bajnoki, sűrű lesz a program, én is kíváncsi vagyok arra, hogy milyen hosszú lesz a keretünk, sok olyan játékos van, aki eddig kevesebb lehetőséget kapott, most nekik is esélyt fogunk adni. Egyelőre a Soroksár elleni bajnoki mérkőzésre összpontosítunk, ami nehéz lesz, mert feljövőben vannak.

Erős Gábor, a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője

Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, az történt a pályán, amit szerettünk volna. A második félidőben nem az történt, amit az öltözőben megbeszéltünk, azt kértem, hogy minél magasabban védekezzünk, helyezzünk nyomást az Ajka védelmére, pont azért, hogy ne tudják a kapunk elé ívelgetni a labdákat. Valamiért azonban mégis elkezdtük védeni az eredményt, nagyon mélyen játszottunk. Mégis meg voltak a lehetőségeink, 1-0-nál Pintér Ádinak volt például egy szép csel után ziccere, ha akár az bemegy, akkor lezárhattuk volna a mérkőzést, de összességében viszont azt kell mondanom, hogy az Ajka rengeteget tett a második félidőben azért, hogy kiegyenlítsen, sőt 1-1-nél ők is lőttek egy kapufát, így reális eredmény született, még akkor is, ha a 92. percben a mi lábunkban is ott volt a meccslabda, három óriási lehetőséget hagytunk ki. Meg kell elégednünk az egy ponttal, annak örülünk, hogy sok fiatal kapott újra lehetőséget, nekünk az is egy feladatunk, hogy lehetőséget adjunk a fiatal játékosoknak és fejlődjenek. Az egy pont is pont, reális eredmény született, maradtunk a második helyen, gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is, akiknek sok sikert kívánok a folytatásra!

Kérdés: A meccs a 88. percig az Önöké volt, sokszor be is tudták volna biztosítani a győzelmet?

E. G.: Igen, ezért mondtam, hogy az első félidőben azt játszottuk, amit szoktunk és tudunk, több lehetőségünk is volt, hogy akár nagyobb előnnyel vonulhassunk a szünetre, ám ez nem történt meg. A második félidőben sokat tett az Ajka az egyenlítésért, számolgathatjuk a helyzeteket, de azt gondolom, reális eredmény született, még akkor is, ha nagyon fájdalmas az utolsó percekben gólt kapni, aztán elindulni egy ilyen hosszú útra hazáig, de a foci ilyen. Annak örülünk, hogy tíz forduló után így áll a csapat, ennyi pontot sikerült gyűjteni, reméljük, hogy a Szeged ellen jövő héten otthon tudjuk tartani a három pontot.

Kérdés: Ennek az említett fájdalomnak volt köszönhető ez a kis közjáték itt a végén a kispadnál?

E. G.: Igen, az az igazság, hogy volt egy kis frusztráció mindenkiben, hiszen azért amikor úgy érzed, hogy a zsebedben van már a három pont, akkor ezt nem könnyű sem nekem, sem senkinek a kispadon megélni. Volt egy olyan szituáció, amit vissza fogok majd nézni, mert nem szeretném most azt mondani, hogy a játékvezető hibázott, de szerintem a Pintér Ádit lökték hátulról itt a végén, amiért egy nagyon jó szabadrúgást kaphattunk volna, ugyanakkor előfordulhat, hogy jó döntés született, emberek vagyunk, a játékvezető is, én is, tévedhetünk. Ezért volt ez itt a végén, az indulatok és az érzelmek mindig ott vannak a pályán, enélkül nem is lehet edzőnek lenni, de a lényeg, hogy végül kezet fogtunk és rendben vagyunk, minden mehet tovább.

 

További híreink

Utánpótlás hírek – minden korosztályban győzelem a hétvégén!

Dátum: 2024. okt 21. 17:03

Négy korosztály lépett pályára a fiúknál, mindegyik csapatunk három ponttal gazdagodott

"Várjuk, hogy újra pályára léphessünk"

Dátum: 2024. okt 20. 10:42

Vasárnap délután Ajkán lép pályára a Kolorcity Kazincbarcika SC

Vasárnap Ajkára utazunk

Dátum: 2024. okt 19. 08:13

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában az FC Ajka vendégei leszünk

„Nagyon jól érzem magam itt”

Dátum: 2024. okt 18. 19:42

Erős Gábor vezetőedzőt kérdeztük az eddigi meccsekről, a hétvégére való felkészülésről és arról is, hogy érzi magát Kazincbarcikán

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk