Kazincbarcikai Sport Club
https://kbsc.hu/Három éve a feljutók nyomában

Három éve a feljutók nyomában

Szerző:

Szarka Dénes

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Hírek az NB2-es csapatról

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata saját történetét 2011 óta írja, ekkor alapította meg Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke a 100%-osan az egyházmegye tulajdonában álló sportklubot.

A csapat két szezon kivételével az alapítás óta a másodosztályban szerepel. Az első kitérő 2013-ban történt, amikor az NB2 tizenhat csapatos Keleti csoportjának 7. helyén végeztek, ám a bajnoki rendszer átszervezése miatt osztályozóra kényszerültek, amit a Kisvárda ellen elveszítettek. A visszajutás azonnal sikerült, ám a középmezőnyben eltöltött három szezon után 2018-ban a 19. helyen zártak, ami ismét kiesést jelentett.

A következő évadban az NB3 Közép csoportját öt pont előnnyel nyerte meg a gárda, míg a 3. helyen végző városi rivális SZEOL SC a szezon végével megszűnt.

A klub ezt követően stabil tagjává vált a Merkantil Bank Liga mezőnyének, sőt az elmúlt három évadot egyaránt a 4. helyen zárták, miközben a vezetőség is már egyértelműen a feljutást fogalmazta meg elérendő célként. Az első két 4. helyet elérő Aleksandar Stevanovic munkáját nyár elején megköszönte a menedzsment, helyére a Magyarországon otthonosan mozgó (korábban az U21-es válogatottat, a Fehérvárt és az MTK is irányító) német szakember, Michael Boris érkezett a Tisza partjára.

A nyári átigazolási időszakban nyolc érkezőt és hét távozót regisztrálhattunk Szegeden, érdekesség, hogy az elköszönők közül hatan is kölcsönből tértek vissza anyaegyesületükhöz, ám az érkezők oldalán nincs újabb kölcsönjátékos. A nyári szerzemények közül korábbi támadónk Kurdics Levente nevére figyelhetünk fel, ám ott láthatjuk a Pécsett tavaly alapembernek számító Danilo Pejovicot, vagy a Szombathelyen tavasszal szintén folyamatosan játszó Mohos Barnabást is.

Az idényt a szegediek egy meglepő vereséggel kezdték Tatabányán, ahol 2-0-s előnyből szenvedtek 3-2-es vereséget. Ezt két gólnélküli döntetlen követte, majd a Soroksár SC és a Mezőkövesd Zsóry FC legyőzése. Az 5. forduló után zsinórban négy döntetlent játszottak, majd a legutóbbi játéknapon 2-0-ra múlták felül a szomszédvár Békéscsabát. A felsorolt eredményekkel a Szeged jelenleg a 7. helyen áll tizenöt ponttal. A ligában a legkevesebb gólt (nyolc) kapták eddig (a Szentlőrinccel holtversenyben) és immár ők az egyetlen olyan csapat a mezőnyben, akiknek csak egy veresége van. A támadók oldalán azonban – bár a vezetőség is megfogalmazta elvárásként az eredményesebb támadójátékot – nem állnak ennyire jól, tíz meccsen tizenegy találattal az ötödik legkevesebb szerzett gólt mutatják fel a mezőnyben.

A házi góllövőlistát négy-négy találattal Borvető Áron és a nyáron Nyíregyházáról érkező Novák Csanád vezetik, akik mindketten régóta kiemelkedő játékosai a Merkantil Bank Ligának. Sárga lapok tekintetében egyelőre nem lebeg az eltiltás veszélye egyetlen szegedi játékos fölött sem, Gera Norbert, Haris Attila és Szilágyi Zoltán a „legtermékenyebbek” három-három figyelmeztetéssel. Kiállítás sorsára eddig a csapat egyetlen játékosa sem jutott idén.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapata október 27-én vasárnap kora délután, 13 órától lép pályára a Kolorcity Arénában. Jegyek ma még online megvásárolhatók elővételben IDE kattintva, holnap pedig a mérkőzés előtt egy órával, azaz délben nyitnak ki a jegypénztárak.

Szurkoljunk együtt újra hazai pályán Csapatunknak, töltsük meg a Kolorcity Arénát!

HAJRÁ, VEGYÉSZ! HAJRÁ, BARCIKA!

További híreink

Kielemezzük az ellenfelet, de a fókusz magunkon van

Dátum: 2024. okt 27. 06:49

Csapatunk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni rangadóra készül

„Felkészültünk becsületesen”

Dátum: 2024. okt 26. 18:35

A Szeged elleni vasárnapi mérkőzés előtt Erős Gábor vezetőedzőt kérdeztük

„Hétről hétre keményen dolgozunk”

Dátum: 2024. okt 25. 20:05

Bacsa Benjámint kérdeztük, aki újra a kezdőben kapott helyet Ajkán és bizakodva várja a következő meccset

A legrosszabb sorozatunk megtörése a cél

Dátum: 2024. okt 25. 09:51

Tizennegyedik alkalommal mérkőzünk meg a Szeged csapatával

Mérkőzések

Eredmények

Klubunk támogatói



 

 

 


 

 

KBSC Galéria

Közösségi média

Szurkoljunk